Zdravim hledam nove kolo myslim si ze MTB pro me bude nejvodnejsi jezdim v lesich (zadne sjizdeni,downhill,triky,...) ale jen sem tam spis hlavne nejake polnacky cesty silnice vetsinou najezdim 15-80km (prumer byva 45km 2x tydne pres leto) nevim jestli je vaha potreba uvadet pri vyberu nebo ne ale vazim 95kg vyska 180cm :D (protoze jsou ruzne velikosti ale ja vubec nevim jakou si vybrat) poslali by jste mi nejaky odkaz na kolo podle mych pozadakku prosim? pokud si nekdo kupoval kolo (myslim MTB) a je s nim velmi spokojen staci i nazev kola cena nejlepe 10 000 - 20 000kc drazsi nepotrebuju v cem jsou drazsi (krome kvalitnejsich soucastek) nechapu nevim ale nepotrebuju to nejezdim zavody ani sjezdy jsem obycejny chlap chci to na vylety diky :D
Co třeba tohle
https://www.tsbohemia.cz/2018-mmr-29-woki-30-19...
Nedávno se to tady probíralo a žádný zádrhel se nenašel. Cena k použitým dílům vychází výborně.
Mají tam o patnáct stovek levnější model, ale s jinými převody. Pokud se pohybuješ i v kopcích, lepší bude tohle dražší. Někde v polabí nebo na splašené rovince bohatě postačí to levnější.
popremyslim o tom cena trochu vyssi ale vypada fakt dobre diky a jen abych vedel ty rozmery (s m l xl) zalezi teda jen na vysce na vaze ne ze? (protoze mi to prijde trosku divne)
Cena je velice příznivá vzhledem ke kolu a kvalitě komponentů.
Pokud chceš jezdit tak jak píšeš, tak velmi bzro oceníš spolehlivost a kvalitu kola.
Pokud bys chtěl něco levnějšího, za těch 10 až 12 tisíc, tak se dost brzo projeví nižší kvalita a budeš otrávený z nepřesnosti a gumovosti. Je lepší nějakou korunu přidat a mít pak radost z hladké jízdy.
Váha je fuk (pokud nevážíš 150+). S výškou je to trochu problém. Nejde jen o samotnou výšku, ale i o proporce těla a geometrii rámu.
Takže jsou dvě možnosti. Zkoumat rozměry, pročítat tabulky a zkoušet různé geometrie - nebo spolehnout na nějaký ten kompromis nejběžnější konfekce a doufat, že to snad sedne. Něco se dá doladit offsetem sedlovky nebo délkou a sklonem představce. No a taky vlastním přizpůsobením v rozumném měřítku.
Dole pod popisem kola je tabulka s rozměry rámu. Jestli jsi byl doteď tak nějak spokojený s rozměry stávajícího kola, poměř si to kolo a porovnej, co se mu tak nějak bude blížit, nebo kde bys pár milimetrů přidal nebo ubral (ale opatrně, každý půlcenťák je kupodivu dost znát).
A co takovéhle kolo z Decathlonu
https://www.decathlon.cz/horske-kolo-rockrider...
to by se ti nelíbilo?
S Altusem? Tvoje rada je opravdu nad zlato. :-)
Pokud je opravdu nové, tak není co řešit:
https://www.cyklobazar.cz/inzerat/306738/scud... a za zbytek peněz bych dokoupil pořádnou vidlici.
Nové altusy už jsou docela funkční, sám jsem na to koukal, když jsem je měl v rukách. Jo, řazení je trochu gumovejsi proti vyšším radam a samozřejmě to není tak rychle, ale funguje to obstojně. Docela jsem tu přesnost záviděl ve srovnání s mojí starou ST2203 na Koně :-)
Nemůžeš porovnávat s opotřebovaným a za léta provozu různě omačkaným.
Nedávno jsem měnil Deore páčky na treku, po deseti sezónách v kopcích (nejsem bejk, řadím častěji, než naloženej tahač :-)
Měnil jsem ho, protože bylo sdružený s brzdovou páčkou na véčka a já dával hydry. Říkal jsem si, že je to docela škoda, shazovat funkční, ale je v tom docela znatelnej rozdíl.
Ke cti Sramu, že při podobném zatížení to stařičké na horáci maká furt ještě líp, než to nové (srovnatelné řady) od Shitmana.
Přesně takhle se mi malý synek kdysi vytahoval, že má na kole deore přehazovačku. Druhý den se mu roznýtoval řetěz a tu přehazovačku namotal do drátů. Srovnal jsem mu patku a přehazku hasákem, fungovalo to, ale už ne tak skvěle jako předtím. A bylo po deore...
Komponenty musí fungovat, musí se nechat seřídit a musí se občas seřizovat. Na názvu zase tolik nezáleží.
Záleží. Takhle jsem měl rovnanou přehazku na horácovi několikrát (vodítko i do pravého úhlu), rovnal jsem jen dvěma kladivama od traktoristy v lese a fungovalo to bez dalšího seřizování hned na první zapojení. Nesmrtelný Sram X-9.