reklama

Hřebenovka Julských Alp

Termín: 27.07.2016 - 31.07.2016, 5 dní
Cena od: 5 200 Kč

pěší turistika Autobusem
Foto: CK Kudrna

Po zajištěných cestách královstvím bájného Zlatoroga

Mnozí tvrdí, že není krásnější kout Alp, než právě Slovinsko a rozeklané hřebeny Julek vypínající se nad hluboká údolí Soči a Sávy. Jejich nádhera vynikne tím, že nahoře na hřebeni strávíme i západy a východy slunce a odpustíme si únavné sestupy a opětovná šplhání zpět do výšek. Díky skvělému systému horských chat je možné uskutečnit přechod prakticky celého hlavního hřebene s krátkými odbočkami k významným vrcholům. Pro toto putování jsme vybrali pasáž nejvyšší, korunovanou národním vrcholem Slovinců, Triglavem (2.864 m). Horské stezky a chodníky nás povedou jak loukami, tak i exponovanými pasážemi a místy i zajištěnými úseky – via ferratami. I když tyto ferraty nepatří úplně mezi ty nejnáročnější, není radno je podceňovat. Berte prosím v patrnost, že odolnost proti závratím a vybavení pro samojištění + přilba jsou pro účast nezbytné.

Program zájezdu

1.–2. Ve středu večer odjezd z Brna, noční přejezd Rakouskem do Julských Alp. Ze sedla Vršič (1.611 m) bez váhání nalehko nastoupíme do jedné z nejkrásnějších slovinských zajištěných cest a prostoupíme Předním skalním oknem na vrch PRISOJNIKA. Po exponovaném hřebínku s fantastickými výhledy vystoupáme i na jeho hlavní vrchol (2.547 m). Přenocujeme na chatě v sedle Vršič.

3. Již natěžko vyrazíme z Vršiče po úbočí Prisojnika k jeho Zadnímu oknu, krásnou via ferratou přejdeme do sedla Škrbina a vystoupáme na RAZOR (2.601 m). Noc strávíme obklopeni nádhernými horskými panoramaty na chatě Pogačnikov Dom (2.050 m).

4. V ukázkovém sedýlku Luknja možná spatříme místní kozorožce, určitě však vytáhneme ferratové nádobíčko a zajištěnou cestou vyrazíme k monumentálnímu vrcholu TRIGLAV (2.864 m). Nocleh na Triglavském domě na Kredarici (2.515 m).

5. S výhledy do monumentální severní stěny Triglavu sestoupíme do doliny Vrata k Aljaževu domu (1.015 m) a vyrazíme na cestu k domovu, do Brna se vrátíme v neděli ve večerních hodinách.

Ubytování a stravování

Nocujeme na horských chatách s možností polopenze, spacák ani jídlo vás tedy na zádech tížit nemusí.

Cena zahrnuje

dopravu autobusem (kombinovaná doprava s jinými zájezdy), 3x nocleh na chatách, průvodce, pojištění léčebných výloh, zákonné pojištění CK a 1x pišingr Chimpanzee

Nástupní místa

Brno

Kudrna
Cestovní kancelář:
Kudrna
Náročnost: Co to znamená?
střední - vysoká


pěší turistika Autobusem
Navštívené země:
Slovinsko Slovinsko

Podobné zájezdy

Švýcarsko – Engadin na kole i pěšky

 (CK Kudrna)
28.07.2024, 8 dní
14 100 Kč
pěší turistika Autobusem

Julské Alpy – turistika

 (CK Vlha)
30.07.2024, 6 dní
12 900 Kč
pěší turistika Autobusem
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

290 cyklistů (3 přihlášení)

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 1. část

Sen o krajině s jurtami a divokými koni 1. část - Cesta do budoucnosti Na úvod... Naše první cesta s koly…
Peggy | 24.04.2024

Z Linze do Budapešti přes Alpy

Linz - Budapešť, 2. - 14. 7. 2023 Po velkém úspěchu s cestou z Bratislavy do Splitu a mém sólu kolem Polska,…
Monolema | 16.04.2024

Podél sobích plotů a přes březové lesy až do nitra bažin

Evropská dálková trasa E1 Evropská dálková trasa E1, nebo jen E1, je jednou z evropských dálkových tras…
šíp | 14.04.2024