reklama

Les

 ()

Nechápu, proč si lidé kupují drahá celoodpružená kola, když si potom stěžují na špatné lesní cesty a chtějí jezdit po krásných asfaltových cyklostezkách.

Cyklistické stojany v Praze

Kvůli absenci stojanů si Pražané obvykle zamykají kola k zábradlí… (NaKole.cz)

Cyklistická infrastruktura neznamená jenom budování stezek. Každá cesta začíná a končí uložením kola na bezpečném místě. Cyklisté v Praze dnes narážejí na nedostatek vhodných stojanů pro kola, a to hlavně v centru města. Díky iniciativě pražského magistrátu by se situace měla v následujícím roce změnit.

Co znamená Schengen pro cykloturisty?

Hraniční přechody budou od 21.12.2007 v ČR minulostí (NaKole.cz)

Česká republika se koncem roku 2007 stane součástí Schengenského prostoru. Bez hraničních kontrol se bude cestovat do dalších devíti zemí EU včetně Česka. Co tato skutečnost znamená pro cykloturisty, kteří by si chtěli vyrazit na výlet do příhraničí?

Odkud získáváš bílkoviny?

 ()

Lehokola tvoří přibližně 0,5% z celkového prodeje kol v USA. Když nad tím tak uvažuji, je to poměrně malé číslo. Znamená to totiž, že z každých 200 kol, které potkáš na cestě, bude jen jedno lehokolo, máš-li ovšem štěstí.

Po střeše nahoru, po střeše dolů (2.)

Na expedici Friendship Highway 2007 (David Koribský)

V táboře pod Everestem strávili členové expedice tři dny. Byli tam vlastně jediní hosté. Sezona totiž měla začít až za tři týdny. Rádi by se potkali s dalšími expedicemi, třeba proto, aby se s jejich pomocí dostali lépe k internetu a mohli dát o sobě vědět, ale místo toho prožívali spíše ticho pod velehorami.

Cyklistika v Lucembursku

Speciální cyklotunel (vasek)

Cyklistika má v Lucembursku velikou tradici. I když má dnes Velkovévodství Luxembourg pouhých cca 450 tisíc obyvatel, opírá se o širokou cyklistickou základnu. Vždyť odtud pochází například tři celkoví vítězové Tour de France! Francois Faber (v roce 1909), Nicolas Frantz (ročníky TdF 1927 a 1928) a Charly Gaul (1958).

Cyklisté a alkohol? Risk se vyplácí!

 (NaKole.cz)

Proč se do hospody na pivo jezdí na kole? Přece proto, protože se nesmí autem.

Pobřežní ulice – naděje pro pražské cyklisty

Cyklistický pruh v Pobřežní ulici (NaKole.cz)

Město Praha nepatří k městům, která by byla vstřícná k cyklistům. Počet lidí na kole v pražských ulicích přesto roste. Cyklodopravě se tu věnuje několik občanských sdružení a přístup magistrátních úředníků se postupně mění. Příkladem dobrého řešení je nově zprovozněný úsek Pobřežní ulice v Praze 8.

Londýn na kole: Svoboda města

 (Diana Maroufová)

„Většina lidí nikdy neobjede svět na kole, nebude ze sedla poznávat exotické lidi a nudit je svými řečmi o finesách čištění převodových táců,“ napsal Ken Worpole v lednu před patnácti lety pro britský časopis New Cyclist.

Kulička aneb cyklistovy radosti v zimě

 ()

Když je špatné počasí, tak může cyklista na kole něco opravovat, seřizovat, rozebírat a hlavně se v něm šťourat, což cyklistovu manželku vytáčí. Když třeba cyklista rozebírá stůl na ping-pong, tak si toho jeho manželka vůbec nevšimne. Když se ale začne cyklista šťourat v kole, tak to si toho jeho manželka všimne hned.

« Předchozí 1 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 85 Další »
Blogy

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 5. část

 ()
5. část - Jezero Yssyk-kul a okolí V sedle se cesta narovnala a pak zlomila. Bylo už jasné, že jsme bouřku nechali v zádech a najednou to bylo krásné! Zelené kopce, jurty, krávy, koně. Konečně tak, jak jsem si to vysnila. V kamenitém sjezdu, kdy to kluci napálili a my se s Šárkou naopak zpozdily,…
Peggy | 10.05.2024

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 4. část

 ()
4. část - Chtěla jsem Kyrgyzstán, mám Kyrgyzstán... Podepsaly se na nás únava, hlad a stres, jestli seženeme peníze na obživu, tak se nedivte, že se nám po jídle nechtělo „civilizaci" hned zase opouštět. Ještě jsme si chtěli někam zajít na kafe (tedy na čaj) a trochu otdychať. Moc možností tu…
Peggy | 06.05.2024

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 3. část

 ()
3. část - Krát dvě to mělo bejt Čtvrtý den od startu jsme vjeli do velkoměsta, do Almaty. Zde měly děti alespoň malou satisfakci - byl tu jediný McDonald za celou cestu. Tedy - v Almatě jsou celkem asi čtyři a nám stačil jenom jeden, zas takoví fanoušci nejsme :-) ale mám na mysli, že pak nikde…
Peggy | 02.05.2024

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 2. část

 ()
2. část - Welcome to Kazachstán!   „Tahle země není pro starý!" všimnul si Luděk, když jsme seděli v bufetu v Biškeku, konzumovali večeři, první jídlo v Kyrgyzstánu, a rozhlíželi se u toho kolem sebe. Ne že bychom se v těch asijských obličejích vyznali, ale že se všude pohybovala jenom mládež, a…
Peggy | 28.04.2024

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 1. část

 ()
Sen o krajině s jurtami a divokými koni 1. část - Cesta do budoucnosti Na úvod... Naše první cesta s koly letadlem. Jiní cykloturisté se takto přepravují dávno a běžně, já ale měla z létání strach. Nemám celoživotně ráda výšky a otevřené prostory, ale jednoho dne jsem si řekla: nemládneme, síly a…
Peggy | 24.04.2024

O čem se mluví:

Komentáře k blogu Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 5. část před 6 minutami
Ostatní – cyklo Jaké to bylo 146. dnes v 13:40
Vyjížďky, srazy, akce JM sleh 2024 dnes v 13:05
Technické rady Rohloff výplet kola a převodník dnes v 11:07
Technické rady Využití 3D tisku a související pokec dnes v 10:05
Štafeta NaKole.cz Štafeta Via Czechia centrál 2024 dnes v 08:58
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

334 cyklistů (11 přihlášených)

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 5. část

5. část - Jezero Yssyk-kul a okolí V sedle se cesta narovnala a pak zlomila. Bylo už jasné, že jsme bouřku…
Peggy | 10.05.2024

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 4. část

4. část - Chtěla jsem Kyrgyzstán, mám Kyrgyzstán... Podepsaly se na nás únava, hlad a stres, jestli seženeme…
Peggy | 06.05.2024

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 3. část

3. část - Krát dvě to mělo bejt Čtvrtý den od startu jsme vjeli do velkoměsta, do Almaty. Zde měly děti…
Peggy | 02.05.2024