Země: Francie Francie, Švýcarsko Švýcarsko

Z Marseille zpět do Brna

Dobrý den, pokud někdo máte zkušenosti z cesty Marseille - Bern - Innská cyklostezka - Šumava, můžete mi poslat své postřehy? Třeba, jestli je to příjemnější v tomto či opačném směru, jestli např. do Marseille vlakem, jestli to jsou opravdu cyklostezky, nebo divoký provoz jako např. na Sardinii? Předem moc děkuji, Petr

[ Zpět ]
Datum: 05.01.2011
  • Re: Z Marseille zpět do Brna

Raději bych volil variantu od nás a zpět vlakem, protože kdybys až do Marseille nedojel, můžeš skončit kdykoliv předem po cestě. S cyklostezkami ve Francii moc nepočítej, ale určitě najdeš plno vedlejších silniček. Hlavně nejezdi v srpnu, to mají Francouzi dovolenou a provoz je všude. Nejlepší je jaro (květen, červen), není horko a je klid. Doporučuju projet kaňon řeky Verdon po jižní straně.

[ Zpět ]
    Datum: 06.01.2011
    Autor: Karel-ch
    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
  • Re: Z Marseille zpět do Brna

Též mě zaujala tvoje zmínka o Sardinii. Byli jsme tam s manželkou r. 2004 a zjistili následující: na ostrově, a totéž platí i o jižní Itálii, je potřeba jezdit po hlavních silnicích vyznačených na mapě červeně a značkou SS 123 (nějaké číslo silnice). Ve většině případů se jedná o staré původní středověké cesty, které se v horách hodně kroutí, aby měly mírné stoupání a dnes po nich málokdo jezdí. Italové si totiž s rozvojem automobilismu vystavěli rovnější cesty s pořádnými kopci, a ty jsou na mapách značeny jako vedlejší (žlutě). A na nich je právě ten provoz.

[ Zpět ]
    Datum: 06.01.2011
    Autor: Karel-ch
    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
  •      

Příspěvek byl smazán administrátorem serveru NaKole.cz.

Datum: 22.10.2011
    Autor: ASI
Nastavte si vlastní barvu pozadí:
Do vaší knihovny

Na kolech pod Mt. Blanc

Michal Ivasienko
Putování se třemi malými dětmi k nejvyššímu vrcholu Evropy
Ještě rok před popisovanou cestou k nejvyššímu vrcholu Evropy neměli účastníci této expedice naprosto žádné zkušenosti s cykloturistikou a…
190 Kč

Tajný výlet za svatým Jakubem

Ivan Burkert
Na vysokém kole do Santiaga de Compostela
Kniha o cestě na vysokém kole z Hradce Králové na Cabo Fisterra (přes Santiago de Compostela). O Svatojakubské cestě už vyšlo hodně…
299 Kč
Tip na letošní dovolenou

Korsika

(CK Eurocykl Herdegen)
25.05.2012, 10 dní
18 700 Kč
cyklistický Autobusem

Korsika na kole

(CK Intertrans)
25.05.2012, 10 dní
13 310 Kč
cyklistický Autobusem

Inn (Cyklo)

(CK S.E.N.)
31.05.2012, 4 dny
5 490 Kč
cyklistický Autobusem
Seznamka

Hledám: Jižní Dalmácie 2012

včera
Dobrý den, .V září jedeme na cykloturistiku do CHorvatska - jižní Dalmacie.Dovolujeme si vám nabídnout volná…

Hledám: Na těžko na GrosGlockner

včera
Zdar. Vyrážím 10.6.2012 na těžko přes Solnou komoru na GrosGlockner. Celkově 14dní, cca 1100km. Spaní na divoko a…

včera
Zdar. Vyrážím 10.6.2012 na těžko přes Solnou komoru na GrosGlockner. Celkově 14dní, cca 1100km. Spaní na divoko a…
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

331 cyklistů (47 přihlášených)

Cyklotoulky s dětmi, vozíkem a nočníkem III aneb s dřívkáčem po Balkáně 2011 (3)

Část 3 - Černá hora, Bosna a Hercegovina, a cesta domů... Stát 4 - Černá Hora Mnoho lidí nepozná z Balkánu…
Peggy | 20.05.2012

Tak lehátko je tak nějak ve finální podobě

No pár drobností ještě určitě bude, ale už nic zásadního. Budu šetřit a už mám v hlavě další. Tak jsem po…
opm-tuning | 18.05.2012

Cyklistická highway po česku

Někde jsem četla, že v Dánsku zavádějí jako novinku hájvej pro cyslisty, přesněji řečeno v originále Cycle…
Jitka | 15.05.2012