reklama

Bodamské jezero na kole

Termín: 04.05.2017 - 08.05.2017, 5 dní
Cena od: 9 400 Kč

cyklistický Autobusem
Foto: CK Rubikon

Švábské moře - přírodní skvost pod Alpami a skrytá turistická perla Evropy

Bodamské jezero je se svou vodní plochou 536 km2 největším jezerem Rakouska a Německa a druhým největším jezerem Švýcarska. Zároveň třetím největším ve střední Evropě po Balatonu a Ženevském jezeře. Největší hloubka 254 m, tři ostrovy – Mainau (ostrov květů), Reichenau (zeleninový ostrov) a ostrov historického jádra města Lindau. Německé břehy čítají 173 km, švýcarské 72 km, rakouské 28 km. Cyklotrasa kolem jezera platí za jednu z nejkrásnějších v Evropě. Náročností se trasa hodí i pro začátečníky na kole, rodiny s dětmi nebo in-line bruslaře. Povrch v naprosté převaze asfaltový, zvláště na švýcarské straně naprosto luxusní. Trasu lze obzvláštnit anebo zkrátit využitím lodí, křižujícími jezero v mnoha atraktivních místech. Během našich výletů objedeme jezero z velké části, tak jak dny a etapy dovolí.

Program zájezdu

1. den: Odpoledne se vydáme na cesty a ukrojíme velkou část kilometrů tak, abychom se vyhnuli nočnímu přejezdu. V Innsbrucku či okolí přespíme a odpočineme.

2. den: Po snídani se v klidu přesuneme do oblasti Bodamského jezera (cca 200 km). Máme se na co těšit, čeká nás více než lákavý program. Vydáme se na luxusní povrch cyklostezky na švýcarské straně jezera přes Rorschach, Arbon, Romanshorn a Kreuzlingen. A pochopitelně také největší perlu na trase – Konstanz neboli Kostnici. První setkání s městem koncilu, tolik spojeném s naší historií. Na kole po parádním povrchu se super jezerními výhledy a značením cca 55 km.

3. den: V poklidu se vypravíme na další cyklistickou etapu, čeká nás odpočinkový neboli tzv. „ostrovní okruh“. Začneme na zeleninovém ostrově Reichenau, který je spojen s pevninou sypanou hrází z roku 1838 o délce 1840 m. Narazíme zde na kláštěr založený r. 724, kde od roku 2000 opět sídlí malá skupina mnichů a díky kterému je také celý ostrov zařazen od r. 2001 na seznam kulturního dědictví UNESCO. Anebo na bylinářskou zahradnu založenou dle pověsti již v 9. stol. Poté se vypravíme na další z ostrovů - květinové Mainau, jehož spojení s pevninou zabezpečuje most. Díky zvláštnímu klimatu tu naleznete zcela běžně rostoucí palmy a další středomořskou květenu. Kromě pestrých zahrad s mnohými botanickými a dendrologickými skvosty se zde nachází i paví obora a tzv. "motýlárium" - kde tropičtí, převážně jihoameričtí, motýli poletují mezi návštěvníky. A pochopitelně si prohlédneme také Kostnici. Přeneseme se do 15. stol. a vzpomeneme 602 let od upálení Mistra Jana Husa. Ostatně o rok později potkal stejný osud i jeho žáka a obhájce Jeronýma Pražského. Prohlédneme si přístav, sochu Imperia, kostel Münster, Husův dům s kamenou bustou Mistra, historickou část města. Dnešní univerzitní a partnerské město českého Tábora učiní příjemnou tečku za dalším dnem plného poznání a aktivního odpočinku. Celkově cca 55 km na kole.

4. den: Den s atraktivními místy. Prvním z nich je Rýnský vodopád v městečku Schaffhausen. Vodopád je velmi oblíbeným výletním cílem, který nelze vynechat a který nám díky své fotogeničnosti zaplní paměťové karty našich fotoaparátů. Čeká nás přírodní kulisa 23 m vysoká, 150 m široká, s možností výletu lodičkou pod vodopády a vycházky na vyhlídkovou terasu. Po prohlídce mohou někteří cyklisté vyrazit na kole již odsud, jiní pak z městečka Stein am Rhein, nádherného středověkého zachovalého sídla se zajímavými hrázděnými domy a neuvěřitelně zdobenými fasádami. Na cestě do hotelu může být zpestřením „lodní nábližka“ - výletní lodě křižují střídavě pravý a levý břeh jezera až do Kostnice. Ti, kteří dají přednost vlastnímu pohonu, si mohou vybrat. Švýcarskou stranou přes Kreuzlingen a město kostnického koncilu či německou severní trasou přes Radolfzell. Celkově lze na kole v rámci prvního dne zdolat cca 30 - 70 km dle vlastní volby.

5. den: Opět se vrátíme na skok do Kostnice, využijeme lodní cestu a přepravíme se na severní břeh jezera do německého vinného Meersburgu (jízdné vč. kola v ceně). Po cyklostezce s v klidu vydáme západním směrem na Friedrichshafen a dále Lindau. Rozlučkou s jezerem absolvujeme v historickém ostrovním Lindau. Sklenkou dobrého vína připijeme na úspěšný výlet a pohledem na působivý maják a bavorské lvy lemující vjezd do přístavu se s Bodamským jezerem rozloučíme. Příjemně znaveni prospíme cestu domů. Na kole cca 40 km z Meersburgu. Pozdně večerní návrat do Prahy a dalších míst v ČR.

Cena zahrnuje

Ubytování v hotelu se snídaní 4 noci (dvoulůžkový pokoj s vlastním soc. zařízením), kompletní dopravu vč. přepravy kol, lodní lístek na trase Kostnice + Meersburg vč. kola, průvodce cyklistu, cyklomechanika profesionála, barevné mapové podklady. Komplexní zákonné pojištění CK proti insolvenci.

Cena nezahrnuje

Stravu kromě snídaní, event. fakultativní výdaje (vstupy do památek, plavby lodí,...).

Cestovní pojištění - podmínka účasti, lze přiobjednat k zájezdu: dospělí 180 Kč, děti do 15 let 125 Kč, komplexní cestovní pojištění = 13 rizik = léčebné výlohy, storno zájezdu, odpovědnost, zavazadla, doklady, atd.

Příplatek za jednolůžkový pokoj 800 Kč / 2 noci.

Nástupní místa

Brno, Jihlava, Praha, Plzeň

Rubikon
Cestovní kancelář:
Rubikon
Náročnost: Co to znamená?
nízká - střední

Vhodné pro kolo: Co to znamená?
silniční, trekingové

cyklistický Autobusem
Navštívené země:
Rakousko Rakousko
Německo Německo
Švýcarsko Švýcarsko

Podobné zájezdy

Alsasko na kole

 (CK Vlha)
09.08.2024, 10 dní
21 900 Kč
cyklistický Autobusem
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

241 cyklistů (10 přihlášených)

Jižní hranice

„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023,…
Stanley58 | 02.01.2024

Východní Balkán - 8. část - Rumunsko, Maďarsko - ZÁVĚR

Po probuzení v Transylvánii, nedaleko města Reghin, jsme si na snídani opět dojeli do první vesnice. Oproti…
Peggy | 15.12.2023

7. část - Do Rumunska!

Zastavili jsme hned v další vesnici Zachari Stojanovo, že si tam dáme kafe. Stálo 0,4 leva, takže se cena…
Peggy | 01.12.2023