Imperial je pro dlouhý štreky (původně). Je díky tomu prořezu pohodlnější. Musíš si ho tedy dole přiloženou kaničkou sešněrovat, protože by (se díky tomu prořezu) rozšklebil... tím jak to stahneš reguluješ i tuhost sedla. Tady je to šněrováná nutnost, sedlo má za tím účelem i vysekanou spoustu děr... nemusíš to samo šněrovat na všechny jako boty...
Já si tedy po vysezení šněruju i sedla bez prořezu, líp pak držej tvar.
Děkuji za odpověď. Mám ještě jednu prosbu - čím provádět údržbu /mazání/ sedla. Pročetl jsem tady několik vláken, ale doporučení od Indulony přes krém na goretexovou obuv, Nivea krém a pod. se mi nezdají. Ty Brookse jezdíš, mohl by jsi mi prosím poradit? Předem děkuji.
Buď ten drahej balzám od brooksů, ale já si koupil balzám na kůži extrém
http://www.banghandmade.cz/shop/index.php?page... . Když to ošetří kůži proti potu koňskýmu, boty, tak na sedlo je taky dobrej.
Děkuji za bezva typ, já si tam pro to zajedu na kole. Ještě jedou mockrát děkuju.
Dost velký balení na jedno sedlo, semizdá. Kolikrát v roce se to tak maže? Snad ne po každým dešti.
mě to velký nepřijde, kupuju si tak 3-4 najednou. Sedlo mažu tak 2 - 3* do roka zespodu. Jenže já těch sedel mám 6, k tomu 8 párů ručně šitých kožených bot, koženou bundu a kabát a haldu řemení na vojenskou historii.