reklama

Retroreflexní materiály zvyšují bezpečnost v silničním provozu

Podzimní a zimní měsíce se vyznačují často zataženou oblohou, mlhami a celkově špatnou viditelností. I ohleduplný a nespěchající řidič se tak může dostat do situace, kdy špatně viditelnou postavu na ulici spatří až příliš pozdě a tragédii již nemůže zabránit.

Foto: MV ČR

Většině těchto kolizních situací mohou chodci a cyklisté, jako nejzranitelnější účastníci silničního provozu, předejít třeba jen vhodnějším oblečením.

Bílé či světlé oblečení chodců totiž samo o sobě nezvyšuje jejich viditelnost v noci na větší vzdálenost. Aktivním prvkem zvyšujícím bezpečnost za snížené viditelnosti jsou retroreflexní materiály fungující na principu zpětného odrazu (tzv. retroreflexe), což je fyzikální vlastnost zajišťující, že světelné paprsky dopadající na povrch retroreflexního materiálu jsou odráženy zpět ke zdroji tohoto světla.

Retroreflexní materiály jsou materiály, které jsou schopny odrážet dopadající světlo až na vzdálenost 200 metrů. Mají proto perspektivně velké uplatnění při zajištění bezpečnosti chodců a cyklistů v silničním provozu. Chodec je účastníkem dopravní nehody za snížené viditelnosti v 70 % případů a cyklista v 35 % případů.

Trh nabízí široký sortiment našívacích pásků pro výstražné oděvy, sportovní a pracovní oblečení, bundy, kalhoty, mikiny, trička, batohy, tašky, čepice, rukavice, výstražné pásky na rukávy, cyklistické a běžecké vesty, obuv apod. Dále je možné využívat zažehlovací folie, samolepící folie určené k aplikaci na pevné podklady (přilby, jízdní kola, hole), výrobky s vetkaným reflexním proužkem (vodítka a obojky pro psy, zdobící prvky batohů a brašen, lampasy pro sportovní oblečení) atd.

Dětské vestičky

Reakcí na uvedený problém bylo také od konce roku 2003 organizování velmi zajímavého a přínosného projektu s názvem „Více bezpečí pro děti při pohybu na ulici“.

Cílem tohoto projektu je vybavit mateřské školy dětskými reflexními vestami. Jasně zářivé vesty se navlékají malým dětem na jejich oblečení. Podle zkušeností řady států západní Evropy, kde je užívání takovýchto reflexních vest zcela běžné, stačí, když pouze některé z děcek na začátku a na konci celé skupiny má přes své oblečení navlečenou jasně viditelnou vestičku a každý řidič již z dálky vidí, že se blíží ke skupince dětí z mateřské školy na procházce a může tak včas reagovat a přizpůsobit rychlost jízdy. Na počátku projektu se rozdělilo 100 dětských vestiček do 17 mateřských škol zejména v rámci Severočeského kraje. Akce byla sponzorována jednou akciovou společností. Protože zájem o vestičky byl značný, bylo dalším cílem získat více sponzorů, které by se do tohoto projektu zapojily a postupně tak byla většina mateřských škol v celé republice vybavena bezpečnostními reflexními vestami.

Popisovaný celostátní projekt, který je hodnocen v oblasti prevence nehodovosti a ochrany zdraví a životů malých dětí jako velmi přínosný, má plnou podporu Ministerstva dopravy – oddělení BESIP, odboru prevence kriminality Ministerstva vnitra, Policie ČR i dalších institucí Vznikl a úspěšně byl realizován nejprve v Liberci.

K počátku září letošního roku již bylo rozdáno téměř 1300 vestiček do 135 mateřských škol ve 42 městech a obcích. Do projektu se zapojilo již 15 sponzorů, kteří nechali na své náklady vestičky pro děti vyrobit.
Vestičky jsou vyráběny z jasně zářivé žlutozelené síťoviny, mají dva reflexní pruhy a z jedné strany reflexní nápis DĚTI. Vyrábějí se v jedné standardní velikosti.

Ke správné viditelnosti při jízdě na kole jsou nezbytné bezpečnostní prvky

Mimo oblečení a dalších bezpečnostních doplňků patří k základní výbavě každého jízdního kola zejména:

  • Přední bílá odrazka.
  • Zadní červená odrazka.
  • Oranžové odrazky na pedálech a v paprscích kol.
  • Za snížené viditelnosti musí být kolo vybaveno rovněž světlometem svítícím bílým světlem vpředu a stálým nebo blikajícím červeným světlem vzadu.

Fotogalerie

Zdroj: odbor prevence kriminality MV, www.mvcr.cz/bezpecnost/lokalita.html, 13.11.2005
Blogy

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 5. část

 ()
5. část - Jezero Yssyk-kul a okolí V sedle se cesta narovnala a pak zlomila. Bylo už jasné, že jsme bouřku nechali v zádech a najednou to bylo krásné! Zelené kopce, jurty, krávy, koně. Konečně tak, jak jsem si to vysnila. V kamenitém sjezdu, kdy to kluci napálili a my se s Šárkou naopak zpozdily,…
Peggy | 10.05.2024

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 4. část

 ()
4. část - Chtěla jsem Kyrgyzstán, mám Kyrgyzstán... Podepsaly se na nás únava, hlad a stres, jestli seženeme peníze na obživu, tak se nedivte, že se nám po jídle nechtělo „civilizaci" hned zase opouštět. Ještě jsme si chtěli někam zajít na kafe (tedy na čaj) a trochu otdychať. Moc možností tu…
Peggy | 06.05.2024

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 3. část

 ()
3. část - Krát dvě to mělo bejt Čtvrtý den od startu jsme vjeli do velkoměsta, do Almaty. Zde měly děti alespoň malou satisfakci - byl tu jediný McDonald za celou cestu. Tedy - v Almatě jsou celkem asi čtyři a nám stačil jenom jeden, zas takoví fanoušci nejsme :-) ale mám na mysli, že pak nikde…
Peggy | 02.05.2024

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 2. část

 ()
2. část - Welcome to Kazachstán!   „Tahle země není pro starý!" všimnul si Luděk, když jsme seděli v bufetu v Biškeku, konzumovali večeři, první jídlo v Kyrgyzstánu, a rozhlíželi se u toho kolem sebe. Ne že bychom se v těch asijských obličejích vyznali, ale že se všude pohybovala jenom mládež, a…
Peggy | 28.04.2024

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 1. část

 ()
Sen o krajině s jurtami a divokými koni 1. část - Cesta do budoucnosti Na úvod... Naše první cesta s koly letadlem. Jiní cykloturisté se takto přepravují dávno a běžně, já ale měla z létání strach. Nemám celoživotně ráda výšky a otevřené prostory, ale jednoho dne jsem si řekla: nemládneme, síly a…
Peggy | 24.04.2024

O čem se mluví:

Technické rady Technické dotazy a poznatky II včera v 23:52
Komentáře k blogu Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 5. část včera v 22:00
Elektrokola Elektro fatbike na dlouhé trasy včera v 21:45
Vyjížďky, srazy, akce Praha - Voděradské Bučiny na kole včera v 21:26
Ostatní – cyklo Stav našich vodníků - 3. včera v 21:14
NEcyklo Ukrajina 43 včera v 18:50
Technické rady Výběr radaru na kolo, značka, mobilní app včera v 14:31
Ostatní – cyklo Jaké to bylo 146. včera v 06:55
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

150 cyklistů (0 přihlášených)

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 5. část

5. část - Jezero Yssyk-kul a okolí V sedle se cesta narovnala a pak zlomila. Bylo už jasné, že jsme bouřku…
Peggy | 10.05.2024

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 4. část

4. část - Chtěla jsem Kyrgyzstán, mám Kyrgyzstán... Podepsaly se na nás únava, hlad a stres, jestli seženeme…
Peggy | 06.05.2024

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 3. část

3. část - Krát dvě to mělo bejt Čtvrtý den od startu jsme vjeli do velkoměsta, do Almaty. Zde měly děti…
Peggy | 02.05.2024