reklama

Kvetoucí Provence na kole

Termín: 02.06.2016 - 12.06.2016, 11 dní
Cena od: 6 800 Kč

cyklistický Autobusem
Foto: OK Tour

Navštivte s námi na kolech jihofrancouzskou oblast Drome Provencal s rozmanitě kvetoucí jarní přírodou a se zelenými vinohrady, s velmi působivou kulisou okolních Provensálských Alp a pohoří Vaucluse s nejvyšší horou Mont Ventoux (1912 m) v pozadí našich etap.

Poznejte starobylá městečka a kamenné osady a také kulturní a historické památky oblasti, jíž prošli již dávní Galové a Římané, kteří tu zanechali své stopy právě tak, jako středověcí umělci, architekti i obyvatelé osad a měst. Provensálská Drome navazuje na sever "klasické" Provence, leží v údolí řek Rhony a Drome východně od větších měst Valence a Montélimaru (naše kempy v Crestu a Valréasu).

Program zájezdu

1. den: Sraz v 8.30 hod. Jablonec n. N., zastávka Praha v 11.15 hod., zastávka v Plzni po vzájemné dohodě. Cesta přes Německo do Francie. 

2. den: Dopoledne dojedeme společně autobusem přes St.Jean de Royans do Národního parku Vercors na horské sedlo Col Gaudissart 840 m na start cyklistické etapy. Celá trasa v Národním parku Vercors je cyklisty velice vyhledávaná, vede zejména na začátku silničkou vybudovanou ve skalních srázech a dále v lesích a přes mnoho vyhlídek a také přes různě vysoká horská sedla.

3. den: Cyklistická etapa povede krásnou přírodou do starých městeček jihovýchodně od Crestu. 

4. den: Hlavním cílem dalšího okruhu na jihozápad od Crestu budou starobylé vesničky a městečka, z nichž vyniká pitoreskní Autichamp a opevněné Mirmande. 

5. den: Základní etapa nás zavede do překrásného prostředí pohoří Montagne de Couspeau jihozápadně od města Crestu. Delší variantou je pokračování ze Saillans přes staré vesničky v horách Espene, St.Benoit en Diois, Pradelle, Saint Nazaire le Désert a Gumiane na sedlo Col Lescou 829 a v dlouhém sjezdu při říčce Roubion do Bouviéres, Crupies, Bourdeaux a dále přes Saou do cíle v Crestu. Alternativní cyklistická etapa povede do starobylých vesniček a městeček v okruhu na severozápad od Crestu (do poměrně rovinatého údolí řeky Rhony, kde na východní straně uvidíme kulisu pohoří Vercors a výrazného Alpského předhůří). 

6. den: Přejezdová etapa z Crestu do Valréasu přes podoblast Valdaine do Tricastinu, nebo také v jiném názvosloví z oblasti Údolí Drome a Dioisu do oblasti La Drome Provencale na pomezí severní Provence a horského masívu Vaucluse s velice populární nejvyšší horou Mont Ventoux 1912 m

7. den: Kromě nádherné provensálské krajiny políček, vinic a levandulových polí navštívíme nejvýznamnější památky a dominanty kraje mezi Valréas a řekou Rhonou, kterými jsou mj. obrovský zámek nad starým městečkem Grignan a další ze 156 nejkrásnějších sídel Francie - La Garde Adhémar. 

8. den: Okružní etapa vede nejkrásnějšími místy, vinohrady, sady olivovníků, levandulovými polemi a také městečky jihovýchodně od Valréasu. Ve městě Nyons je ve čtvrtek typický provensálský trh. 

9. den: Na okružní etapě navštívíme Provenci téměř klasickou (vinohradovou), shlédneme římské památky ve městě Orange, zapsané na seznamu UNESCO a navštívíme další ze 156 nejkrásnějších - městečko Séguret. 

10. den: Kratší dopolední cyklistická etapa povede na území bývalé středověké papežské enklávy do Grillonu, Richerenses, Visanu a dalších starých vesniček v oblasti. Ukončení pobytu v kempu a nakládka kol k přepravě do ČR. 

11. den: Pokračování cesty autobusem do ČR. Příjezd do Prahy a do Jablonce n. N. v dopoledních hodinách.

Ubytování

ve vlastních stanech ve dvou vybavených kempech celkem 8x.

Nástupní místa

Jablonec nad Nisou, Praha, případně dohodnutá místa na této trase.

Cena

6 800 Kč (+ 350 Kč pojištění) + 75 € na kempy (bude vybráno v průběhu zájezdu a na konci zájezdu bude provedeno vyúčtování podle skutečně vzniklých nákladů na kempy a s účastníky bude částka vyrovnána)

Cestovní kancelář:
OK Tour
Náročnost: Co to znamená?
nízká - střední

Vhodné pro kolo: Co to znamená?
silniční, trekingové

cyklistický Autobusem
Navštívené země:
Francie Francie

Podobné zájezdy

Francouzská riviéra na kole

 (CK Mamut tour)
27.04.2024, 10 dní
14 900 Kč
cyklistický Autobusem

Andalusie na kole

 (CK Extremtour)
18.05.2024, 9 dní
17 670 Kč
cyklistický Letecky

Provence na kole

 (CK Mamut tour)
18.05.2024, 8 dní
15 250 Kč
cyklistický Autobusem

Provence a Azurové pobřeží

 (CK Frčíme)
07.06.2024, 10 dní
18 900 Kč
cyklistický Autobusem

Provence na kole: Od Verdonu až po Camargue

 (CK Bondo)
21.06.2024, 10 dní
19 940 Kč
cyklistický Autobusem
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

349 cyklistů (7 přihlášených)

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 1. část

Sen o krajině s jurtami a divokými koni 1. část - Cesta do budoucnosti Na úvod... Naše první cesta s koly…
Peggy | 24.04.2024

Z Linze do Budapešti přes Alpy

Linz - Budapešť, 2. - 14. 7. 2023 Po velkém úspěchu s cestou z Bratislavy do Splitu a mém sólu kolem Polska,…
Monolema | 16.04.2024

Podél sobích plotů a přes březové lesy až do nitra bažin

Evropská dálková trasa E1 Evropská dálková trasa E1, nebo jen E1, je jednou z evropských dálkových tras…
šíp | 14.04.2024