reklama

Lodí a na kole po chorvatských ostrovech

Termín: 29.09.2017 - 08.10.2017, 10 dní
Cena od: 17 990 Kč

cyklistický plavba na lodi Autobusem
Foto: CK Nomád

Pohodová plavba s cyklistikou po ostrovech Chorvatska. Lodí mezi ostrovy Brač, Hvar, Korčula, Mljet a Pelješac s kolem, koupáním, odpočinkem a místní polopenzí.

Program zájezdu

1.-3.den: Žďár n.S. - Split - Brač. Busem do Splitu. Lodí na Brač. Rybářská vesnice Bobovišca v zátoce, koupání. Případně z Milna na kole podél pobřeží. Další den na kole mezi borovými lesy, morušemi a fíkovníky na hřeben. Zdejší bílý mramor se těžil i pro Bílý dům ve Washingtonu. Odpočinek v pastýřské osadě s kamennými domky Gažul. Dechberoucí panoramatické výhledy na okolní ostrovy, sjezd do Bolu s nejkrásnější pláží v Chorvatsku - Zlatý roh.

4.den: Hvar. Lodí na Hvar. Na kole úrodným severem z Jelsa podél vinic do Vrboska a historického letoviska Stari Grad. Krajem vína a rozmarýnu do starobylého Hvaru s hradbami a pevností na kopci.

5.-6.den: Korčula, Mljet. Lodí na ostrov Korčula, staré město Korčula uvnitř hradeb (Marco Polo?). Úchvatné pláže a výhledy, borovými lesy a zahradami do Lumbarda. Lodí na ostrov Mljet do věhlasného N.P. s bohatými lesy a krasovými jeskyněmi i ostrovy. Na kole okolo Velkého jezera s opevněným klášterem - prohlídka. Koupání v Malém jezeře, či projížďky v N.P.

7.den: Pelješac - Makarská riviéra. Lodí na Pelješac. Na kole na krásnou vyhlídku a do letoviska Orebič s gotickým klášterem a do rybářské obce Lovište. Odpoledne lodí do populární oblasti oblázkových pláží Makarská riviéra.

8.-10.den: Omiš - Split - Žďár n.S. Na kole z letoviska Omiš na Radmanove mlinice v prudkém kaňonu řeky Cetinje s krásnou přírodou i možností odpočinku. Zbytky tvrze Mirabella, chránící piráty. Lodí do Splitu (UNESCO): monumentální Diokleciánův palác, katedrála se zvonicí aj. Poslední koupání a busem ze Splitu domů.

Cena zahrnuje

doprava klimatizovaným autobusem, přeprava kola, přeprava motorovou lodí mezi ostrovy po trase, 7x ubytování ve 2-lůžkových kabinách, 7x polopenze (místní kuchař), 2x ručník/os./pobyt na lodi, průvodce, zdravotní připojištění, informační materiály a DPH. V ceně není: taxa (asi 8 EUR/os./pobyt), vstupy. Mezi ostrovy nás přepraví motorová loď LABRADOR: 18 dvoulůžkových kajut (36 os.), délka 30 m, šířka 7 m, 2-lůžkové kajuty s vlastní sprchou, umyvadlem a WC. Pitná i teplá voda na lodi. Klimatizovaná jídelna s barem, Wi-Fi.

Nástupní místa

Náchod, Hradec Králové, Poděbrady, Praha, Žďár nad Sázavou, Brno

Nomád
Cestovní kancelář:
Nomád
Náročnost: Co to znamená?
nízká - střední

Vhodné pro kolo: Co to znamená?
trekingové, horské

cyklistický plavba na lodi Autobusem
Navštívené země:
Chorvatsko Chorvatsko

[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

393 cyklistů (14 přihlášených)

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 1. část

Sen o krajině s jurtami a divokými koni 1. část - Cesta do budoucnosti Na úvod... Naše první cesta s koly…
Peggy | 24.04.2024

Z Linze do Budapešti přes Alpy

Linz - Budapešť, 2. - 14. 7. 2023 Po velkém úspěchu s cestou z Bratislavy do Splitu a mém sólu kolem Polska,…
Monolema | 16.04.2024

Podél sobích plotů a přes březové lesy až do nitra bažin

Evropská dálková trasa E1 Evropská dálková trasa E1, nebo jen E1, je jednou z evropských dálkových tras…
šíp | 14.04.2024