reklama

I s opalovacím krémem se můžete spálit, ukázaly poslední testy

Kvalitu za dobrou cenu nabídne např. dm Sundance/Transparentes Sonnenspray, Interspar Sun Kiss/Sonnenmilch nebo Lidl Cien Classic. (dTest)

Na kole je ochrana před sluníčkem stejně důležitá, jako na mořské pláži. Mnoho lidí si myslí, že krémy s vysokým ochranným faktorem, zejména pokud nesou zvučnou kosmetickou značku, nejlépe ochrání před škodlivým slunečním zářením. Jak ukázal nedávný test opalovacích přípravků, mnohdy je tomu právě naopak.

Jak vybírat dětské kolo

 (Jitka Vrtalová, NaKole.cz)

Potřebujete pro vaše dítě koupit první kolo a nevíte, podle čeho vybírat? Při výběru rozhoduje nejen váha a velikost, o kvalitě kola rozhodují především detaily. Pozor je třeba dát na levná kola, často vůbec neodpovídají normám.

Innská stezka vede pohodově mezi třítisícovkami

Pohled na městečko St. Moritz a stejnojmenné jezero (Switzerland Tourismus, Max Weiss)

„Hory jsou doma ve Švýcarsku“ říká jeden reklamní slogan. Ovšem přesto, že se této zemi připisuje celkem 48 vrcholů vyšších než 4 000 m.n. m., dokáže nabídnout i pohodovou cyklodovolenou. Tip na trasu, která provede cyklistu mezi horskými velikány, vede po Innské stezce.

Dres s příběhem je jako víno s přívlastkem

 (Václav Vrtal, NaKole.cz)

Můj dres je na hadry, nejspíš ho pietně pohřbím i s rozsekanou přilbou. „Nedělej to, to je trofej,“ přesvědčují mě ostatní. Sedíme v restauraci na okraji Berouna a za sebou máme dvě hodiny jízdy terénem. Já navíc promáčklou helmu, roztržený dres a šrámy po celém těle.

Vychází nový průvodce po Labské stezce

 (Petr Špánek)

Pro cykloturisty, kteří se chystají z Hřenska podél Labe do Mělníka a dál podle Vltavy až do Prahy, vychází v těchto dnech nový podrobný průvodce. Kromě detailního popisu trasy v něm najdou to nejzajímavější, co je možné v okolí trasy vidět či zažít, a také osvědčené restaurace, ubytovací zařízení nebo cykloservisy.

Friesland deštěm stíhaný

 (Jitka Vrtalová, NaKole.cz)

Zatímco oblékáme další vrstvu oblečení, kolem běhají děti v krátkých kalhotkách a plovacích vestách. Stojíme pod přístřeškem a přemýšlíme, zda vyrazit v dešti na kolech. Kolem projíždějící kráska na těžkém městském kole se zastaví, aby si vyhrnula límec saka. Jsme ve Frísku, nejsevernější holandské provincii. Jeho název zní sice trochu větrně a studeně, během léta tu ale je počasí pro cykloturistiku ideální. A jak nám ukazují sami Holanďané, ani déšť se nemusí brát nijak vážně.

Terénní cyklistika není jen jízda v horách, aneb všechny tváře MTB

 (Specialized bike resort Valašsko)

Terénní cyklistika, horská cyklistika, bajkování, bikování, MTB...
Všechny tyto názvy popisují jedno - jízdu na kole mimo asfaltové cesty. Pokud tápete, když slyšíte názvy jako XC, enduro nebo freeride, je tady malá procházka světem horské cyklistiky.

Cyklistika v Praze - rekreační masakr a stagnující doprava

Páteřní Modřanská stezka v Praze o víkendech praská ve švech. Oblíbili si ji nejen cyklisté, ale také in-line bruslaři. (Jitka Vrtalová, NaKole.cz)

Dva prodloužené víkendy se řada Pražanů rozhodla strávit příjemným výletem na kolech - bohužel pro ně právě na nejzatíženější stezce podél Vltavy z Podolí do Modřan. Rekreační cyklostezky v okolí Prahy, na kterých se setkávají cyklisté, bruslaři a chodci, jsou už často na hranici kapacity, denně po nich projede až 6 700 cyklistů. Sčítače umístěné na různých místech v Praze ukazují oblibu páteřních cyklostezek i efekt, který měla rekonstrukce křižovatky kapitána Jaroše.

Přívěsné vozíky čekají už jen na podpis prezidenta

 (Jitka Vrtalová, NaKole.cz)

Majitelé dětských přívěsných vozíků budou moci vyjíždět se svými dětmi na silnice i cyklostezky bez obav z postihů a pokut. Poslanecká sněmovna definitivně stvrdila novelu silničního zákona. Projednávání zákona trvalo celkem devět měsíců, zákon se tedy doslova rodil, a to stejnou dobu, která uplyne od početí k porodu dítěte.

Stanislav Losert: Dávám lidi dohromady a hádám se

Stanislav Losert (Jitka Vrtalová, NaKole.cz)

Divíte se, proč u nás páteřní dálkové cyklotrasy končí často „u šípkového keře“? Proč při opravě chodníku najednou zmizí vydlážděná stezka? Proč se na městských úřadech nikdo nehlásí k zodpovědnosti za cyklisty? Olomoucký cyklokoordinátor Stanislav Losert by se mohl živit jako učitel. Tiše a klidně vysvětluje na příbězích ze života, proč česká města a kraje potřebují své cyklokoordinátory, proč kulhá výstavba dálkových cyklotras a proč cyklisté potřebují své zákony.

« Předchozí 1 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 50 Další »
Blogy

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 4. část

 ()
4. část - Chtěla jsem Kyrgyzstán, mám Kyrgyzstán... Podepsaly se na nás únava, hlad a stres, jestli seženeme peníze na obživu, tak se nedivte, že se nám po jídle nechtělo „civilizaci" hned zase opouštět. Ještě jsme si chtěli někam zajít na kafe (tedy na čaj) a trochu otdychať. Moc možností tu…
Peggy | 06.05.2024

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 3. část

 ()
3. část - Krát dvě to mělo bejt Čtvrtý den od startu jsme vjeli do velkoměsta, do Almaty. Zde měly děti alespoň malou satisfakci - byl tu jediný McDonald za celou cestu. Tedy - v Almatě jsou celkem asi čtyři a nám stačil jenom jeden, zas takoví fanoušci nejsme :-) ale mám na mysli, že pak nikde…
Peggy | 02.05.2024

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 2. část

 ()
2. část - Welcome to Kazachstán!   „Tahle země není pro starý!" všimnul si Luděk, když jsme seděli v bufetu v Biškeku, konzumovali večeři, první jídlo v Kyrgyzstánu, a rozhlíželi se u toho kolem sebe. Ne že bychom se v těch asijských obličejích vyznali, ale že se všude pohybovala jenom mládež, a…
Peggy | 28.04.2024

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 1. část

 ()
Sen o krajině s jurtami a divokými koni 1. část - Cesta do budoucnosti Na úvod... Naše první cesta s koly letadlem. Jiní cykloturisté se takto přepravují dávno a běžně, já ale měla z létání strach. Nemám celoživotně ráda výšky a otevřené prostory, ale jednoho dne jsem si řekla: nemládneme, síly a…
Peggy | 24.04.2024

Z Linze do Budapešti přes Alpy

 ()
Linz - Budapešť, 2. - 14. 7. 2023 Po velkém úspěchu s cestou z Bratislavy do Splitu a mém sólu kolem Polska, bylo potřeba se podívat po další výzvě. Koukám do mapy, vzpomínám, jaké že to mám cyklo sny, až mě z toho vytrhne Peťa s dotazem, jestli jsme vůbec byli v Budapešti s kolama?No vida, na kole…
Monolema | 16.04.2024

O čem se mluví:

Komentáře k blogu Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 4. část včera v 23:00
Vyjížďky, srazy, akce Návrhy na jarní sraz 2024 včera v 22:47
Technické rady Výběr radaru na kolo, značka, mobilní app včera v 22:28
Vyjížďky, srazy, akce Přes Písecké hory na kole i pěšky včera v 22:10
Ostatní – cyklo Jaké to bylo 146. včera v 21:50
Trénink a zdraví Co vás zaujalo 278 včera v 20:55
NEcyklo Ukrajina 43 včera v 20:27
Ve městě na kole Pujčení kola v Paříži včera v 15:27
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

204 cyklistů (2 přihlášení)

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 4. část

4. část - Chtěla jsem Kyrgyzstán, mám Kyrgyzstán... Podepsaly se na nás únava, hlad a stres, jestli seženeme…
Peggy | 06.05.2024

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 3. část

3. část - Krát dvě to mělo bejt Čtvrtý den od startu jsme vjeli do velkoměsta, do Almaty. Zde měly děti…
Peggy | 02.05.2024

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 2. část

2. část - Welcome to Kazachstán!   „Tahle země není pro starý!" všimnul si Luděk, když jsme seděli v bufetu…
Peggy | 28.04.2024