reklama

Co vás vytočilo 157

No ...

[ Reagovat ] [ Zpět ]
Datum: 03.08.2025
Autor: AV
  • Re: Co vás vytočilo 157

Letos o prázdninách jsem chtěl vyrazit na jih - Srbsko, Severní Makedonie, Albánie.
    Potřebuji mapu (ta stará se už rozpadá), tak vyrážím do obchodu ´Mapyshop´.
    Mělo mě varovat, že prodávají mapy současně s koženým zbožím, leč stalo se. Map tam moc nemají a prodavačka se neorientuje.
    Takže varuji všechny cestovatele s podobnými trhlými nápady: SEM NE!

[ Reagovat ] [ Zpět ]
    Datum: 03.08.2025
    Autor: AV
    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

Běžně nakupuju v Albertu a používám jejich samoobslužné pokladny. Teď jsem jednou zavítal do Lidlu a použil jejich samoobslužnou pokladnu a nadával, co za jelito napsalo ten software. Takový neintuitivní paskvil aby jeden pohledal.
    Koupil jsem k snídani čokoládové rolky. Položil jsem to na váhu a hledal v menu zboží. V sekci pečivo bylo všechno možné, rolku jsem neviděl. Když jsem si dal vyhledat všechno od R, pořád nic. Až když jsem zadal název, najednou se rolka vynořila. Podařilo se mi omylem zadat špatně počet kusů a na tom software ztroskotal úplně - nenašel jsem způsob, jak se z cyklu vymotat, abych množství opravil. Nakonec jsem to naúčtoval nadvakrát. To, že tady bylo písmo menší, takže jsem to měl bez brýlí problém přečíst už byl jenom detail.

[ Reagovat ] [ Zpět ]
    Datum: 05.08.2025
    Autor: Aviatik
    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

Tady u těch věcí (samoslužné pokladny, jízdenkové automaty, ...) by mělo být povinné aby si práci vyzkoušela programátorova babička.

[ Reagovat ] [ Zpět ]
      Autor: petrp
      Hodnocení: +7 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

Dovolil bych si upozornit, že ve větších firmách tohle vůbec nebývá o názoru programátora. Ten to "jen" musí naprogramovat podle zadání.

Nelogičnosti v ovládání si většinou vydupe nějaký manažer, který "ví" co přesně zákazník chce, zatímco o písmu a barvách rozhoduje designer...

Pokud jsou pro designera sprostým slovem pojmy jako rozlišení, barevná hloubka, pozorovací úhel a očekává, že na displeji za dolar to bude vypadat stejně na jeho nástěnném monitoru za statisíce, je neštěstí na světě...

[ Reagovat ] [ Zpět ]
        Autor: Jrr
        Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

Ach, jaká krása bylo to programování v dřevních dobách,vkdy si to programátor navrhl, naprogramoval, implementoval a odzkoušel a následně i leta servisoval. Sice to vše pak bylo na něm, ale byl to jeho a jen jeho boj. Chyba byla v tom, že se to špatně předávalo i jen k tomu servisu a údržbě sw někomu jinému.

[ Reagovat ] [ Zpět ]
          Autor: Brahma
          Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2

Spíš bych řekl, že je to o velikosti firmy. Věřím, že ve firmičkách o pár lidech to takhle může stále fungovat.

Tam, kde jsem teď, mám stále možnost občas prosadit svůj názor - mám rozumného šéfa, takže když už se musím programovat nesmysl, obvykle je to nápad vydupaný pitomcem z jiné firmy... :-)

Jo, zastupitelnost je v menších firmách problém...

[ Reagovat ] [ Zpět ]
            Autor: Jrr

Tak já jsem toho "programátora" myslel vlastně obecně, protože jsem zažil jen tu malou firmu, kde ten člověk sedí s budoucím uživatelem, pak to napíše a ukáže mu, jak se s tím pracuje. Takže já ani nevím jak se dneska ti jednotliví lidé jmenují co jsou mezi konečným uživatelem a zdrojovým kódem jmenují.

"Velkou firmu" jsem zažil jen z vyprávění bývalé kolegyně, když si mi stěžovala, že když tomu co s ní jednal si stěžovala na nepoužitelný tab order a on ji po čase poslal vyjádření, cituji doslova: "nesmyslný požadavek uživatele". (a to ona byla původně zvyklá na pohyb po formuláři přes Enter numerické klávesnice, pořizovala nějaké úkolové lístky, samá numera, tak chtěla alespoň ten TAB a ne klikat myší na jednotlivá políčka)

[ Reagovat ] [ Zpět ]
              Datum: 06.08.2025
              Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

Já už jsem naprogramoval dost softwaru pro dotykové panely ovládající různá průmyslová zařízení a na blbuvzdornost se vždycky dost hledělo.

[ Reagovat ] [ Zpět ]
          Autor: Aviatik

Tyhle vymoženosti, zatím, v drtivé většině úspěšně ignoruju... Mimo akce (Albert i Lidl) prodávají zboží za nehorázné ceny a ještě se budu obsluhovat sám, jo??? :-/ Tůůůdle... To si tu frontu u kasy klidně odstojím... V cenách je jistě i započítán plat obsluhy, tak ať se laskavě snaží,

Párkrát mně k tomuhle vehiklu ale nějaký doprovod už přivedl, a musím souhlasit s tím, že na to, aby to měli používat i senioři, tak ta písmenka jsou fakt jak blechy. Včetně toho, že někdy ani pořádně nevíš, co tomu krámu vnutit, když nevíš jak přesně to zboží prodejce nazval.

[ Reagovat ] [ Zpět ]
      Autor: Jarda

No ač senior, tak to zatím zvládám. I na ty fonty zatím vidím i s brýlemi na dálku 3.5 dioptrie. Takže velikost fontů dobrá. Co mne štve, je že to nakoupím, zaplatím a nakládám do batohu a ten krám na mne křičí, že jsem si dovolil položit na ten krám nějaké neidentifikované zboží a že to mám okamžitě odstranit. Přitom je to už dávno všechno moje a nic mu do toho, jak to nakládám, není.

[ Reagovat ] [ Zpět ]
        Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2

To bych ty brejle nejdřív musel vytahovat z batohu a tak ;-) A na to fakt nemám náladu... Buď to tam bude čitelné bez nich, nebo si to můžou strčit někam...
          Byl jsem nedávno někde v Bille, nebo co to bylo, a ta jejich mrcha normálně ještě nějak vážila to, co jsi odkládal do tašky, na kterou tam bylo přesně vyhrazené místo :-/ No, obsluhoval to kolega z práce, tak jsem se s tím nemusel vztekat já sám ;-) I tak to na nás jednou zahulákalo, protože jsem tu tašku chtěl odtamtud vzít a držet v ruce, abych to tam průběžně líp rovnal... To vyhrazené místo bylo fakt na pitomém místě, že se to tam dávalo dost blbě. Tak jsem tomu chtěl pomoct, no :-)

[ Reagovat ] [ Zpět ]

Tlačítko "Přivolej obsluhu" je dostatečně čitelný a ještě v červeným políčku. Mně na tom pije krev jedině to, že každej řetězec má obsluhu toho vehiklu jinak.

[ Reagovat ] [ Zpět ]
        Autor: abernathy

Hele, jednou to na nás v jednom Lidlu, zase s jiným kolegou, jak jsme na to jenom položili první položku, rovnou vyhodilo radu "přivolejte obsluhu" :-))) Oběma současně, na dvou těch různých krámech.
          Asi nás to nemá rádo ;-) Oba ajťáci a oba nás provedení a obsluha těch vehiklů docela vytáčí ;-) Tak se nás to asi rovnou leklo a přestalo fungovat :-)))

[ Reagovat ] [ Zpět ]

Nojo, nic není dokonalé, ba ani my nejsme dokonalí. Já si při potížích přivolám obsluhu rád a bez rozpaků. Ona tam k tomu je, tak ať se občas snaží.

[ Reagovat ] [ Zpět ]
            Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -3

No, jestli nakonec není lepší ta pokladna ve které je ta obsluha už zabudovaná :-)

[ Reagovat ] [ Zpět ]
              Autor: Sodoma

Třeba u nás v Kauflandu obsluha u saoblužných pokladen velmi často sama a bez říkání nahání lidi od pokladen a pokud se někdo zatváří, že to moc nezvládá, tak obsluha v podstatě všechno za ně udělá i s uložením zpátky do vozíku. Není to až tak špatný systém ty samoobslužné pokladny s obsluhou :-)

[ Reagovat ] [ Zpět ]

Akorát je pak člověk za debila :-/

[ Reagovat ] [ Zpět ]
              Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1

Doba, kdy mi vadilo, že jsem za debila je už dávno za mnou. S čím mám problém, že v některých řetězcích je účtenka potřebná k otevření východu a v jiných ne.

A třeba u Rossmanna, tam aby člověk pokladní hledal, málokdy sedí u kasy, většinou se motá mezi regály. Myslel jsem, že je to tak jen u nás v malém městě, ale narazil jsem teď několikrát na tuhle situaci někde v "nákupáku". Tam jsem se rychle naučil použivat samoobslužnou pokladnu.
                Ty potravinářské obchody jsou horší, nepamatuju si jak se jmenuje ta "houska" co jsem si zrovna koupil a jestli ty banány, co se mi zalíbily, byly bio, eko nebo hnuso.

[ Reagovat ] [ Zpět ]
                Hodnocení: +4 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

Přesně tak. Vzpomínám si, jak jsem po vrácení flašek nevěděl, co s potvrzenkou. Přiběhla dívčina, načetla čárovej kód a bylo. Mě to nenapadlo. A dodnes neumím zadat množství, otrocky načítám každý mlíko. Přijde mi, že to mají všude jinak.

[ Reagovat ] [ Zpět ]
                  Autor: abernathy
                  Hodnocení: +5 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
Nastavte si vlastní barvu pozadí:
Seznamka

Hledám: Parťačka na cyklistiku

22.07.2025
Ahoj, hledám tu parťačku na cyklovyjížďky kamkoli se domluvíme

Hledám: Parťáka na kolo

Hledám: Parťáka na kolo
22.07.2025
Ahoj, ráda jezdím na kole, spíše cykloturistika na pohodu. Nerada jezdím sama, hledám spolujezdce ze Svitav a…

Hledám: Spolujízdy

16.07.2025
Hledám parťáka, partačku na pravidelné ( 3 x týdně) MTB ježdění ve dvou v okolí Brna. Bydliště ideálně Brno –…

PR články:

Cyklozájezdy | Dokempu.cz | Cyklobazar | Aktivni dovolená
Perfektní funkční oblečení pro vaše sportovní aktivity, od značky Moira.
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

385 cyklistů (8 přihlášených)

WISLA - proti proudu

...Teplota na místě, kde byl, klesla zatím na -47 stupňů. Tu noc, v době, která uplynula mezi Junovým…
Monolema | 29.07.2025

Dámská 2025 VVO

pramen Vltavy - Vydra - Otava - Písek - Příbram - Praha 11. 7. až 14. 7. 2025 Druhá desítka Dámských opravdu…
HMS | 25.07.2025

Hellenic Mountain Race – nekonečná stoupání v řeckých horách

Řecko si většina lidí představí jako dovolenkovou destinaci. Teplo, pláže a pohodička. Já jsem tam vyrazil na…
Fabulator | 12.07.2025