reklama

Labská stezka 2010

Takhle to vypadá Na Labské stezkce v těsném sousedství Německa - jen několik let starý úsek cyklostezky mezi státní hranicí a Děčínem. (Jitka Vrtalová, NaKole.cz)

V sousedním Německu je Labská stezka (Elberadweg) nejoblíbenějším cílem cykloturistů. Od státní hranice vede trasa až do německého přístavu Cuxhaven. I když na české straně máme co dohánět, Labská trasa už dostává své pevné obrysy. Jak dnes vypadá Labská stezka na české straně a jaké novinky na vás čekají v příští sezóně, to se dočtete v našem článku. (aktualizace 13. 12. 2010)

Vratislav Filler: Učíme lidi, jak se chovat v nedokonalých podmínkách

 (archiv V. Fillera)

S Vratislavem Fillerem ze serveru Prahounakole.cz jsme si povídali o tom, co se musí naučit cyklista v Praze a jak se z kartografa stane propagátor cyklistiky.

Náš, náš, Mikuláš, nese dárky hodným dětem...

 (Jitka Vrtalová, NaKole.cz)

Za dveřmi chrastí řetězy a vy zpytujete svědomí, jestli jste opravdu uplynulý rok obstáli, jestli jste se dost učili, poslouchali rodiče a a nevyváděli lotroviny. Je tu opět den Mikulášů, čertů a andělů ....

Kam na běžky

Na běžky je možné vyrazit třeba kousek za Prahou. (Diana Maroufová)

Česká republika je pod sněhem a před nám volný víkend. Nabízíme několik tipů na výlety na běžkách. A běžkovat je letos možné i ve velkých městech, jen několik zastávek tramvají od vašeho domu.  (aktualizováno 4. 12. 2010)

Jak na výběr správné přilby

 ()

Cyklistická helma musí na hlavě především správně sedět. Jak nesáhnout vedle při koupi nové přilby a jak ji správně nosit, poradíme v dnešním článku.

Cyklistická doprava v Praze – věc nejistá?

 (Jitka Vrtalová, NaKole.cz)

Pražští cyklisté mají důvod k oslavě. Koncem října odsouhlasili pražští radní tolik očekávanou koncepci rozvoje cyklistické dopravy v Praze. Materiál na pouhých devíti stranách vyjmenovává konkrétní cíle v následujících 10 letech. Bez podpory nového vedení pražské radnice bude ale tento dokument jen papírem do šuplíku.

K sousedům za bahnem

V Piešťanech se lámou nejen berle. (Světlana Jasná)

Nebojte se, nepozveme vás ani do bahna velkoměsta, ani na projížďku po blátivých cestách. Toto bahno je léčivé a prospěšné, podíváme se do největších slovenských lázní Piešťan, kde se léčí poruchy a nemoci pohybového aparátu.

Sametová revoluce v cestování

Dnes je možné přejet na kolech celou Evropu. (Jitka Vrtalová, NaKole.cz)

Devizové přísliby, zvací dopisy a kádrování „politicky spolehlivých“ osob – pamatujete? Výročí sametové revoluce je příležitost ohlédnout se za dobou, kdy celá republika byla obehnána dráty a my jsme mohli na kole vyrazit maximálně na chatu.

Zdravá lahev vám nevykvete

 (Jaroslav Paznocht)

Setkání s přírodou nemusí pro cyklistu znamenat jen rozkvetlé louky, hory nebo šumící lesy. Příroda žije všude okolo nás a někdy o ní tak úplně nestojíme – třeba v případě zkvašeného nebo zplesnivělého nápoje v cyklistické lahvi, do které se žádná čistící štětka nedostane. V letošní sezóně prošel důkladným testem výrobek s obchodním názvem „Zdravá lahev“, který slibuje stop plísním a nezdravému bujení díky postupům nanotechnologie. Je to marketingový tah nebo uplatnění špičkové techniky, která je dostupná pro každého?

Jak odstranit klíčové bariéry cyklodopravy v Praze?

V Praze obvyklá volba: Chodník, mezera mezi kolonou a parkujícími, nebo tramvajový pás? Na A23 v Křesomyslově ulici řeší tento problém denně přes 300 cyklistů. (Vratislav Filler, prahounakole.cz)

Počet cyklistů v Praze se v posledních letech znásobil. V představách většiny lidí je však jízda na kole Prahou stále spíše z kategorie adrenalinových sportů. Nezávislý výzkum občanského sdružení Oživení vyčíslil potenciál cyklistické dopravy v naší metropoli a ukázal na místa, která jsou zodpovědná za špatný obrázek Prahy. Po odstranění hlavních překážek by podle odhadů jezdilo na kole třikrát více lidí než dnes. Největší vliv by přitom měla úprava páteřní „Vltavské“ trasy skrze centrum Prahy.

« Předchozí 1 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 85 Další »
Blogy

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 5. část

 ()
5. část - Jezero Yssyk-kul a okolí V sedle se cesta narovnala a pak zlomila. Bylo už jasné, že jsme bouřku nechali v zádech a najednou to bylo krásné! Zelené kopce, jurty, krávy, koně. Konečně tak, jak jsem si to vysnila. V kamenitém sjezdu, kdy to kluci napálili a my se s Šárkou naopak zpozdily,…
Peggy | 10.05.2024

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 4. část

 ()
4. část - Chtěla jsem Kyrgyzstán, mám Kyrgyzstán... Podepsaly se na nás únava, hlad a stres, jestli seženeme peníze na obživu, tak se nedivte, že se nám po jídle nechtělo „civilizaci" hned zase opouštět. Ještě jsme si chtěli někam zajít na kafe (tedy na čaj) a trochu otdychať. Moc možností tu…
Peggy | 06.05.2024

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 3. část

 ()
3. část - Krát dvě to mělo bejt Čtvrtý den od startu jsme vjeli do velkoměsta, do Almaty. Zde měly děti alespoň malou satisfakci - byl tu jediný McDonald za celou cestu. Tedy - v Almatě jsou celkem asi čtyři a nám stačil jenom jeden, zas takoví fanoušci nejsme :-) ale mám na mysli, že pak nikde…
Peggy | 02.05.2024

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 2. část

 ()
2. část - Welcome to Kazachstán!   „Tahle země není pro starý!" všimnul si Luděk, když jsme seděli v bufetu v Biškeku, konzumovali večeři, první jídlo v Kyrgyzstánu, a rozhlíželi se u toho kolem sebe. Ne že bychom se v těch asijských obličejích vyznali, ale že se všude pohybovala jenom mládež, a…
Peggy | 28.04.2024

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 1. část

 ()
Sen o krajině s jurtami a divokými koni 1. část - Cesta do budoucnosti Na úvod... Naše první cesta s koly letadlem. Jiní cykloturisté se takto přepravují dávno a běžně, já ale měla z létání strach. Nemám celoživotně ráda výšky a otevřené prostory, ale jednoho dne jsem si řekla: nemládneme, síly a…
Peggy | 24.04.2024

O čem se mluví:

Technické rady Technické dotazy a poznatky II dnes v 01:04
NEcyklo Ukrajina 43 včera v 23:37
Ostatní – cyklo Jaké to bylo 146. včera v 21:23
Lehokola Tak jsem viděl lehokolo - VII. včera v 18:55
Komentáře k blogu Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 5. část včera v 18:49
NEcyklo Nejlepší vtip 54 včera v 15:35
Trénink a zdraví Co vás zaujalo 278 včera v 15:31
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

132 cyklistů (0 přihlášených)

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 5. část

5. část - Jezero Yssyk-kul a okolí V sedle se cesta narovnala a pak zlomila. Bylo už jasné, že jsme bouřku…
Peggy | 10.05.2024

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 4. část

4. část - Chtěla jsem Kyrgyzstán, mám Kyrgyzstán... Podepsaly se na nás únava, hlad a stres, jestli seženeme…
Peggy | 06.05.2024

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 3. část

3. část - Krát dvě to mělo bejt Čtvrtý den od startu jsme vjeli do velkoměsta, do Almaty. Zde měly děti…
Peggy | 02.05.2024