reklama

Z Londýna do Paříže na kole

Termín: 06.07.2015 - 14.07.2015, 9 dní
Cena od: 18 990 Kč

cyklistický Autobusem
Foto: CK Poznání

Avenue Verte/Green Way, neboli zelená cesta je anglo – francouzský projekt za podpory Evropské unie, který propojuje hlavní města Anglie - Londýn a Francie - Paříž. V Anglii, mezi Londýnem a jižním pobřežím, vede po národní cyklotrase Route 21, v hrabství East Sussex zahrnuje stávající trasy po Cuckoo Trail a Forest Way. Přes Lamanšský průliv na pevninu je doprava zajištěna trajekty. Na francouzské straně probíhá stezka po bývalé železnici a úchvatným francouzským venkovem po nefrekventovaných silničkách. Vyvrcholení celého putování je v samém centru Paříže pod Eiffelovou věží. 400 km dlouhou trasu projedeme nalehko, kdy nám autobus bude převážet zavazadla do jednotlivých míst ubytování.

Program zájezdu

1. den: odjezd z ČR

2. den: příjezd do Londýna v ranních hodinách. Propleteme se centrem LONDÝNA podél River Thames (Temže) kolem úchvatných skvostů, jako je například Tower of London, katedrála Svatého Pavla a WESTMINSTER ABBEY. Zelenými parky dojedeme na okraj města a dále nás vedlejší silničky povedou přes Carshalton a Coulsdon do Reigate (trasa Londýn – Reigate 45 km).

3. den: po snídani vyrazíme do moderního města CRAWLEY. Odtud nádhernou lesní cyklostezkou přes East Grinstead a podél River Medway do CROWBOROUGH (trasa Reigate – Crowborough 50 km).

4. den: přes Mayfiel a Heatfield nás čeká cesta k pobřeží. Cyklostezkou do POLEGATE dojedeme po tělese dnes již zrušené legendární železnice COCKOO RAILWAY. V přístavním městečku NEWHAVEN zakončíme naše putování po britském ostrově (trasa Crowborough - Newhaven 60 km).

5. den: z Newhaven ráno odplujeme trajektem přes Lamanšský průliv na pevninu do přístavu DIEPPE, oblíbeného místa mnoha impresionistických malířů. Nádhernou krajinou, která je poseta zemědělskými farmami, po zbrusu nové cyklostezce proti proudu řeky La Bethune pojedeme do NEUFCHATEL EN- BRAY (trasa Dieppe - Neufchatel En-Bay 40 km).

6. den: cyklostezka nás povede dál do francouzského vnitrozemí. Projedeme lázeňským městečkem FORGES-LES-EAUX proslaveném svým věhlasným kasinem. Dále nás místní nefrekventované silničky povedou typickou krajinou pro francouzský venkov. Projedeme přes Gournay-en-Bray až do GISORS (trasa Neufchatel En-Bray – Gisors 65 km).

7. den: vyrazíme proti proudu řeky EPTE, která uchvátila nejznámějšího impresionistického malíře Claude Moneta. Cyklostezkou srdcem regionálního přírodního parku VEXIN pojedeme kolem pohádkového zámků Domaine de Villarceaux a Théméricourt (trasa Gisors – Cergy 60 km).

8. den: závěr našeho putování patří hlavnímu městu Francie - PAŘÍŽI. Řeka Seina nás bude doprovázet do samého srdce metropole pod nejznámější pařížskou dominantu EIFFELOVU VĚŽ. Po cestě budeme moci shlédnout architektonické skvosty Paříže, jako jsou Arc de Triomphe, Louvre a NOTRE DAME, nebo se projet po Avenue des Champs-Élysées. Večer nakládka kol a odjezd do ČR (trasa Cergy - Paříž 40 až 65 km).

9. den: dopolední příjezd do ČR.

Ubytování

6x nocleh se snídaní v hotelech a penzionech ve dvoulůžkových pokojích s vl. soc. zařízením.

Stravování

snídaně

Cena zahrnuje

doprava klimatizovaným autobusem s cyklovlekem, trajekt do Anglie a z Anglie do Francie, vedoucí zájezdu, informační materiály, 6x nocleh se snídaní v hotelech a penzionech ve dvoulůžkových pokojích s vl. soc. zařízením.

Cena nezahrnuje

vše ostatní, co není uvedeno v odstavci „Cena zahrnuje“.

Nástupní místa

Hradec Králové, Olomouc, Pardubice, Poděbrady, Praha, Valašské Meziříčí, svoz Brno, svoz Liberec

Sleva

dítě do 12 let 1200 Kč

Cestovní kancelář:
Poznání
Náročnost: Co to znamená?
nízká - střední

Vhodné pro kolo: Co to znamená?
trekingové, horské

cyklistický Autobusem
Navštívené země:
Francie Francie
Velká Británie Velká Británie

Podobné zájezdy

Bretaň na kole

 (CK Mamut tour)
14.06.2024, 10 dní
20 990 Kč
cyklistický Autobusem

Skotsko na kole: Od Highlands až po Skye

 (CK Bondo)
10.07.2024, 14 dní
28 740 Kč
cyklistický Letecky

Skotsko: Vysočinou na horském kole MTB

 (CK Bondo)
10.07.2024, 14 dní
28 740 Kč
cyklistický Letecky

Kolmo kolem Bretaně

 (CK Kudrna)
17.07.2024, 12 dní
19 800 Kč
cyklistický Autobusem

Burgundsko – Cesta na kole kolem vína

 (CK Extremtour)
26.07.2024, 9 dní
13 500 Kč
cyklistický Autobusem
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

346 cyklistů (15 přihlášených)

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 1. část

Sen o krajině s jurtami a divokými koni 1. část - Cesta do budoucnosti Na úvod... Naše první cesta s koly…
Peggy | 24.04.2024

Z Linze do Budapešti přes Alpy

Linz - Budapešť, 2. - 14. 7. 2023 Po velkém úspěchu s cestou z Bratislavy do Splitu a mém sólu kolem Polska,…
Monolema | 16.04.2024

Podél sobích plotů a přes březové lesy až do nitra bažin

Evropská dálková trasa E1 Evropská dálková trasa E1, nebo jen E1, je jednou z evropských dálkových tras…
šíp | 14.04.2024