reklama

Norsko na kole

Termín: 05.07.2017 - 14.07.2017, 10 dní
Cena od: 17 900 Kč

cyklistický Autobusem
Foto: CK Eurocykl Herdegen

Norsko vás nadchne krásnou, neporušenou přírodou téměř bez stop civilizace. Budou se vám otevírat pohledy na lesknoucí se hladiny jezer, na údolí s dravými řekami, na horské štíty i na dřevěné domy se střechami porostlými trávou. Pojedete zelenými údolími s kvetoucími květinami, ale i drsnou tundrou s lišejníky a zakrslými břízami. Ohromujícím zážitkem je plavba vyhlídkovou lodí po fjordu okolo jeho vysokých strmých stěn s burácejícími vodopády. Na kolech poznáte čistou vonící krajinu, která působí jako balzám na duši. Na výlety se budeme vydávat z dřevem vonícího klidného ubytování s panoramatickým výhledem na jezero a hory.

Program zájezdu

1. den - brzký ranní odjezd z Ostravy. Průjezd nástupními místy ČR. Cesta Německem do přístavu Rostock. Noční trajekt do Švédska, nocleh v kajutách.

2. den - cesta Švédskem a Norskem. Odpoledne na letišti v Oslu přistoupení účastníků letecké varianty. Večer příjezd na ubytování v Norsku - severně od Lillehammeru.

3. - 8. den - výlety na kolech (s podporou autobusu) po náhorních planinách centrálního Norska po silničkách prakticky bez provozu, navštívíme olympijská zařízení u Lillehammeru. Na kolech projedeme cestu Peera Gynta - „poutní" trasu, kterou musí projet každý pravověrný Nor. Při jednom z výletů navštívíme „Domov obrů", národní park Jotunheimen. Na kolech projedeme také část národního parku Rondane. Jeden den věnujeme výletu pouze autobusem do údolí Trollů - Trollstigveien a dále výletní lodí po nejkrásnějším norském fjordu Geiranger k vodopádům Sedm sester. Nocleh je vždy na stejném místě.

9. den - ráno odjezd z místa ubytování. V poledních hodinách vystoupení účastníků letecké varianty na letišti v Oslo. Denní cesta Norskem a Švédskem. Noční trajekt do Německa (nocleh v kajutách).

10. den - ráno připlutí do Německa. Denní cesta Německem. V odpoledních hodinách příjezd do ČR. Ve večerních hodinách dojezd do Ostravy. 

Ubytování

2x ve 4lůžkových kajutách na lodi (2lůžková kajuta za příplatek 1600 Kč/osoba/2 plavby).
7x v chatách: V chatě čtyři 2lůžkové ložnice. Pro pohodlné ubytování obsazujeme chatu pouze 6 osobami. Součástí chaty je sauna, obytná místnost s televizí, kuchyňská linka s ledničkou, sporákem, myčkou, nádobím. WC a sprcha.

Stravování

Stravování vlastní s možností vaření ve vybavených kuchyňkách. V blízkosti ubytování se nalézá obchod. Během zájezdu bude několikrát umožněn nákup potravin v obchodech.

Cena zahrnuje

Dopravu klimatizovaným autobusem se skříňovým uzamykatelným přívěsem na kola. Trajekty (s kajutami) do Skandinávie a zpět. 7x ubytování v chatách. Připravený denní program výletů 25–60 km. Vyhlídkovou plavbu po GeirangefjorduVedoucího zájezdu a informační materiály. Cestovní zdravotní pojištění a pojištění CK.

Nástupní místa

Ostrava - Starý Jičín - Bělotín - Olomouc - Brno - Praha jih - Ústí nad Labem

Letecká varianta

Podle aktuální nabídky leteckých společností bude možná letecká přeprava do Osla a zpět. Předpokládaná cena letenky 6 000–13 000 Kč. Nutno počítat podle časů příletu a odletu s možnými noclehy v hotelu u letiště v Oslu. Sleva z ceny zájezdu 1200 Kč. Jízdní kolo a zavazadla vám do Norska a zpět přepraví autobus.

Eurocykl Herdegen
Cestovní kancelář:
Eurocykl Herdegen
Náročnost: Co to znamená?
nízká - střední

Vhodné pro kolo: Co to znamená?
trekingové, horské

cyklistický Autobusem
Navštívené země:
Norsko Norsko

Podobné zájezdy

Norsko na kole: fjordy, hory, řeky

 (CK Bondo)
28.06.2024, 12 dní
26 940 Kč
cyklistický Letecky

Ostrovy za polárním kruhem na kole

 (CK Kudrna)
05.07.2024, 17 dní
47 800 Kč
cyklistický Autobusem

Dánsko na kole

 (CK Extrem Tour)
13.07.2024, 9 dní
14 900 Kč
cyklistický Autobusem

Norskem na kole

 (Martin Hájek, CK Kudrna)
26.07.2024, 15 dní
29 800 Kč
cyklistický Autobusem

Velká skandinávská pouť na kole

 (CK Bondo)
01.08.2025, 17 dní
56 940 Kč
cyklistický Letecky
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

338 cyklistů (3 přihlášení)

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 1. část

Sen o krajině s jurtami a divokými koni 1. část - Cesta do budoucnosti Na úvod... Naše první cesta s koly…
Peggy | 24.04.2024

Z Linze do Budapešti přes Alpy

Linz - Budapešť, 2. - 14. 7. 2023 Po velkém úspěchu s cestou z Bratislavy do Splitu a mém sólu kolem Polska,…
Monolema | 16.04.2024

Podél sobích plotů a přes březové lesy až do nitra bažin

Evropská dálková trasa E1 Evropská dálková trasa E1, nebo jen E1, je jednou z evropských dálkových tras…
šíp | 14.04.2024