reklama

Máte nákladné hobby? Z čeho financovat své záliby

Někomu stačí ke spokojenosti kniha nebo televize, pokud jste ale sportovně založení a chcete se svému sportu věnovat aktivně, musíte sáhnout hluboko do rezerv, abyste si mohli koupit vybavení. Znají to hokejisté, floorbalisté i ti, kteří propadli golfu. Kvalitní kopačky stojí řádově tisíce, výbava na lyžařské sporty je také dost nákladná. A jak jsou na tom například cyklisté?

Cyklistika - nákladné hobby
Cyklistika - nákladné hobby

Kola pro celou rodinu

Jestli spolu chcete strávit letní dovolenou na kole, počítejte, že si pro čtyřčlennou rodinu musíte připravit kolem 50 000 Kč jen za kola. Cyklistika je nákladným sportem a to i v případě, že se mu věnujete jen rekreačně. Cena za profi kolo na padesáti tisících začíná.

Jak tedy financovat nákup bicyklů pro celou rodinu a nevzdávat sen o dovolené na kolech, i když nemáme dostatek peněz nebo je potřebujeme použít jinak?

Nejvýhodněji půjčí banky

Když jsme v situaci, že si potřebujeme vzít půjčku, v bance můžeme stále ještě počítat s nejnižšími úroky. Musíme ale splnit několik podmínek a je pravda, že banky jsou v posuzování žadatelů o úvěr nejpřísnější.

Podmínky pro získání spotřebitelské půjčky v bance:

  • příjem, který dostatečně převyšuje náklady na živobytí, to znamená vysoká bonita žadatele.
  • doložení příjmu, jestliže máte v bance, kde o úvěr žádáte, účet, není dokládání nutné.
  • žádný negativní záznam v registrech dlužníků.

Jestliže jednu z těchto základních podmínek nesplňujete, nemáte šanci půjčku v bance získat.

V případě, že jste dostatečně bonitní a neproblémový klient, do 6 % p.a. vám půjčí hned několik bank, např. Equa Bank nebo MONETA. Některé banky spolehlivé klienty odměňují vrácením několika splátek, případně jiným bonusem.

Nebankovní půjčku získáte snadněji, ale připlatíte si

Nebankovní instituce jsou tradičně benevolentnější ve scoringu žadatele, obvykle jsou i rychlejší v celém procesu vyřizování žádosti. Za určitých podmínek můžete i půjčku 50 000 Kč získat se záznamem v registru dlužníků, dokonce i v případě, že máte exekuci. Těmto

problémovým klientům s pravidelným příjmem půjčí například Provident. V případě, že si od společnosti necháte vyplatit peníze na účet, dosáhnete na úrokovou sazbu už od 6,9 % p.a., což se velmi přibližuje úrokové míře poskytované bankami.

Neúčelové půjčky na cokoliv od nebankovních institucí jsou stále oblíbenější variantou právě pro rychlost vyřízení a s minimálními nároky na klienta, navíc se i úroky stále víc přibližují bankovním produktům. V současné době vypadá jejich nabídka na trhu nejzajímavěji.

Kola můžete koupit i na splátky

Třetí variantou jak financovat nákup jízdních kol a dalších sportovních strojů a pomůcek, je nákup na splátky, které si vyřídíte přímo v obchodě. Nejčastěji tento splátkový prodej zajišťují společnosti Cetelem, Cofidis či Home Credit. Běžným splátkovým harmonogramem je platba desetiny ceny na místě a 10 krát 10 % ceny, dají se také dohodnout splátky na dva roky s odkladem počátku splácení, nebo uzavřít smlouvu „100ZPET“ u Home Credit a získat všechny zaplacené úroky zpět , pokud všechny závazky včas uhradíte.

U splátkového prodeje počítejte s vyšší úrokovou sazbou  – od 10 % p.a., velká výhoda je okamžité vyřízení přímo v obchodě, takže se ihned stáváte majitelem bicyklu.

Nakupovat na splátky dnes už běžně můžete i v intenetových obchodech, kde žádost o splátkový prodej vyřizujete online. 

- inzerce -, 24.01.2017
Blogy

Jižní hranice

 ()
„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023, okolo desáté hodiny. Stál jsem před nádražím ve Znojmě a byl jsem spokojen. Pak jsem si zašel do stánku na kávu, přesně jako před dvěma měsíci, kdy jsem na tomhle nádraží spolu s manželkou…
Stanley58 | 02.01.2024

Východní Balkán - 8. část - Rumunsko, Maďarsko - ZÁVĚR

 ()
Po probuzení v Transylvánii, nedaleko města Reghin, jsme si na snídani opět dojeli do první vesnice. Oproti Bulharsku jsme tady to kafe do kelímku dostali zdarma. Luděk k tomu obdržel i pivo, takže snídal jogurt a lahváče. Kamarád z Těchonína, když jsem mu poslala fotku, nám tuto stravu pochválil.…
Peggy | 15.12.2023

7. část - Do Rumunska!

 ()
Zastavili jsme hned v další vesnici Zachari Stojanovo, že si tam dáme kafe. Stálo 0,4 leva, takže se cena pořád snižovala. Vypili jsme opět každý dvě. Ani jsme nic kupovat nepotřebovali, jídlo jsme měli, akorát jsme na sluníčko vyskládali usušit pasy a to, co zbylo z lékárničky. Začali jsme si…
Peggy | 01.12.2023

Premiéra na Bohemia Divide

 ()
Bohemia Divide je název jednoho z dnes už asi kultovních cyklistických ultra-závodů bez podpory. 750-800 km napříč Českem od jihu k severu po cestách i necestách, nonstop a bez podpory. Mezi vyznavači tohoto podivného odvětví cyklistiky má závod své věhlasné jméno, pro mě to je ale letos…
JohnyB | 28.10.2023

6. část - Bulharsko – k moři!

 ()
Naše děti už dávno vědí, že když k moři, tak si k němu musí dojet na kole. Těšily se, ale to horko tyhle poslední dny bylo opravdu těžko snesitelné. Dvacátý pátý den mě přestalo bavit i to ranní slunce, které jsem ještě jakžtakž tolerovala, protože osušilo noční rosu a tedy i stany. Na tu blankytně…
Peggy | 18.10.2023

O čem se mluví:

NEcyklo Co pobavilo, potěšilo 192 před 8 minutami
Ukrajina 42 před 10 minutami
Co vás vytočilo 152 před 15 minutami
Ostatní – cyklo Jaké to bylo 145 před 18 minutami
Vyjížďky, srazy, akce Návrhy na jarní sraz 2024 dnes v 06:04
Cestování na kole Zase na cestě dnes v 05:50
Vyjížďky, srazy, akce Nákolácká Štafeta 2024 včera v 18:35
NEcyklo LIDL pro cyklisty VIII včera v 15:41
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

199 cyklistů (11 přihlášených)

Jižní hranice

„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023,…
Stanley58 | 02.01.2024

Východní Balkán - 8. část - Rumunsko, Maďarsko - ZÁVĚR

Po probuzení v Transylvánii, nedaleko města Reghin, jsme si na snídani opět dojeli do první vesnice. Oproti…
Peggy | 15.12.2023

7. část - Do Rumunska!

Zastavili jsme hned v další vesnici Zachari Stojanovo, že si tam dáme kafe. Stálo 0,4 leva, takže se cena…
Peggy | 01.12.2023