reklama

Mistrovství ČR skládacích kol Brompton se konalo u Janova Hradu

 (Jitka Vrtalová, NaKole.cz)

Už od dob Lichtenštejnů shlíží Janův hrad na šlechtu, turisty a nejnověji i cyklisty, kteří si v posledních letech Lednicko-valtický areál opravdu oblíbili. První říjnovou sobotu si hrad musel nejspíš protřít údivem všechny okenice. Na prostranství před ním se začali sjíždět cyklisté a cyklistiky v elegantních kostýmcích i v nejrůznějších převlecích. Konal se zde totiž nultý ročník Mistrovství ČR v jízdě na skládacích kolech Brompton. (Aktualizace 8. listopadu 2011)

Leoš Heger: Nejsportovnější člen vlády obdivuje jízdu na kole v obleku

Ministr zdravotnictví Leoš Heger na kole. (archiv Leoše Hegera)

Na Ministerstvu zdravotnictví v den schůzky vyzváněly telefony od rána do večera a ministra Leoše Hegera i jeho tiskového mluvčího zasypávali novináři otázkami. Den předtím český parlament odsouhlasil reformu zdravotnictví, která přináší největší změny, jaké tento resort pamatuje za několik let. V tomto kolotoči jsme si s ministrem Hegerem povídali o jeho vztahu k jízdnímu kolu.

Dětské vozíky za kola dostanou na stůl čeští poslanci

Jízda na kole s přívěsným vozíkem je legální ve většině sousedních států (NaKole.cz)

Přívěsné vozíky za kola budou možná již v příští cyklistické sezóně moci legálně vyjet na české silnice a cyklostezky. Počítá s tím návrh novely zákona, který včera večer posvětila vláda. Definici vozíků v zákoně vyžadují již delší dobu uživatelé a některé neziskové organizace.

Ester Janečková: Vozík je mojí volbou

 (archiv E. Janečkové)

Ester Janečkovou zná většina lidí jako moderátorku pořadu Pošta pro tebe, ale také jako matku malé devítiměsíční Sáry. Jak Ester říká, její dcera je nadšená cyklistka a s tatínkem brázdí českou kotlinu v přívěsném vozíku za kolo. Známou moderátorku jsem chytila, právě když jela domů z natáčení a zeptala se jí, co si myslí o právě probíhající legalizaci vozíčků.

Týden plný akcí na kole

 (NaKole.cz)

Dnes začíná Evropský týden mobility, do ulic několika měst vyjedou cyklojízdy, na programu je ale také řada výletů a akcí pro rodiče s dětmi. Podařilo se nám shromáždit program pro příští týden, který vám nyní nabízíme. I když počasí se otáčí k horšímu, konec týdne by měl být opět bez deště. Babí léto na kole je výjimečné, tak proč nevyrazit ven? (aktualizace 21. 9. 2011)

S Kristýnkou z Dánska do Čech

Poslední úsek cesty začal na pražské cyklostezce podél Rokytky. (Václav Vrtal, NaKole.cz)

Počátkem července vyrazila skupinka cestovatelů na cestu z dánské metropole Kodaň do Prahy. Jejich pouť byla mimořádná - více než dva tisíce kilometrů totiž absolvovali na nákladním kole Christiania Bikes a skládacím kole Brompton. Dvojici dospělých doplnila sedmiletá Noemi, která strávila prázdniny putováním v korbě nákladního kola. Cestu Básníka, Víly a Dítěte jste mohli sledovat prostřednictvím blogů NaKole.cz. Na závěr cesty je v sídle ambasády v Praze přivítal dánský velvyslanec pan Ole E. Moesby.

Na kole po stopách pánů z růže

Český Krumlov z nadhledu (Světlana Jasná)

Projeďte se českou historií, českou krajinou, po českých památkách, to vše ve znamení pětilisté růže a při 400. výročí vymření významného rodu Rožmberků.

Velká letní soutěž NaKole.cz má své vítěze

 ()

V uplynulých čtyřech měsících probíhala NaKole.cz soutěž, jejíž výherci si odnesou jízdní kolo, poukaz na víkendový pobyt v Alpách či cyklistické vybavení. Soutěže se zúčastnili všichni, kteří v uvedeném termínu blogovali NaKole.cz.

Dětské vozíky: „zákaz“ z opomenutí?

 (NaKole.cz)

Jsou dětské vozíky zakázané? Má policie právo pokutovat rodiče, které své děti ve vozíku vezou? A má k tomu státní orgán morální kredit, když jiný státní orgán (Ministerstvo dopravy) nechává situaci už několik let vyhnít? Zdá se, že Policie ČR vytáhla do boje proti zdravému rozumu – jinak si snad ani nelze kampaň proti vozíkům vysvětlit.

Labská stezka má další doménu, stránky vytvořil soukromý nadšenec

 (Jitka Vrtalová, NaKole.cz)

Cyklotrasa kopírující tok Labe, ale i částečně i Vltavy, patří u nás k nejoblíbenějším, ale i nejpohodovějším trasám, a to nemluvíme o německé části, kde je opravdu nejpopulárnější. V nedávné době byly spuštěny nové webové stránky, které důkladně mapují 175 kilometrů dlouhý úsek mezi Prahou a hranicemi s Německem.

« Předchozí 1 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 50 Další »
Blogy

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 5. část

 ()
5. část - Jezero Yssyk-kul a okolí V sedle se cesta narovnala a pak zlomila. Bylo už jasné, že jsme bouřku nechali v zádech a najednou to bylo krásné! Zelené kopce, jurty, krávy, koně. Konečně tak, jak jsem si to vysnila. V kamenitém sjezdu, kdy to kluci napálili a my se s Šárkou naopak zpozdily,…
Peggy | 10.05.2024

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 4. část

 ()
4. část - Chtěla jsem Kyrgyzstán, mám Kyrgyzstán... Podepsaly se na nás únava, hlad a stres, jestli seženeme peníze na obživu, tak se nedivte, že se nám po jídle nechtělo „civilizaci" hned zase opouštět. Ještě jsme si chtěli někam zajít na kafe (tedy na čaj) a trochu otdychať. Moc možností tu…
Peggy | 06.05.2024

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 3. část

 ()
3. část - Krát dvě to mělo bejt Čtvrtý den od startu jsme vjeli do velkoměsta, do Almaty. Zde měly děti alespoň malou satisfakci - byl tu jediný McDonald za celou cestu. Tedy - v Almatě jsou celkem asi čtyři a nám stačil jenom jeden, zas takoví fanoušci nejsme :-) ale mám na mysli, že pak nikde…
Peggy | 02.05.2024

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 2. část

 ()
2. část - Welcome to Kazachstán!   „Tahle země není pro starý!" všimnul si Luděk, když jsme seděli v bufetu v Biškeku, konzumovali večeři, první jídlo v Kyrgyzstánu, a rozhlíželi se u toho kolem sebe. Ne že bychom se v těch asijských obličejích vyznali, ale že se všude pohybovala jenom mládež, a…
Peggy | 28.04.2024

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 1. část

 ()
Sen o krajině s jurtami a divokými koni 1. část - Cesta do budoucnosti Na úvod... Naše první cesta s koly letadlem. Jiní cykloturisté se takto přepravují dávno a běžně, já ale měla z létání strach. Nemám celoživotně ráda výšky a otevřené prostory, ale jednoho dne jsem si řekla: nemládneme, síly a…
Peggy | 24.04.2024

O čem se mluví:

Komentáře k blogu Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 5. část dnes v 14:29
Ostatní – cyklo Jaké to bylo 146. dnes v 13:40
Vyjížďky, srazy, akce JM sleh 2024 dnes v 13:05
Technické rady Rohloff výplet kola a převodník dnes v 11:07
Technické rady Využití 3D tisku a související pokec dnes v 10:05
Štafeta NaKole.cz Štafeta Via Czechia centrál 2024 dnes v 08:58
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

225 cyklistů (8 přihlášených)

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 5. část

5. část - Jezero Yssyk-kul a okolí V sedle se cesta narovnala a pak zlomila. Bylo už jasné, že jsme bouřku…
Peggy | 10.05.2024

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 4. část

4. část - Chtěla jsem Kyrgyzstán, mám Kyrgyzstán... Podepsaly se na nás únava, hlad a stres, jestli seženeme…
Peggy | 06.05.2024

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 3. část

3. část - Krát dvě to mělo bejt Čtvrtý den od startu jsme vjeli do velkoměsta, do Almaty. Zde měly děti…
Peggy | 02.05.2024