Rady a nápady

Máte fígl, který se vám osvědčil?
Sem s ním!

[ Zpět ]
Datum: 17.12.2011
Autor: AV
  • Re: Rady a nápady

         

    Cukr v termosce
    Termosky, které nepoužíváte, zůstanou bez pachu, když do nich vložíte kostku cukru. Nezapomeňte cukr před použitím termosky vyndat.

    [ Zpět ]
    Datum: 17.12.2011
    Autor: AV
    Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: Rady a nápady

           

      Rum v termosce.
      Termosky, které nepoužíváte, zůstanou bez nežádoucího pachu, když do nich nalijeme trochu rumu. Před použitím je možné rum v termosce ponechat.

      [ Zpět ]
      Datum: 17.12.2011
      Autor: Hrabosh
      Hodnocení: +10 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: Rady a nápady

             

        Klidně může být i více rumu, než jen trochu... ;-)

        [ Zpět ]
        Datum: 17.12.2011
        Autor: hekynen
        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: Rady a nápady

           

      Benzín v kanystru.
      Kanystr na benzín, který nepoužíváte, zůstane bez cizorodého pachu (od nafty, čaje ...), když v něm necháte trochu benzínu.

      [ Zpět ]
      Datum: 17.12.2011
      Autor: Radix
      Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
  • Re: Rady a nápady

         

    V kanceláři jsme tři - já a dvě holky. No a když přijde klient a rozhlídne se, ke komu by teda jako šel se poradit, tak (když se mi nechce s ním zrovna mluvit) se zatvářím jako debil. Docela to umim. No a on pak jde rovnou holkám a já mám klídek... :-)

    [ Zpět ]
    Datum: 17.12.2011
    Autor: Airline
    Hodnocení: +5 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
  • Re: Rady a nápady

         

    Ano mám. Hajzlpapír překládám natřikrát. A na pravé ruce mám nakrátko ostříhané nehty.

    [ Zpět ]
    Datum: 17.12.2011
    Autor: Zden42
    Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
  • Re: Rady a nápady

         

    Žlutý sníh není k jídlu.

    [ Zpět ]
    Datum: 17.12.2011
    Autor: hekynen
    Hodnocení: +4 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
  • Re: Rady a nápady

         

    Jak uchováváte chléb (chleba 8-) ), aby neztvrdl, neplesnivěl, nebyl oslizlý, vydržel chutný(pokud možno) co nejdéle?

    [ Zpět ]
    Datum: 10.02.2012
    Autor: AV
    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: Rady a nápady

           

      Obávám se, že chleba takových parametrů dneska neexistuje, tudíž je tato otázka víceméně bezpředmětná.

      [ Zpět ]
      Datum: 10.02.2012
      Autor: mira.l
      Hodnocení: +4 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: Rady a nápady

             

        Musíš hledat chleba z opravdových pekáren, ne z těch, kde pečou podivný rozpraskaný buchty a říkají tomu chleba.

        [ Zpět ]
        Datum: 10.02.2012
        Autor: ronda
        Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: Rady a nápady

           

      Vozíme sebou elfský chléb Lembas (neboli cestovní chléb Eldar, jak je nazýván v jazyce Šedých elfů), zabalený ve stříbřitých listech a nitky, které jej svazují, jsou na uzlících zapečetěny královninou pečetí - oplatkou bílého vosku ve tvaru květu Telperionu.

      [ Zpět ]
      Datum: 10.02.2012
      Autor: Lanna
      Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
      • Re: Rady a nápady

             

        No jo, ale ten mají jenom v Tuzexu...

        [ Zpět ]
        Datum: 10.02.2012
        Autor: ronda
        Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
        • Re: Rady a nápady

               

          V kterým, zbyly mi ještě nějaký bony. Hned tam letim.

          [ Zpět ]
          Datum: 10.02.2012
          Autor: abernathy
          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: Rady a nápady

           

      Neuchovávat, sníst dokud má požadované vlastnosti!

      [ Zpět ]
      Datum: 10.02.2012
      Autor: vokaty
      Hodnocení: +4 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: Rady a nápady

           

      Mrazák a pak mikrovlnka.

      [ Zpět ]
      Datum: 10.02.2012
      Autor: Žulda
      Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
    • Re: Rady a nápady

           

      Mam-li doma vice peciva, nez snim za 3 dny, tak cast zmrazim, protoze po rozmrazeni je skoro jak cerstve.

      [ Zpět ]
      Datum: 10.02.2012
      Autor: lucierut
      Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
      • Re: Rady a nápady

             

        Příšernost z "vlastní pekárny" v supermarketu tím možná i získá :-) Kvalitnímu chlebu to ale moc nepřidá. V nouzi nejvyšší je ale každej krajíc dobrej.

        [ Zpět ]
        Datum: 10.02.2012
        Autor: ronda
        Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: Rady a nápady

           

      zamrazit + mikrovlnka

      a nebo upéct domácí
      jenže ten nám stejně nevydrřží dýl než tři dny, lebo ho dřív zežereme ... :-)

      [ Zpět ]
      Datum: 10.02.2012
      Autor: macikm
      Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
    • Re: Rady a nápady

           

      V žaludku. Břicho je nejlepší konzerva.

      [ Zpět ]
      Datum: 10.02.2012
      Autor: Joe-CUBE
      Hodnocení: +6 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: Rady a nápady

           

      pokud si koupíš nějakej tu věc, co dnes běžně prodávají s názvem chlém superrhypermegamárketech, tak tvá otázka postrádá smysl.
      Pokud si kupuješ či pečeš kvalitní chléb, nejlépe kváskový, tak to samozřejmě jde.
      Mám dřevěnou chlebovku a v ní chléb zabalený do lněného či bavlněného plátna. Po týdnu je stále velmi chutný. Lze i déle, ale už začíná výrazněji ztrácet na chuti a sesychá.
      Na vandrech či kolocestách mám chléb v plátně a v igelitové tašce. Na té igelitce se ale sráží vlhkost. Pokud však chléb alespoň jednou denně vyvětráš pak se nic nestane a vydržel mi tak i dva týdny. Pokud to neuděláš, zplesniví. I v té chlebovce zplesniví, ale zpravidla za týden a déle, když ho tam dám po upečení a už nevyvětrám.

      Tak asi tak...

      [ Zpět ]
      Datum: 10.02.2012
      Autor: Jurimír
      Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: Rady a nápady

             

        V našem Globu pečou a prodávají různý chleby, já kupuju Horala. Kilovej bochník, po vychladnutí ho přechovávám v mikroténovým pytlíku. Tejden spolehlivě vydrží, pokud teda vydrží.

        [ Zpět ]
        Datum: 10.02.2012
        Autor: abernathy
        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: Rady a nápady

           

      Myslím, že úplným základem je koupit kvalitní potravinu ;-)

      http://life.ihned.cz/jidlo/c1-43526780-kde...

      Obzvlášť tahle hláška mne zase celkem vytočila:
      "Část plísňového porostu měl na svědomí jistě i obal. Zejména v případě některých balených chlebů bylo jasné, že je někdo do igelitu uzavřel předčasně - na vnitřním obalu se srážela vlhkost, a ta je pro plísně také živnou půdou.

      Potravinářská inspekce takové případy neřeší. Čtyřiadvacet hodin, což je záruční doba u většiny chlebů, bochníky obvykle vydrží bez kazu. Nicméně ještě před dvaceti lety existovala norma, která v případě chleba nařizovala čtyřdenní garanční lhůtu."

      Jj, ať žijí zprasené normy dnešní doby :-/

      [ Zpět ]
      Datum: 10.02.2012
      Autor: Jarda
      Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: Rady a nápady

             

        Nevím jak teď, ale když jsem byl na vojně, tak musel chleba ležet tři dny ve skladě a teprv poté se mohl vydávat mužstvu.

        [ Zpět ]
        Datum: 10.02.2012
        Autor: HonzaK
        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
        • Re: Rady a nápady

               

          za mě to bylo taky.
          Když jsme měli "flaxu" jak se říkalo službě v kuchyni tak když jsme šli občas pro chleby sami (klíče měl jen furťák přes kuchyň) tak jsme si šlohli jeden dva bochníky toho čerstvýho a na rotě zmizleli v pupcích během pár minut:-)

          [ Zpět ]
          Datum: 10.02.2012
          Autor: Jurimír
          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
        • Re: Rady a nápady

               

          To bylo proto aby mužstvo nadměrně neprdělo a ženstvo nepšoukalo.
          Čerstvej chleba na vojně nešel krájet v armádních kráječích- tak musela kůrka trochu ztvrdnout.

          [ Zpět ]
          Datum: 10.02.2012
          Autor: mech
          Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
          • Re: Rady a nápady

                 

            Bojové plyny už jsou přece zakázané, jestli se nemýlím.

            [ Zpět ]
            Datum: 10.02.2012
            Autor: Burajda
            Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: Rady a nápady

           

      Zásadně v mrazáku a vždycky vyndám jen pár krajíčků. Rozmrazuji ale přirozenou cestou, v mikrovlně ani omylem.

      V poslední době jsme si ale oblíbili chleba k dopečení - ten je super a vydrží v pohodě ty dva dny než zmizí :o)))

      [ Zpět ]
      Datum: 10.02.2012
      Autor: radka
      Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
      • Re: Rady a nápady

             

        Mám dva dotazy:
        Proč je lepší chleba rozmrazovat přirozeně a ne v mikrovlnce? Mě ještě nikdy nenapadlo chleba rozmrazovat v mikrovlnce, ale měl jsem pocit, že to musí dopadnout podobně. Vůbec mikrovlnkové rozmrazování nepoužívám, raději si počkám, než bych poslouchal její hučení, takže nemám zkušenosti.

        Je chleba k dopečení levnější než normální, když pekárna ušetřila?

        [ Zpět ]
        Datum: 10.02.2012
        Autor: petrp
        Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
        • Re: Rady a nápady

               

          No teď mě napadá, jestli to někteří výše rozmrazují defrost programem nebo ohřevem.

          Já měla na mysli ten ohřev - občas to taťka nebo dcerunka udělají, a to pak pečivo strašně rychle tvrdne a okorá.
          Houska je tvrdá dřív než ji stihneš sníst :o)))

          [ Zpět ]
          Datum: 10.02.2012
          Autor: radka
          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
          • Re: Rady a nápady

                 

            Já rozmrazuju v toustovači, v mikrovlnce prej je to po defrostu jedovatý.

            [ Zpět ]
            Datum: 10.02.2012
            Autor: abernathy
            Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
            • Re: Rady a nápady

                   

              Jedovatý ? Leda že by byla mikrovlnka fakt dílo ďáblovo... :-)

              [ Zpět ]
              Datum: 10.02.2012
              Autor: ronda
              Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
              • Re: Rady a nápady

                     

                No tak možná že ne přímo jedovatý, ale škodlivý, jak kdysi vyplynulo z jakýsi odborný spekulace zde. A já tady chci ještě aspoň půl roku pobejt.

                [ Zpět ]
                Datum: 11.02.2012
                Autor: abernathy
                Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                • Re: Rady a nápady

                       

                  To říkáš, co tě tady znám :o)))

                  [ Zpět ]
                  Datum: 11.02.2012
                  Autor: radka
                  Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
                  • Re: Rady a nápady

                         

                    Taky koukám, že mi ty půlroky nějak moc naskakujou. A žádná přítrž.

                    [ Zpět ]
                    Datum: 11.02.2012
                    Autor: abernathy
                    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                    • Re: Rady a nápady

                           

                      Připraveným štěstí přeje :o)))

                      [ Zpět ]
                      Datum: 11.02.2012
                      Autor: radka
                      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
          • Re: Rady a nápady

                 

            Všechno dělám v normálním režimu:
            rohlík na 20% 2:25 min
            krajíc chleba naplno 30 sek
            přílohy (cca 250 - 300g) vařím v propíchaným igeliťáku vše naplno:
            - brokolice 5 min
            - květák 6 min
            - brambory 7 min
            - ostatní zeleninu podobně dle tvrdosti (mrkev dýl, rajčata míň)
            - houskový knedlíky nevím, ty vaří v mikrovlnce moje žena

            Jediný co z mikrovlnky nesnáším jsou párky, ale i ty se z nouze dají ohřát ponořený v misce s vodou.

            [ Zpět ]
            Datum: 11.02.2012
            Autor: HonzaK
            Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
            • Re: Rady a nápady

                   

              Z mikrovlnky je bezvadná rejže.

              [ Zpět ]
              Datum: 11.02.2012
              Autor: ronda
              Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
              • Re: Rady a nápady

                     

                Tak to mě teda ještě v mikrovlně vařit nenapadlo.

                Ostatně, já vlastěn v mikrovlně jen ohřívám nebo si tam max. rozpejkám sýr, event. dělám vajíčka.

                [ Zpět ]
                Datum: 11.02.2012
                Autor: radka
                Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                • Re: Rady a nápady

                       

                  V práci se mi povedlo v mikrovlnným troubovi zapomenout rohlík k rozpečení. To bylo najednou kouře! A novou, nahnědlou barvu jeho vnitřku se mi nepovedlo vyčistit. Ještě že se firma nelítostně loučila s kandidáty důchodu.

                  [ Zpět ]
                  Datum: 11.02.2012
                  Autor: abernathy
                  Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                  • Re: Rady a nápady

                         

                    Kamarádova babička rychlosti vaření v mikrovlnce nevěřila, tak si tam jednou dala ohřát knedlík na 25 minut.
                    Když pro něj babička přišla, že "asi hoří", byl z knedlíku zářící meteorit :o)))
                    Sice se pokusili mikrovlnu zachránit, ale ten smrad nešel ničím zlikvidovat. Zájem o ni nebyl ani když ji postavili k popelnicím :o)))

                    [ Zpět ]
                    Datum: 11.02.2012
                    Autor: radka
                    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                    • Re: Rady a nápady

                           

                      A to bych ti přál vidět ten fofr, když jsme přidělali plato vajec na zářič radaru :-)

                      [ Zpět ]
                      Datum: 11.02.2012
                      Autor: ronda
                      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                • Re: Rady a nápady

                       

                  Tak to zprubni. Já do plastovýho hrnce dám lžici tekutý Ramy, drtek soli, 0,7 litru vroucí vody a 0,33 litru (hrnek) rýže. 3 minuty na plný výkon, zamíchat a dalších 12 minut na nejnižší výkon. Případně chviličku odstát a dlabanec.
                  Časy a množství vody případně doladit podle výkonů mikrovlnky.

                  [ Zpět ]
                  Datum: 11.02.2012
                  Autor: ronda
                  Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                  • Re: Rady a nápady

                         

                    Hmmm, zajímavý...

                    [ Zpět ]
                    Datum: 11.02.2012
                    Autor: radka
                    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
        • Re: Rady a nápady

               

          protože když cokoli vyndáš z mikrovlnky už to není jídlo...?

          [ Zpět ]
          Datum: 10.02.2012
          Autor: Jurimír
          Hodnocení: +4 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
          • Re: Rady a nápady

                 

            Myslím, že to, co odrazuje tebe od mikrovlnky, Radku netrápí.

            Její vysvětlení je logické, z povrchové vrstvy se odpaří voda - proto to okorání.
            Já jsem zvyklý "suché" jídlo před vložením do mikrovlnky opláchnout, takže mě problém s okoráním nedošel.

            Několik let jsem projížděl v elektromagnetickém poli radaru, já jsem imunní. :)
            Zato musím vždycky vzpomenout, že během té doby se nám narodili kluci. Když radar demontovali, narodila se holka. :))

            [ Zpět ]
            Datum: 10.02.2012
            Autor: petrp
            Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
            • Re: Rady a nápady

                   

              Mě trápí s mikrovlnkou jedinej problém - občas vyrazí v kuchyni pojistky, když se zabouchnou dvířka a spustí se jediném okamžiku :o)))

              Jo a pak nelze současně vařit vodu v konvici a vařit v mikrovlně, ale to je slabým jstičem :o)))

              [ Zpět ]
              Datum: 10.02.2012
              Autor: radka
              Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
              • Re: Rady a nápady

                     

                Heh, nápodobně :-) Máme to ale trochu jinak... Mikrovlna je schopná po určitém počtu (ještě jsem to ale nepočítal) spuštění shodit jistič i sama. "Rozdvojka" u mé PC aparatury to dělá také celkem pravidelně.
                O tom, že bych při mikrovlnění pouštěl rychlovarku nebo měl puštěnou pračku v koupelně, tak na to fakt můžeme zapomenout :-) To samé kombinace pračka v koupelně + rychlovarka v kuchyni ;-)

                [ Zpět ]
                Datum: 10.02.2012
                Autor: Jarda
                Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
          • Re: Rady a nápady

                 

            Že by to už bylo přímo houno?

            [ Zpět ]
            Datum: 11.02.2012
            Autor: HonzaK
            Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
            • Re: Rady a nápady

                   

              ani to ne...
              "Zmítání molekul přímo uvnitř jídla vyvolá třecí teplo, které ho vaří zevnitř. Násilím vyvolané molekulární tření ovšem současně značně poškozuje strukturu všech okolních molekul; nezřídka je úplně roztrhá nebo přinejmenším značně deformuje. Děje se tak zejména u bílkovin, které získávají strukturu, která jinak není v přírodě známa. To znamená, že si naše tělo neumí poradit s jejich správným trávením"

              [ Zpět ]
              Datum: 12.02.2012
              Autor: brum
              Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
              • Re: Rady a nápady

                     

                Tak moj nazor na mikrovlnku je taky ze ju ani nemame doma.Ale na druhu stranu ked ohrievam nad sporakom sa stava ze spodok trosku prismahne co je podla doktorou karciogeenne. Z coho dalej vyplyva ze neexistuje fakt 100% sposob upravy jedla.Imho podla hesla "hovno vies od coho priberes" je to za krk alebo za hlavu. 2dni do zadu nejaky mudr pudr gastro ginekolog v telerane tvrdil ze prepeceny chleba (teda ten najchutnejsi so zlatavou a chrupkavou hnedou korcickou) je vraj karciogeenny. tak ak si raz za cas niekto ohreje nieco na radare tak je to v poho.

                [ Zpět ]
                Datum: 12.02.2012
                Autor: colombo.ii
                Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
              • Re: Rady a nápady

                     

                Konečně argumenty, se kterými bych se mohl srovnat.

                [ Zpět ]
                Datum: 12.02.2012
                Autor: petrp
                Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                • Re: Rady a nápady

                       

                  zdroj: http://confession.blog.cz/1003/skodliva...

                  [ Zpět ]
                  Datum: 12.02.2012
                  Autor: brum
                  Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                  • Re: Rady a nápady

                         

                    ta grafika tej stranky mi pride ako "vesmirni lide" ci podobne sekty :-D ale to je len 1 dojem
                    nestudoval som ju nejako

                    [ Zpět ]
                    Datum: 12.02.2012
                    Autor: colombo.ii
                    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                    • Re: Rady a nápady

                           

                      jj, může za to střídavej proud :-)) To je jediná informace, kterou ti šoumeni srozumitelně pouští normálnímu člověku. Jinak se to hemží rádobyučenými výrazy a obraty. Klasika, jak přes šablonu...
                      Například mě zaujal výraz "radiolytické směsi". Zajímavé, že strejda gůgl mě navedl zase jen na takové a podobné stránky, i když by mě měl především směřovat do výzkumných ústavů a univerzit.

                      [ Zpět ]
                      Datum: 12.02.2012
                      Autor: ronda
                      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
              • Re: Rady a nápady

                     

                Tak zmítání molekul uvnitř jídla mohu potvrdit.
                Teď jsem si rozpékala syrečky s vajíčkem - abych při neděli tu naši domácnost trošku provoněla :o))) a molekuly se zmítaly tak až jedno vejce bouchlo. V důsledku toho mám teď vnitřek mikrovlny plný vaječných molekul :o)))

                Pro šťouraly podotýkám, že jsem rozpékala ve stylu volské voko se syrečkem, nehřála jsem vejce ve skořápce :o)))

                Ale uvařila jsem si to móooc dobrý, jen co je pravda :o)))

                [ Zpět ]
                Datum: 12.02.2012
                Autor: radka
                Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                • Re: Rady a nápady

                       

                  skoda ze si tomu nevypociitala a nenastavila trajektoriu mohla si servirovat priamo z radaru na tanier. :-D Takto si vela energie vlozoila do priestoroveho rozptylu a pritom stacilo to cele usmernit ako v urychlovaci castiic .........:-D

                  [ Zpět ]
                  Datum: 12.02.2012
                  Autor: colombo.ii
                  Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                  • Re: Rady a nápady

                         

                    Hele, mám kamaráda, který si při pořízení mikrovlny vzal návod a vyzkoušel všechno, co tam bylo stritkně zakázáno. Teda kromě sušení živých zvířat :o)))
                    Dost se divím jeho ženě, že byla ochotna tu mikrvlnku po těchto pokusech ještě používat :o)))

                    Konkrétně u vajíčka (vlněného ve skořápcě) si pochvaloval, jak se rozprskne krásně rovnoměrně. I u opakovaných pokusů :o)))
                    Vždycky si na něj vzpomenu, když slyším, jak jídlo v mikrovlně bouchá a když otevřu dvířka, první co mě napadne je, zda je rozprsk rovnoměrný nebo ne :o)))

                    [ Zpět ]
                    Datum: 12.02.2012
                    Autor: radka
                    Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                    • Re: Rady a nápady

                           

                      inak zavreta plechovka z colou (pivo nie toho je skoda) efektne zaiskri a zdemoluje pol kuchyne :-D

                      [ Zpět ]
                      Datum: 12.02.2012
                      Autor: colombo.ii
                      Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                      • Re: Rady a nápady

                             

                        Ukazovali v televizi, jak balónek naplněný propanbutanem zavřený do mikrovlnky společně s kovovou drátěnkou zdemoluje tu kuchyň celou

                        [ Zpět ]
                        Datum: 12.02.2012
                        Autor: ronda
                        Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
          • Re: Rady a nápady

                 

            Taky jsem tradicionalista, co se tyka mikrovlnky. Jidlo se proste ohriva v rendliku na sporaku nebo na kamnech.

            [ Zpět ]
            Datum: 11.02.2012
            Autor: lucierut
            Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
            • Re: Rady a nápady

                   

              Co nevezme mikrovlnka a indukčka, to holt zůstane studený... :-)

              [ Zpět ]
              Datum: 11.02.2012
              Autor: ronda
              Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
        • Re: Rady a nápady

               

          Z mikrovlny vyjde nacucaná houba. Když mi chléb přebývá, tak jej nakrájím a zamrazím a rozmrazuji jej na plotýnce, je pak teplý, křupavý (dámy teď přestanou číst) a parádně se po něm prdí.

          [ Zpět ]
          Datum: 10.02.2012
          Autor: Joe-CUBE
          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
          • Re: Rady a nápady

                 

            Když chléb přebývá, začnu se těšit na topinky s česnekem. Někdy si záměrně koupím víc chleba než potřebuji, právě proto abych měl surovinu, protože normálně pečivo doma moc nezbývá.

            [ Zpět ]
            Datum: 11.02.2012
            Autor: petrp
            Hodnocení: +7 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
            • Re: Rady a nápady

                   

              Jo, to je jeden způsob spotřeby přebývajícího chleba. Já teď ujíždím na pořádně opepřených smaženkách.

              [ Zpět ]
              Datum: 11.02.2012
              Autor: Joe-CUBE
              Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: Rady a nápady

           

      Páni, taková diskuse o chlebu :). Co já mám ozkoušeno tak nej chleby mívaj ve zdravé výživě, sice jsou dražší, ale jsou moc dobrý a v papírovym sáčku vydrží třeba týden.

      [ Zpět ]
      Datum: 11.02.2012
      Autor: zdendazzz
      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: Rady a nápady

             

        Cesta od nás ze vsi do ´Zdravé výživy´ by mi ho set-sakra prodražila ...

        [ Zpět ]
        Datum: 11.02.2012
        Autor: AV
        Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
        • Re: Rady a nápady

               

          Máš recht, a k čemu taky už by tobě byla zdravá výživa? Taková marnotratnost!

          [ Zpět ]
          Datum: 11.02.2012
          Autor: abernathy
          Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
          • Re: Rady a nápady

                 

            Ked chces fakt kvalitny chleba zostava si ho upiect saam .Dovod je jednoduchy v obchode je trhove hospodarstvo trhni prachy kde mozes. Tak setria kde sa da a jedine ty sam na sebe nebudes setrit............

            [ Zpět ]
            Datum: 11.02.2012
            Autor: colombo.ii
            Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
            • Re: Rady a nápady

                   

              I kdybych sehnal biožito, biovodu, biosůl, biokvásek a jánevimcoještědotohopřijde, stejně nemám zaručenou bioelektřinu na pečení.

              [ Zpět ]
              Datum: 11.02.2012
              Autor: abernathy
              Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
              • Re: Rady a nápady

                     

                Určitě bys v Rakousku sehnal nějaký gerét, který by ti odfiltroval jen ty správné elektróny.

                [ Zpět ]
                Datum: 11.02.2012
                Autor: petrp
                Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                • Re: Rady a nápady

                       

                  TAK ZAS TAK TO NEBOLO MYSLENE ALE DOMA SI URCITE NEZAPECES MYS ALEBO SVABA ALA TESCO CHLEBA A PODOBNE. URCITE POUZIJES CERSTVY KVASOK ALEBO PRI ZEMIAKOVOM NEDAS NAHNITE ZEMIAKY ATD........

                  [ Zpět ]
                  Datum: 11.02.2012
                  Autor: colombo.ii
                  Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                  • Re: Rady a nápady

                         

                    Před několika lety jsem přines domů chleba, do kterýho potměšilej pekař zapek ropuchu. Kdyby ropuchy neměly žlázy s halucinogenem, klidně bych ji vydloubal a zahodil, ale takhle došlo k reklamaci a mimosoudnímu vyrovnání (jinak by dopadli jako Julius M.). Pět let jsem moh pak v tesku nakupovat zadarmo.

                    [ Zpět ]
                    Datum: 12.02.2012
                    Autor: abernathy
                    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                    • Re: Rady a nápady

                           

                      5 let nákupů zadarmo?!?

                      Kde seženu ropuchu?!? :o)))

                      [ Zpět ]
                      Datum: 12.02.2012
                      Autor: radka
                      Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                    • Re: Rady a nápady

                           

                      Uz nemozes? ze by si mi kupil plazmovy televizor :-D

                      [ Zpět ]
                      Datum: 12.02.2012
                      Autor: colombo.ii
                      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                      • Re: Rady a nápady

                             

                        A jakej bys chtěl? 55", Full HD, 100 Hz? Ten nemají, nejvejš dvaatřicetipalcový prcky.

                        [ Zpět ]
                        Datum: 12.02.2012
                        Autor: abernathy
                        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                        • Re: Rady a nápady

                               

                          tak ja nejsom narocny 50´´ staci pozeram na to so 6m tak to by tak zodpovedalo :-D

                          [ Zpět ]
                          Datum: 12.02.2012
                          Autor: colombo.ii
                          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                          • Re: Rady a nápady

                                 

                            Tak to jseš bez televize, na padesátku se dívá ze dvou metrů, 6 je hrozná dálka.

                            [ Zpět ]
                            Datum: 12.02.2012
                            Autor: abernathy
                            Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                            • Re: Rady a nápady

                                   

                              100Hz a ze dvou metrů ? Riskuješ, že se ti začnou měnit a rozpadat bílkovinový molekuly :-)

                              [ Zpět ]
                              Datum: 12.02.2012
                              Autor: ronda
                              Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                            • Re: Rady a nápady

                                   

                              127 cm na 6 m je pohoda alebo nemaju tam projektor :-D

                              [ Zpět ]
                              Datum: 12.02.2012
                              Autor: colombo.ii
                              Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
  • Re: Rady a nápady

         

    Poradil by mě někdo, jak zařídit, aby dveře zůstávaly otevřené v poloze, do které jsem je nastavil?
    (Buď se otvírají nebo zavírají, MRCHY!)
    Pochopitelně bez zarážek, židlí a podobných nesmyslů ...
    8-)

    [ Zpět ]
    Datum: 06.05.2014
    Autor: AV
    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: Rady a nápady

           

      Nešlo by místo vazelíny do pantů nasypat písek? ;)

      Nebo reálněji, do pantu dát gumovou podložku.

      Nic jiného, než zvýšit tření v pantu mě nenapadá.

      [ Zpět ]
      Datum: 06.05.2014
      Autor: petrp
      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: Rady a nápady

             

        To není obecné řešení. Jsou i dveře bez pantů, různé zhrnovací, zasouvací... Nevíme, jaké dveře a v jakém prostředí má tazatel na mysli.

        Ještě se dá zvýšit tření jinde než v pantech. Například nechat den-dva na parketách stát vodu, ony se vyboulí a dveře aretují ve zvolené podloze (vyzkoušeno). Jemnější variantou téhož je tlustý koberec.

        [ Zpět ]
        Datum: 06.05.2014
        Autor: Joe-CUBE
        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
        • Re: Rady a nápady

               

          Hmm, nechal jsem v koupelně na dlažbě stát vodu dva dny - a nic!
          ;-(

          [ Zpět ]
          Datum: 06.05.2014
          Autor: AV
          Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
          • Re: Rady a nápady

                 

            Krájejte tři dny staré housky. Krájel jsem je půl dne a měl jsem jich plnou vanu! F. Holzman

            [ Zpět ]
            Datum: 06.05.2014
            Autor: abernathy
            Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: Rady a nápady

             

        Mám tu původní dřevěná futra, kterých bych se nerad zbavoval
        Odmastil, piliny ´vinstaloval´, ale dveře mají furt ´svou hlavu´.
        Ta guma - zkusím

        [ Zpět ]
        Datum: 06.05.2014
        Autor: AV
        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
        • Re: Rady a nápady

               

          Vteřinové lepidlo + rychle nasadit. Pákou lepidlo utrhneš, ale mělo by tam drhnout.

          [ Zpět ]
          Datum: 06.05.2014
          Autor: Hrabosh
          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
        • Re: Rady a nápady

               

          Křivý futra nebo dveře. Potřeba libeliho trubkou srovnat, všechny panty na futrech musí být kolmo dolů přimo pod sebou. Pokud se dají panty poštelovat, tak stačí šroubovák. Totéž platí pro panty na dveřích, musí být souosé v jedné přímce.
          V průvanu žádný dveře polohu nedrží.

          [ Zpět ]
          Datum: 06.05.2014
          Autor: bara2
          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
          • Re: Rady a nápady

                 

            A naopak, kdyby se panty podarilo vyosit kazdy jinam, mohlo by to take zvysit treni.

            [ Zpět ]
            Datum: 06.05.2014
            Autor: Murphy
            Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
            • Re: Rady a nápady

                   

              To určitě, ale pak by nešly dveře otevřít-zavřít :)

              [ Zpět ]
              Datum: 06.05.2014
              Autor: bara2
              Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
          • Re: Rady a nápady

                 

            Nechci rýpat, ale nebylo by lepší kdyby panty byly kolmo nahoru?

            [ Zpět ]
            Datum: 06.05.2014
            Autor: Hrabosh
            Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
            • Re: Rady a nápady

                   

              To bude záležet na tom, odkud začneš měřit. Dá se použít i olovnice, ta se nahoru blbě spouští.

              [ Zpět ]
              Datum: 06.05.2014
              Autor: bara2
              Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
              • Re: Rady a nápady

                     

                na to by mohl stačit nějaký hoooodně silný magnet v ose pantů, ne? :)

                [ Zpět ]
                Datum: 06.05.2014
                Autor: Bruca
                Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                • Re: Rady a nápady

                       

                  Mám obavu, že u futer je ta souosost všech pantů až druhotným průvodním jevem. Podstata je ve svislé ose otáčení dveří.

                  [ Zpět ]
                  Datum: 06.05.2014
                  Autor: bara2
                  Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                • Re: Rady a nápady

                       

                  Magnet na olověnou olovnici? No to mi pověz!

                  [ Zpět ]
                  Datum: 06.05.2014
                  Autor: AV
                  Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                  • Re: Rady a nápady

                         

                    no já nevím, ale my máme olovnici určitě ze železa. ani ze dřeva by nebyla špatná

                    [ Zpět ]
                    Datum: 06.05.2014
                    Autor: Bruca
                    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
            • Re: Rady a nápady

                   

              prozraď, jak chceš zavěsit dveře (aby šly otevírat kolem svislé osy), budou-li panty kolmo ke směru NAHORU?
              8-)

              [ Zpět ]
              Datum: 06.05.2014
              Autor: AV
              Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: Rady a nápady

           

      Neotvírej okna. Draka si pouštěj někde na poli.

      [ Zpět ]
      Datum: 06.05.2014
      Autor: abernathy
      Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
Nastavte si vlastní barvu pozadí:
Seznamka

Hledám: Prima bikerku z Prahy

08.12.2016
Hledam prima aktivni a atraktivni bikerku z P4, kolem 60, k vyletum na kole kolem Pruhonic a JM. Nevahej a pis 8…

Hledám: Barma v lednu 2017

05.12.2016
Hledá se pohodový,nekonfliktní dobrodruh/dobrodružka,kteří již mají zkušenosti s cestováním na těžko po Asii…

Hledám: Najdu cyklistku - Náchodsko

29.11.2016
Ahoj, hledám cyklistku pro výlety na kole ale i ženu pro život. Já muž 36 let/186 cm/68 kg, nekuřák, se zájmy -…
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

91 cyklistů (4 přihlášení)

U mě dobrý aneb ideální místo pro cykloturistiku

Rád bych se s Vámi podělil o některá místa, cíle, krásy či tajemství tří oblastí. A to Holešovska,…
Marťas004 | 12.11.2016

Česká Sibiř, Táborsko a Třeboňsko aneb dovolená třech chlapů

Po týdenní červnové dovolené v Krnovském výběžku - Osoblažsku, Fogin vybral jako další místo pro…
ondrapisklak | 09.11.2016

Bradlo – mohyla M. R. Štefánika

Viděl jsem již hromadu různých památníků. Na Slovensku jsem navštívil při různých zájezdech památník na Dukle…
jarpal | 05.11.2016