reklama

Dunajská cyklostezka

Termín: 09.06.2017 - 11.06.2017, 3 dny
Cena od: 4 200 Kč

cyklistický Autobusem
Foto: CK Vlha

Dunajská stezka je nejznámější a nejstarší rakouská cyklostezka. Nejoblíbenější úsek z Pasova do Vídně je dlouhý zhruba 327 km. Naši 4-denní cyklistickou cestu zahájíme v bavorském Pasově, projedeme kolem největšího dunajského meandru, tzv. Schlögenské smyčky přes hlavní město Horního Rakouska Linz, až do Kremsu. Celá trasa tohoto cyklozájezdu kopíruje evropský veletok Dunaj a jízda probíhá téměř po rovině. Milovníci přírody a historie ocení kulturní krajinu kolem Dunaje, klášter Melk, vinice v údolí Wachau přírodní a kulturní památka UNESCO, historický Dürnstein a Krems. K dobré pohodě přispějí ochutnávky místních specialit a vyhlášených bílých vín (zvláště Veltlínu a Ryzlinku) v mnoha hospůdkách, které jsou zařízené hlavně pro cyklisty.

Program zájezdu

1. den: Odjezd z Prostějova v časných ranních hodinách a dojezd na začátek etapy u tzv. Schlögenské smyčky (meandr Dunaje). Přes Linz - hlavní město spolkové země Horní Rakousko. Zde si prohlédneme Hauptplatz se sloupem Nejsvětější Trojice a z moderní architektury si nenecháme ujít jedinečné "muzeum budoucnosti" Ars Electronica. Odtud pokračujeme do Mathausenu s jeho nechvalně proslulým koncentračním táborem a dále do kempu na břehu Dunaje. Cca 55 - 90 km (autobus bude čekat v Linzi na ty, kteří nechtějí absolvovat celou etapu)

2. den: Z kempu stále podél Dunaje do historického města  Grein který je jednou z nejhezčích zastávek na dunajské cyklostezce. Pyšní se nejstarším rokokovým divadlem v Rakousku a krásným zámkem. Díky důmyslným protipovodňovým bariéram vyšel z posledních ničivých záplav bez poškození. Dále pokračujeme do městečka Ybbs s muzeem historických "velocipedů". Budeme obdivovat poutní místo Maria Taferl na kopci nad Dunajem - které si zdatní z nás mohou zařadit jako přídavek etapy a z kterého se otevře výhled na údolí Dunaje. Pokračujeme do Melku s jeho barokním klášterem. Ubytování v penzionu, večerní prohlídka historického centra. (Cca 55 - 90 km. Autobus bude přistaven u města Ybbs)

3. den: Cestou z Melku pojdeme kolem romantického zámku na skále nad Dunajem Schönbühel a vjíždíme do nejkrásnější částí dunajské stezky - údolí Wachau. Projedeme přes vinařská městečka Spitz s gotickým farním kostelem, Weissekirchen, do historického městečka Dürnsteinu, kde byl údajně vězněn anglický král Richard Lvi srdce. Odtud máme již jen pár kilometrů do nejstaršího města Dolního Rakouska Kremsu. Zde zakončíme naše putování kolem Dunaje. Cca 50 km. Odjezd do ČR v odpoledních hodinách.

Ubytování

1. noc - Au an der Donau - penzion (2 - 4 lůžkové pokoje) a dřevěné chatky v kempu u Dunaje.

2. noc - penzion v centru Melku (2 - 4 lůžkové pokoje)

Stravování

Snídaně

Cena zahrnuje

Doprava autobusem a přeprava kol v cyklovleku, 2 x nocleh v penzionu nebo chatce, snídaně, informační materiály, průvodce, pojištění CK proti úpadku, DPH.

Cena nezahrnuje

Vstupy do kulturních památek, přívozy, pojištění do zahraničí (možno přiobjednat) a vše co není uvedeno v odstavci "Cena zahrnuje".

Nástupní místa

Olomouc, Prostějov, Vyškov, Brno

Vlha
Cestovní kancelář:
Vlha
Náročnost: Co to znamená?
nízká

Vhodné pro kolo: Co to znamená?
silniční, trekingové

cyklistický Autobusem
Navštívené země:
Rakousko Rakousko

Podobné zájezdy

Dunajská cyklostezka – Wachau na kole

 (CK Frčíme)
28.04.2024, 4 dny
9 900 Kč
cyklistický Autobusem

Bavorsko na kole s výlety do Tyrolska

 (CK Mamut tour)
03.07.2024, 6 dní
15 590 Kč
cyklistický Autobusem

Bikepackingová výzva Rakouskem až domů

 (CK Kudrna)
04.07.2024, 6 dní
7 800 Kč
cyklistický Autobusem

Romantická města čtyř řek na kole

 (CK Cyklotur)
08.07.2024, 5 dní
13 480 Kč
cyklistický Autobusem

Dunajská cyklostezka

 (Österreich Werbung, CK Kudrna)
10.07.2024, 5 dní
6 900 Kč
cyklistický Autobusem
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

365 cyklistů (15 přihlášených)

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 1. část

Sen o krajině s jurtami a divokými koni 1. část - Cesta do budoucnosti Na úvod... Naše první cesta s koly…
Peggy | 24.04.2024

Z Linze do Budapešti přes Alpy

Linz - Budapešť, 2. - 14. 7. 2023 Po velkém úspěchu s cestou z Bratislavy do Splitu a mém sólu kolem Polska,…
Monolema | 16.04.2024

Podél sobích plotů a přes březové lesy až do nitra bažin

Evropská dálková trasa E1 Evropská dálková trasa E1, nebo jen E1, je jednou z evropských dálkových tras…
šíp | 14.04.2024