Cyklistická helma musí na hlavě především správně sedět. Jak nesáhnout vedle při koupi nové přilby a jak ji správně nosit, poradíme v dnešním článku.
ještě bych dodal ,že mnohem lepší je helma se štítkem ( sice vím že my pravověrní silničáři to nesmíme nosit ale na to .... pes :)
Vůbec není špatný mít návlek na helmu, mě se osvědčila stará čepice pod helmu, kterou na ní v případě srážek ( myšleny ty z oblasti počasí)natáhnu, navíc tyhle čepičky mají na sobě reflex čili je to praktické ....
K cemu je ti ten stitek tak strasne dobry? Ja vozim tu stejnou helmu (bez stitku) uz roky jak na silnici tak na bike a jeste jsem na to neprisel :o)
1. když je slunce šikmo ( což bývá v mém případě dost často, když se vracím v podvečer nebo vyrážím brzo ráno)
2. když lehce prší tak mě nekape na brýle, a když přes to natáhnu starou čepici tak to před vodou kryje výborně..
3. navíc je oddělávací
1. Slunce leze cyklistovi do oci zrovna nekde bokem i pres stitek prece stejne pravidelne jako ze vitr fouka do protismeru a vsechny kopce vedou jenom nahoru :o)
2. Kdyz jedu na kole tak kapky padaji primo zepredu. Zkusim ale nekdy zpomalit, dobra.
3. To beru :o)
1. ale míň :)
2. zkus lehce sklonit hlavu, se štítkem to efekt má :)
2. určitě to efekt má, to už neuvidím před sebe vůbec :-)
Někdy lepši nevidět co se děje před námi, a pak píše lehce sklonit a ne vrazit hlavu mezi kolena :-)
Taky mám na přilbě nechaný štítek a docela mi vyhovuje
1. Pokud štítek funguje dobře proti sluníčku, tak současně brání ve výhledu do dálky a pak z toho bolí za krkem (jak se musí více zvedat hlava).
2. Pokud pomáhá proti dešti, tak platí to samé pro to sluníčku, tedy i současně vadí.
3. Naštěstí je oddělávací, takže na každé helmě co jsem měl šel okamžitě dolu.
4. Zbytečná váha navíc (až helmy pod 250g jsou mi příjemné a dlouhodobě mi nevadí, se štítkem je obtížnější to splnit).
Mně už asi 2x štítek ochránil před pěknou ránou větví přes xicht ;-) Pěkně se po něm svezla do strany a už to nebyla taková pecka aby mne to nějak zranilo...
Uznávám ale, že kdybych asi kolo pilotoval lépe, tak do té větvě vůbec nenajedu... :-)))
Trosku mi v clanku schazi zakladni pravidla upevneni prilby:
- kdyz se utahne svym mechanismem okolo hlavy, mela by drzet tak, ze z ni nesklouzne ani bez reminku pri uplnem predklonu
- zapnute reminky maji byt utazene zhruba tak, aby se mezi ne a bradu vesly dva prsty. Jenom dostatecne utazene reminky zaruci to, ze pri ev. padu helma z hlavy nesjede.
to je taky lánek "jak si přilbu správně vybrat"!
"Jak si přilbu správně nasadit" bude další, pokračovací článek. Poslední z trilogie pak bude článek "jak s helmou správně spadnout".
To je přece jasný ne? ;-)
A co je špatného na článku, který těm, co si chtějí koupit přilbu, poradí jak si vybrat správně?
proboha já přece vůbec neřekl, že je na tom článku něco špatnýho! To určitě není!
jen jsme odpovídal Vaškovi na jeho připomínku toho, co v článku chybí tím, že jsem si dělal srandu. Což je něco, co třeba zrovna ty používáš velmi často a mě to baví a dělám to taky. Je to problém, pokud se jedná o přilbu???
Prosím není....
To máte z toho, že si furt ze všeho děláte prdel. Vy a ještě ten důchodce z pod Ještědu. Nakonec si ještě dáte do řepy. Kdyby kvůli babě, ale kvůli přilbě...?
Jo, Zaky jen slušně odpověděl, co se do něj navážíš?! Nechceš do řepy?!
:-)
Tak teď jsi mě doopravdy nasral. Prej důchodce! Ještě řekni Wally. Přijedu a pásek ti rozstříhám. U přilby.
Tak kdy už se to tady začne mazat, jestli blembák jo, nebo ne ? :-))
viď? Taky jsem čekal do třetího příspěvku vyhlášení džihádu všem bez helmy.
A místo toho humor :-(
Něco se s náma děje!
Jakej humor? Však si tu důchodci vyhrožují násilím:-)))