reklama

Dánsko na kole

Termín: 31.07.2018 - 06.08.2018, 7 dní
Cena od: 9 480 Kč

cyklistický Autobusem
Foto: CK Cyklotur

Celé Dánsko je protkané hustou sítí cyklostezek. My vás zveme na ostrov Fyn a severozápadní část ostrova Sjælland. Jsou to místa spojená s pohádkářem Hansem Christianem Andersenem či Shakespearovým Hamletem. Čekají vás malebná přístavní městečka s hrázděnými domy, písečné pláže, kouzelné zámky, katedrály, typická venkovská stavení i hlavní město Kodaň.

Program zájezdu

1.-2. den: Odjezd v podvečer z Hradce Králové. Noční přejezd Německa. Ráno příjezd do Dánska na Jutský poloostrov do Koldingu, který leží u stejnojmenného fjordu. Prohlídka města s bývalým královským hradem. Na kolech přejezd po mostě přes úžinu Malý Belt na ostrov Fyn. Po západním pobřeží přes rybářské vesničky, kolem písčitých pláží dojezd do přístavního města Assens s historickými budovami a kostelem Panny Marie. Naložení kol a dojezd na ubytování do přístavního města Svendborgu (trhové náměstí, kostel se zvonkohrou).

3. den: Etapa přes most na ostrov Tåsinge s rybářským městečkem Troense s hrázděnými domy a pěkný zámkem Valdemars Slot. Dále na ostrov Langeland s poklidnými vískami a zemědělskými usedlostmi a možností koupání na písečných plážích. Prohlídka největšího města ostrova - Rundkøbingu. Návrat na ubytování. Nebo individuálně možnost výletu trajektem i s koly na půvabný ostrov Ærø, cyklistika pěknou přírodou s malebnými vesnicemi, prohlídka historického města Ærøskøbing.

4. den: Etapa podél jižního pobřeží Fynu do malebného přístavního městečka Faaborg - dlážděné ulice, hrázděné domy, Hodinová věž s výhledem na zátoku (možnost naložení kol). Pokračování k půvabnému zámku a jednomu z nejkrásnějších vodních zámků v Evropě - Egeskov Slot (prohlídka). Naložení kol a dojezd do rodiště Hanse Christiana Andersena - Odense (prohlídka).

5. den: Přejezd autobusem po třetím nejdelším visutém mostě na světě, který spojuje ostrovy Fyn a Sjælland, do Roskilde (UNESCO). Hlavní dominantou města je dvojice věží cihlové katedrály, která je místem odpočinku dánských panovníků. Možnost prohlídky nebo návštěvy Muzea vikingských lodí. Etapa na východ ostrova a podél pobřeží dojezd do Kodaně. Prohlídka města, projížďka lodí po kanálech, při které uvidíte nejatraktivnější části hlavního města, včetně Královského paláce Amalienborgu. 

6.-7. den: Etapa přes historické centrum Kodaně podél pobřeží na sever, bukové lesy a parky, typická přístavní městečka s plážemi. Dojezd do Helsingøru, prohlídka působivého mohutně opevněného zámku Kronborg, kam Shakespeare umístil děj Hamleta. Naložení kol, přejezd do Gedseru a večerním trajektem do Rostocku, noční přejezd Německa s příjezdem do Hradce Králové ráno. 

Ubytování

4x v ubytovnách (2x Svendborg, 1x Odense, 1x Kodaň), 4lůžkové pokoje s příslušenstvím

Stravování

4x snídaně

Cena zahrnuje

4x ubytování, 4x snídani, dopravu klimatizovaným autokarem s vlekem na kola, trajekt Gedser - Rostock, průvodce, komplexní pojištění léčebných výloh v zahraničí, storna a pojištění CK

Nástupní místa

Litomyšl, Vysoké Mýto, Holice, Hradec Králové, Praha

Cyklotur
Cestovní kancelář:
Cyklotur
Náročnost: Co to znamená?
nízká - střední

Vhodné pro kolo: Co to znamená?
silniční, trekingové

cyklistický Autobusem
Navštívené země:
Dánsko Dánsko

Podobné zájezdy

Norsko na kole: fjordy, hory, řeky

 (CK Bondo)
28.06.2024, 12 dní
26 940 Kč
cyklistický Letecky

Ostrovy za polárním kruhem na kole

 (CK Kudrna)
05.07.2024, 17 dní
47 800 Kč
cyklistický Autobusem

Dánsko na kole

 (CK Extrem Tour)
13.07.2024, 9 dní
14 900 Kč
cyklistický Autobusem

Norskem na kole

 (Martin Hájek, CK Kudrna)
26.07.2024, 15 dní
29 800 Kč
cyklistický Autobusem

Velká skandinávská pouť na kole

 (CK Bondo)
01.08.2025, 17 dní
56 940 Kč
cyklistický Letecky
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

386 cyklistů (2 přihlášení)

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 1. část

Sen o krajině s jurtami a divokými koni 1. část - Cesta do budoucnosti Na úvod... Naše první cesta s koly…
Peggy | 24.04.2024

Z Linze do Budapešti přes Alpy

Linz - Budapešť, 2. - 14. 7. 2023 Po velkém úspěchu s cestou z Bratislavy do Splitu a mém sólu kolem Polska,…
Monolema | 16.04.2024

Podél sobích plotů a přes březové lesy až do nitra bažin

Evropská dálková trasa E1 Evropská dálková trasa E1, nebo jen E1, je jednou z evropských dálkových tras…
šíp | 14.04.2024