reklama

Kanárské ostrovy – Gran Canaria

Termín: 10.10.2015 - 17.10.2015, 8 dní
Cena od: 9 800 Kč

pěší turistika Letecky
Foto: CK Kudrna

Ostrovní minikontinent

Ne nadarmo se Kanárským ostrovům mezi jejich obyvateli přezdívá Islas Afortunadas - šťastné ostrovy. Příjemné klima a milí lidé jsou zárukou pohody na každém kroku. Kdo by si však myslel, že lákadlem jsou jen mořské vlny a zlatý písek, je vedle jak ta pinie. Každý z ostrovů je jiný a právě Gran Canaria je mozaikou všech sedmi ostrovů. Ostrov nabízí rozeklané sopečné svahy jako stvořené pro turistiku, písečné duny k odpočinku, rušný noční život i klidný spánek pod hvězdami. Návštěvník si musí dát pozor jen na jednu věc - zdejší krásy, klid a rum jsou návykové. Kdo jednou propadne kanárskému vábení, bude se chtít stále vracet...

Jednodenní výlety nalehko a ubytování ve vlastním stanu kombinované s noclehy pod střechou naznačují, že cílem výpravy není se strhat, ale aktivně strávit dovolenou a pobytem v přírodě dobít baterky. Po většinu času nám bude nablízku mikrobus, který nám věci i proviant přemístí, kam bude třeba. Byla by škoda nevyzkoušet místní dobroty (například tradiční pokrm „Ropa vieja" - v překladu „Staré hadry", jehož chuť je mnohonásobně příjemnější než jeho název), a proto bude každý den prostor dát si teplé jídlo nebo nakoupit propriety na večerní grilování. Třešničkou na dortu (pouze v únorovém termínu) je karnevalový svátek Fiesta de los Indianos, kdy celé město vyráží do ulic a sype na sebe tuny dětského pudru. Nechme se také pohltit bílým peklem a řáděním za zvuku kubánské salsy!

Program zájezdu

1. Přelet do Las Palmas - hlavního města ostrova Gran Canaria na Kanárských ostrovech. Z letiště zamíříme na skalní útvar Arco de Coronadero, kde rozhýbeme tělo po nočním letu ( ↔ 3 hod.). Pak zamíříme na jih do písečných dun v MASPALOMAS. Po koupání a slunění přejedeme do malebného přístavu Puerto de Mogán, kde poprvé dáme šanci kanárským specialitám. Noc strávíme v chatkách v příjemném kempu Pinillo.

2. Po klikaté vyhlídkové silnici se přesuneme do hor. Cestou uvidíme barevné geologické útvary Los Azulejos a při dobré viditelnosti se nám otevřou strhující výhledy i na sousední ostrov Tenerife. Přes malou osadu Acusa se skalními domy dorazíme do borovicových lesů plošiny Tamadaba, odkud se vydáme na pěší tůru na konec světa - k tisícimetrovému útesu ROQUE FANEQUE ( ↔ 4 hod.). Noc strávíme v tábořišti pod hvězdným nebem a k večeři si něco ugrilujeme.

3. Kolem sopečné kaldery Pinos de Gáldar sjedeme do města Arucas, které je známé především produkcí kvalitních rumů a likérů Arehucas. Návštěvu likérky si nenecháme ujít a degustací nápojů se naladíme na večerní karnevalové šílenství v hlavním městě LAS PALMAS. V historické čtvrti totiž probíhá běsnění v pudru - Fiesta de los Indianos, u kterého nemůžeme chybět!

4. Dopoledne si užijeme hlavní město - projdeme obchody, zasurfujeme si na pláži v Las Palmas nebo navštívíme muzeum Kryštofa Kolumba. Poté se vyvezeme až na nejvyšší horu ostrova PICO DE LAS NIEVES (1 949 m), odkud sestoupáme stezkou zvanou Camino de la Plata až k místu, kde nás vyzvedne autobus a odveze na tábořiště Llanos de la Pez.

5. Projdeme se samotným srdcem ostrova, kolem ikonické skalní věže Roque Nublo (1.813 m), která je pozůstatkem dávného vulkánu ( ↔ 5 - 6 hod.). Sestoupíme do krásného městečka Tejeda, jehož bílé domky září do daleka a byl by hřích nedat si zde alespoň něco z vyhlášených mandlových dobrot. Nocovat budeme v hostelu v srdci hor

6. Den strávíme pěším výletem, jehož trasa propojuje tři největší přehrady na ostrově – Presa de Chira, Presa de Soria a Presa de Las Niñas ( ↔ 4 hod.) Den zakončíme na tábořišti na břehu přehrady Presa de las Niñas u nejstarší borovice na ostrově.

7.-8. Z hor sjedeme opět do civilizace a vrátíme se do Las Palmas. Volný den před odletem domů lze využít třeba k relaxování u moře nebo si užít zpestření v podobě různých adrenalinových aktivit za příplatek (surf, kajak, MTB, lezení v některé z mnoha lezeckých lokalit). Poslední noc opět strávíme opět v Las Palmas, odkud následující den odletíme zpět domů.

Cena zahrnuje

veškerou místní dopravu pronajatým mikrobusem, 7x ubytování (2x v hotelu, 1x ve stylovém jeskynním hostelu, 1x v chatce, 3x na tábořišti ve vlastním stanu), průvodce, pojištění léčebných výloh a zákonné pojištění CK

Cena nezahrnuje

letenku v ceně od 3.500 Kč včetně tax s nízkonákladovou leteckou společností z Německa nebo od 9.500 Kč včetně tax z Prahy a Vídně

Nástupní místo

Gran Canaria

Kudrna
Cestovní kancelář:
Kudrna
Náročnost: Co to znamená?
střední


pěší turistika Letecky
Navštívené země:
Španělsko Španělsko

Podobné zájezdy

Madeira – turistika a poznání

 (CK Vlha)
03.05.2024, 11 dní
39 500 Kč
pěší turistika Letecky

Madeira – horský přechod

 (Jan Haruda, CK Kudrna)
10.05.2024, 8 dní
10 200 Kč
pěší turistika Letecky

Madeira – horský přechod

 (CK Kudrna)
17.05.2024, 8 dní
10 200 Kč
pěší turistika Letecky

Azorské ostrovy: São Miguel, Faial, Pico

 (CK Kudrna)
28.06.2024, 12 dní
33 900 Kč
pěší turistika Letecky

Madeira – turistika po květinovém ostrově

 (CK Hoška Tour)
05.07.2024, 11 dní
36 980 Kč
pěší turistika Letecky
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

347 cyklistů (2 přihlášení)

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 1. část

Sen o krajině s jurtami a divokými koni 1. část - Cesta do budoucnosti Na úvod... Naše první cesta s koly…
Peggy | 24.04.2024

Z Linze do Budapešti přes Alpy

Linz - Budapešť, 2. - 14. 7. 2023 Po velkém úspěchu s cestou z Bratislavy do Splitu a mém sólu kolem Polska,…
Monolema | 16.04.2024

Podél sobích plotů a přes březové lesy až do nitra bažin

Evropská dálková trasa E1 Evropská dálková trasa E1, nebo jen E1, je jednou z evropských dálkových tras…
šíp | 14.04.2024