Země: Polsko Polsko

Přes Polsko k moři

Ahoj, máte někdo zkušenosti s cyklotrasami v Polsku. Chtěl bych příští rok přejet Polsko napříč z Ostravy k moři, ale nevím, jak je to s cyklostezkama a mapama. Můžete někdo poradit?
Díky

[ Reagovat ] [ Zpět ]
Datum: 08.12.2011
Autor: honda
  • Re: Přes Polsko k moři

http://www.nakole.cz/knihy/133-cyklotoulky-s...
    8-)

[ Reagovat ] [ Zpět ]
    Autor: AV
    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

Dík za reklamu na knihu ;-)
      Chtěla jsem napsat něco podobného:-)) V Polsku žádné cyklotrasy nenajdeš, pokud chceš jet po cyklotrase, vem to po Odra-Nisa, je to super. Vede těsně po hranici, nakupovat se dá v Polsku, případně část cesty jet Polskem.
      Ale pozor! V knížce sice doporučuji jet to od moře a i mi přišlo, že jsme potkávali víc cyklistů jedoucích od moře, ale když to podle našich "doporučení" jeli známí tedy od moře, byla zrovna nějaká anomálie a vítr jim celou dobu foukal proti, tedy od jihu. Nadávali jak špačci :-)))
      Pokud chceš jet vyloženě Polskem, nevím proč se držet cyklotras. Dá se jet celkem pohodlně po vedlejších, jezdí tam málo aut a je to rovinka, pohoda, krajina docela slušná.

[ Reagovat ] [ Zpět ]
      Datum: 19.12.2011
      Autor: Peggy
      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

Já bych v tomhle věřil Esterbauerům (nakladatelsví Esterbauer, cykloprůvodci:) ). A ti mají cestu po proudu. Zatímco Labe mají proti. Vzhledem k pečlivosti s jakou jsou průvodci dělaní, myslím, že to není náhoda.

[ Reagovat ] [ Zpět ]
        Autor: petrp
        Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

Které vydání cykloprůvodce Labské cyklotrasy od Esterbauer myslíš? V edici Bikeline mají zpracováno Labe v obou dílech vždy po proudu (jako i snad všechny další řeky), alespoň v těch posledních vydáních od roku 2006 do současnosti.

[ Reagovat ] [ Zpět ]
          Datum: 20.12.2011
          Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1

Tak to jsem si vsugeroval, za což se omlouvám.
            Měl jsem toho průvodce v ruce jen jednou, když jsem ho byl pro jednoho Nakoláka koupit v sousedním městečku a odnesl jsem si z toho ten pocit, že je to protiproudu stejně jako oficiální webové stránky.
            Koukám teď na web nakladatelsví a máš pravdu. A já si kolem toho vymyslel takovou pěknou teorii.

[ Reagovat ] [ Zpět ]
            Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

A i já tomu uvěřila, ačkoliv jsme Labskou zatím nejeli :-))))
              Apropos, moje teorie zase je, že když je to "Odra-Nisa", tak se doporučuje, že první se pojede Odra a teprve pak Nisa, tedy směrem od moře a do kopce.
              Jinak by to (logicky) měla být "Nisa-Odra" ne?

[ Reagovat ] [ Zpět ]
              Autor: Peggy

Spíš si myslím, že je název převzat z historického "Oder-Neisse-Friedensgrenze". Tj. z doby, kdy se o tom, v jakém pořadí by to bylo nejlepší jet na kole, ještě neuvažovalo :-)

[ Reagovat ] [ Zpět ]
                Datum: 21.12.2011
                Autor: Ifča
                Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

Existuje mapa Mezinárodní cyklotrasa Odra-Nisa. Je to mapa orientační od Seebad Ahlbeck do Liberce, ale stačí, nedá se zabloudit. Vydali ji sice Němci, ale text je v češtině. Koordinátor české části ON-Radveg Nisa, o.p.s. Ještědská 36, 46802 Rychnov u Jablonec nad Nisou, tel.:483 388 360,
    www.nisaops.cz. Zavolej či napiš si tam, snad ti tuto mapu celé trasy pošlou. A maličkost - tato trasa se jezdí od moře do Čech, je to sice teoreticky proti proudu do kopce, ale vítr u nás většinou fouká od západu a severu, tak je to po větru. Hezkou cestu

[ Reagovat ] [ Zpět ]
    Autor: Pepíček
    Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1

Ahoj koukni sem http://tskpraha.net/kolotoulky/?co=cestopis09 máme tam odkaz na ofiko stránky, kde byla ke stažení v pdf dostačující mapka. Není kam zabloudit. Pokud by tam už nebyla, mám jí uloženou a mohu poslat (kdyžtak se mi ozvi na emil). My to například jeli na jaře směrem k moři a proti větru to nebylo.

[ Reagovat ] [ Zpět ]
    Autor: strudlass

Já znám Polsko jen z pohraničí, ale rád bych upozornil na řidiče. Jezdí jako prasata a místo toho aby autem uhnuli cyklistovi tak na něj troubí, jako někde v Pákistánu. Poláci jsou podle mých zkušeností většinou fakt hovada a to nejen za volantem, bacha na to.

[ Reagovat ] [ Zpět ]
    Autor: zdendazzz
    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1

Je fakt, že já neznám Polsko skoro vůbec. Ale letos jsme byly na kolech na Mazurských jezerech a před bezohledností polských řidičů byly předem varovány - a nenaplnilo se to ani v nejmenším. Možná jsme měly jen štěstí, možná na Mazurech žije jiná mentalita než v pohraničí. Nebylo to Německo ani Rakousko, to zas ne - ale problémy nebyly žádné.

[ Reagovat ] [ Zpět ]
      Autor: Ifča

Je fakt že v pohraničí je víc kamionů. Ale mimo hlavní silnice mne zas honili psi, odhadem tak 3 na kilometr. A další věc je kvalita silnic, proti nim je to u nás luxus :). Neříkám se jim vyhnout, je tam zase docela levno, ale je potřeba dávat opravdu pozor.

[ Reagovat ] [ Zpět ]
        Autor: zdendazzz

S těma psama je to fakt, ale na ně upozorňují dopravní značky "uwaga piesi".
          A nebo viz obrázek.

[ Reagovat ] [ Zpět ]
          Datum: 22.12.2011
          Autor: HonzaK

Nebezpečí číhá na cyklisty na každém kroku.

[ Reagovat ] [ Zpět ]
            Datum: 22.12.2011

To samé jsem ze všech stran slyšel abych si dával majzla na řidiče v Maďarsku:o)) ..bylo to stejné jako u nás nebo kdekoliv jinde.

Osobně si myslím, že pokud cyklista není prase a je si vědom své "maličkosti" v provozu a chová se podle toho, tak se k němu chovají i řidiči. Samozřejmě výjimka být může a stačí někomu jedna špatná zkušenost a nasraností tím zasere všechny vlákna jací jsou kde hrozní řidiči a vystraší-odradí tímto všechny ostatní..

[ Reagovat ] [ Zpět ]
    Datum: 25.12.2011
    Autor: dalinv
    Hodnocení: +4 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

Ahoj, pokud bych mohl osobně doporučit, tak bych volil cykloputování podél Baltského pobřeží. Sám jsem absolvoval cestu nejprve do krásné Vratislavi (starobylé centrum Slezska) a odtud se dá vlakem dojet do letoviska Leba (okolí tzv. polská Sahara). No a pak si projet pobřeží Baltu. Cestou určitě nevynechat poloostrov Hell a souměstí Gdaňsk, Gdyně a Sopoty. Dá se pokračovat až na Mazury. Já to vzal z Gdaňska na jih přes úžasný hrad německých rytířů Malbork.
    Mapy je bezesporu nejlépe sehnat přímo v Polsku v každém lepším knihkupectví. U nás není prakticky nic....Medici

[ Reagovat ] [ Zpět ]
    Datum: 25.12.2011
    Autor: medici
Nastavte si vlastní barvu pozadí:
Do vaší knihovny

Kolem světa na kole

Françoise a Claude Hervéovi
Jedna z nejpozoruhodnějších a nejprodávanějších cykloturistických knih všech dob – poprvé v českém překladu
1. dubna 1980 vyjeli dva mladí Francouzi na kolech na cestu kolem světa, která, jak si mysleli, měla trvat asi tři roky. Dobrodružství se…
399 Kč

Ze života cyklotrempa

Jan Vlasák
Kniha, oceněná za originalitu v soutěži GO KAMERA
Tímto titulem završujeme souborné vydání všech povídání z cest Honzy Vlasáka. Tři cykloturistické a jedna horolezecká kniha dostaly…
190 Kč
Tip na letošní dovolenou

Krkonoše známé i neznámé

(CK JUNIORtour.cz)
31.05.2012, 4 dny
2 990 Kč
pěší turistika Autobusem

Mazurská jezera

(CK Cyklotur)
12.06.2012, 7 dní
5 980 Kč
cyklistický Autobusem

Mazurská jezera

(CK Rubikon)
30.06.2012, 10 dní
12 900 Kč
cyklistický Autobusem
Seznamka

Hledám: Najde se někdo na kolo?

Hledám: Najde se někdo na kolo?
včera
Ahoj, hledám někoho nebo partu na kolo. Jezdím celkem často, ale už mě to samotného nebaví. Klidně někdo z Prahy,…

Hledám: Jižní Dalmácie 2012

21.05.2012
Dobrý den, .V září jedeme na cykloturistiku do CHorvatska - jižní Dalmacie.Dovolujeme si vám nabídnout volná…

Hledám: Na těžko na GrosGlockner

Hledám: Na těžko na GrosGlockner
21.05.2012
Zdar. Vyrážím 10.6.2012 na těžko přes Solnou komoru na GrosGlockner. Celkově 14dní, cca 1100km. Spaní na divoko a…
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

313 cyklistů (35 přihlášených)

Cyklotoulky s dětmi, vozíkem a nočníkem III aneb s dřívkáčem po Balkáně 2011 (3)

Část 3 - Černá hora, Bosna a Hercegovina, a cesta domů... Stát 4 - Černá Hora Mnoho lidí nepozná z Balkánu…
Peggy | 20.05.2012

Tak lehátko je tak nějak ve finální podobě

No pár drobností ještě určitě bude, ale už nic zásadního. Budu šetřit a už mám v hlavě další. Tak jsem po…
opm-tuning | 18.05.2012

Cyklistická highway po česku

Někde jsem četla, že v Dánsku zavádějí jako novinku hájvej pro cyslisty, přesněji řečeno v originále Cycle…
Jitka | 15.05.2012