reklama

Veletrh Bike Brno bude letos o měsíc dříve

Mezinárodní cyklistický veletrh Bike Brno obsadí svou nabídkou tradičně pavilony V, F a G1 brněnského výstaviště. Mimoto proběhne v dalších výstavních halách a na volných plochách celá řada jedinečných doprovodných akcí. Již od 4. do 7. října čekají na návštěvníky tisíce jízdních kol a doplňků pro cyklistiku včetně velmi populárních elektrokol. Po roční přestávce navíc nabídne veletrh venkovní testování kol v přilehlém areálu Riviéra.

MTB, treky, silniční a městská kola, stejně jako elektrokola - v pavilonech si to své najde každý.
MTB, treky, silniční a městská kola, stejně jako elektrokola - v pavilonech si to své najde každý.
Foto: Jitka Vrtalová, NaKole.cz

Veletrh Bike Brno je již několik let nejvýznamnějším místem setkání odborníků z cyklistické branže ve střední Evropě. Představuje se zde převážná část domácí produkce jízdních kol a doplňků, ale zároveň je tento veletrh důležitým místem prezentace zahraničních vystavovatelů a značek. K největším vystavovatelům ročníku budou patřit firmy jako Specialized, Derby Cycle, Pell's, 4ever, Winora, KCK, Bike Bohemia či Dema.

Ve čtvrtek a v pátek bude veletrh Bike Brno určen především odborným návštěvníkům a obchodním jednáním, nicméně po celý víkend bude patřit široké veřejnosti. Rekreační cyklisté si zde mohou prohlédnout a osahat ty nejžhavější novinky a poradit se při výběru přímo s výrobci a distributory. Stranou pozornosti nezůstanou ani elektrokola jako fenomén moderní městské dopravy. Na testovací dráze se opět představí několik desítek modelů elektrokol s různými technologiemi baterií a pohonů. Zájemci o tento stále populárnější způsob dopravy si jednotlivé modely mohou vyzkoušet na testovací dráze.

A nezůstane jen u dráhy – po předloňské úspěšné premiéře proběhne na letošním ročníku Bike Brno také testování jízdních kol mimo areál výstaviště s názvem „Outdoor Test". Na testování kol prověří zájemci modely pro rok 2013 terénní jízdou po stezce kolem řeky Svratky a v přilehlých lesích. Testování bude probíhat dva dny – ve čtvrtek a v pátek a je určeno jak pro obchodníky a odborné novináře, tak i pro zájemce z řad veřejnosti. Startuje se v areálu koupaliště Riviéra naproti 7. bráně výstaviště, kde bude pro účastníky připraveno bezmála dvě stě kol od značek jako Specialized, 4EVER, Stevens, Rotwild, Ghost, Lapierre a dalších.

Nejlepší exponáty cyklistického veletrhu se budou opět ucházet o ceny Bike Brno Prestige. Soutěž proběhne tradičně v sedmi kategoriích a o jejím výsledku rozhodne mezinárodní hodnotitelská komise, v níž zasedají odborní novináři z pěti zemí. Ceny Bike Brno Prestige budou uděleny ve čtvrtek 4. října v rámci slavnostního zahájení veletrhu a vítězné exponáty si návštěvníci mohou po celé čtyři dny prohlédnout ve speciální expozici v pavilonu F.

Ke kvalitnímu sportovnímu veletrhu neodmyslitelně patří doprovodný program, který návštěvníkům nabídne atraktivní podívanou. Z tradičních cyklistických lahůdek nebude chybět víkendové Mistrovství ČR v biketrialu v pavilonu G1 ani freestylová show Meatfly Freestyle Meeting v hale C, v rámci níž proběhnou exhibice a závody v BMX a MTB freestyle, skateboardingu, ale také FMX. Novinkou veletrhu Bike Brno bude silniční závod nejlepších českých závodníků s názvem „Cofidis silniční kriterium“. Po jeho ukončení a vyhodnocení bude pokračovat sobotní večerní program na volné ploše ve formě párty s koncertem kapely WB Band.

Novinkou na veletrhu budou dva pump-tracky, které nabídnou návštěvníkům možnost si zkusit jízdu na kole bez šlapání. Děti se budou moci navíc zúčastnit sobotního cyklistického závodu, který proběhne přímo v areálu výstaviště. Příjemné setkání s cyklistickými legendami slibuje program exhibic, besed a rozhovorů na pódiu pavilonu F stejně jako úspěšný víkendový festival CYKLOCESTOVÁNÍ. Lahůdkou zde bude sobotní projekce světoznámého cykloturisty Tilmanna Waldthalera, který na svých cestách po zeměkouli ujel na kole více než 450 tisíc kilometrů a navštívil přes 140 zemí.

Dalším velmi zajímavým hostem, který se veletrhu zúčastní, bude vítěz Tour de France z roku 2006, španěl Óscar Pereiro. Jeho návštěva veletrhu je naplánována na sobotu, kdy v odpoledních hodinách absolvuje rozhovor na podiu a bude k dispozici také fanouškům. Za domácí cyklisty se objeví celá řada minulých i současných borců, mezi nimi držitelé zlatých olympijských medailí Jiří Daler, Jiří Ježek a nebude chybět ani čerstvý zlatý medailista Jaroslav Kulhavý. Ten se v rámci svého veletržního programu také aktivně zúčastní zmíněného Cofidis silničního kriteria.

Tradiční součástí doprovodného programu je Bike Konference s účastí předních odborníků na cyklodopravu a rozvoj cyklistické infrastruktury. Letošní konference proběhne jako dvoudenní a uskuteční se během prvních dvou dnů veletrhu v pavilonu P. Další informace o infrastruktuře pro cyklisty a cykloturisty doplní zástupci šesti krajů České republiky ve své společné expozici „Česko jede“, umístěné v pavilonu F. Návštěvníci budou mít jedinečnou příležitost se poradit a vytipovat si nové destinace pro své dovolené na kole.

Velká sportovní show ovšem nebude jen o cyklistice. Souběžně s veletrhem Bike Brno – na stejném místě a ve stejném termínu – proběhne tradičně sportovní veletrh SPORT Life a jubilejní 10. ročník výstavy karavanů a obytných automobilů Caravaning Brno. V letošním roce doplní tyto projekty nový taneční veletrh Dance Life Expo, který bude probíhat od pátku do neděle ve všech podlažích pavilonu E a nabídce zcela jedinečnou přehlídku tanečních stylů včetně možnosti se aktivně zapojit.

Autogramiády na veletrhu Bike Brno 2012

V expozici vydavatelství CYKLOKNIHY proběhnou také tradiční autogramiády autorů knih s cyklistickou tematikou:

sobota 6. října 2012

09.00 – 10.00 > Jan Vlasák
cyklotremp, autor pěti knižních titulů

10.00 – 11.00 > Lucie a Michal Jonovi
cyklocestovatelé, autoři sedmi knižních titulů

11.00 – 12.00 > Markéta Hroudová a Luděk Zigáček
cyklocestovatelé s dětmi, autoři dvou knižních titulů

12.00 – 13.00 > Milan Martinec
cyklotremp, autor prozatím jedné knihy

CYKLOKNIHY najdete v pavilonu V, stánek číslo 025.

Praktické informace

Aktuální informace jsou k dispozici na internetových stránkách www.bike-brno.cz. Zde se může každý zájemce také zaregistrovat a získat zlevněnou vstupenku na veletrh. Novinkou od letošního ročníku je online nákup vstupenek.

  • Termín veletrhu: 4. – 7. října 2012, Brno – Výstaviště
  • Otevírací doba: Čtvrtek – Sobota: 9.00 – 18.00 hod.; Neděle: 9.00 – 16.00 hod.
Redakce NaKole.cz, 28.09.2012
Blogy

Srpen 2023 – okolo Otavy

 ()
Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po nezbytných vyšetřeních se ukázalo, že celý problém není tak závažný, jak se zdálo. Jen nám s Líbou pro zbytek roku musely na výlety stačit domácí lesy, luhy a háje. Ne, že by to vadilo???? Pro mě…
Aar | 23.03.2024

Dámská 2023 – okolo Ašského výběžku k nejzápadnějšímu bodu ČR a ještě kousek dál

 ()
Letošní Dámská je prémiová, protože tuhle tradici držíme už od roku 2003. Jen jeden rok jsme vynechaly, v roce 2007 jsem si těsně před odjezdem zlomila žebra, když jsem přepadla přes řídítka. Tou ulicí, kde jsem tenkrát spadla, jsem už nikdy nejela. V Aši a v okolních lesích se nám s Lenkou moc…
HMS | 19.03.2024

Jižní hranice

 ()
„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023, okolo desáté hodiny. Stál jsem před nádražím ve Znojmě a byl jsem spokojen. Pak jsem si zašel do stánku na kávu, přesně jako před dvěma měsíci, kdy jsem na tomhle nádraží spolu s manželkou…
Stanley58 | 02.01.2024

Východní Balkán - 8. část - Rumunsko, Maďarsko - ZÁVĚR

 ()
Po probuzení v Transylvánii, nedaleko města Reghin, jsme si na snídani opět dojeli do první vesnice. Oproti Bulharsku jsme tady to kafe do kelímku dostali zdarma. Luděk k tomu obdržel i pivo, takže snídal jogurt a lahváče. Kamarád z Těchonína, když jsem mu poslala fotku, nám tuto stravu pochválil.…
Peggy | 15.12.2023

7. část - Do Rumunska!

 ()
Zastavili jsme hned v další vesnici Zachari Stojanovo, že si tam dáme kafe. Stálo 0,4 leva, takže se cena pořád snižovala. Vypili jsme opět každý dvě. Ani jsme nic kupovat nepotřebovali, jídlo jsme měli, akorát jsme na sluníčko vyskládali usušit pasy a to, co zbylo z lékárničky. Začali jsme si…
Peggy | 01.12.2023

O čem se mluví:

Lehokola Mám tříkolku a co dál, z dovolením 2 před 3 minutami
NEcyklo Radování na sněhu 23 - 24 dnes v 09:57
Elektrokola Výměna BMS dnes v 09:56
Trénink a zdraví Jak sportujeme dnes v 09:41
Technické rady Výměna destiček dnes v 09:15
Cestování na kole Zase na cestě dnes v 08:29
NEcyklo Ukrajina 42 dnes v 07:25
Technické rady Technické dotazy a poznatky II včera v 23:16
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

344 cyklistů (17 přihlášených)

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024

Dámská 2023 – okolo Ašského výběžku k nejzápadnějšímu bodu ČR a ještě kousek dál

Letošní Dámská je prémiová, protože tuhle tradici držíme už od roku 2003. Jen jeden rok jsme vynechaly, v…
HMS | 19.03.2024

Jižní hranice

„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023,…
Stanley58 | 02.01.2024