reklama

Skutečná váha Superior Racer 16

Ahoj,
vybírám kola pro nyní 3,5 leté děti drobnější postavy. Takže my záleží na váze. Původně jsem měla v merku Superior Racer 16, u kterého je uváděna váha včetně bal. koleček 8,6 kg. Kamarád se mi vysmál, že Superior váhy podhodnocuje. Poprosila jsem pár prodejců kol, ať mi pošlou váhu tohoto kola BEZ bal. koleček. Většina uvedla skutečně větší váhu. Ta se ale lišila až o 1kg. Jeden uvedl 8,6, druhý 9,6... Nemají přesné váhy asi. Takže zas nic moc nevím.
nemáte proto někdo zjištěné skutečné váhy? Případně srovnání kol velikosti 16 (bez bal. koleček) na jedné váze, aby to bylo srovnatelné? Nějaký tip (Author Stylo, Merida Dakar, ...)?

Díky moc

[ Zpět ]
Datum: 09.02.2010
Autor: 197237
  • Re: Skutečná váha Superior Racer 16

         

    Tak píšu znova, kdo by chtěl mít alespoň relativně představu. Na stejné váze vážena tato kola velikosti 16 modely 2010 BEZ balančních koleček a jak vyšla (poprosila jsem prodejce, aby mi váhy zjistil):

    Superioru Racer 8,69 Kg
    Specialized Hotrock 8,3kg
    Author Stylo 7,7kg

    [ Zpět ]
    Datum: 11.02.2010
    Autor: 197237
    Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: Skutečná váha Superior Racer 16

           

      Tak ti nevím, ale asi nedokážu docenit závažnost tvého problému... Tak nějak ale nevím, proč bych měla jít kolo nakupovat "s váhou".
      Je fakt, že kolo pro dítě 3,5 asi ještě dlouho vybírat nebudu, ale pokud k tomu dojde, tak mě bude spíš zajímat, jaké ma kolo osazení, do jaké míry může s dítětem "růst", jak se dítěti na tom kterém kole sedí atd., atd. atd.
      Prostě ze všeho nejvíc by mě zajímala výbava a možnost přizpůsobit kolo postavě dítěte.
      Předpokládám, že takto malá kola se dělají tak nějak i s ohledem na to, že je to určeno pro malé děti, takže očekávám tak nějak přiměřenou váhu.
      Dále pokud vezmu v úvahu, jakou manipulaci bude dítě s kolem dělat, tak mě vychází nejvíce z chodníku na chodník a pak nějaké to otočení apod.
      Takže pak by mě asi zajímalo, zda se dá kolo dobře uchopit za sedlo a nějaká ta manipulace, když kolo drží dítě za řidítka.

      Jak píšu, nemám zatím žádné zkušenosti s tak malými koly, ale podle mého názoru záleží spíš na tom, jak je kolo konstrukčně udělané a jak vyhovuje k postavě dítěte. Pokud si to "sedne", pak jsem si jista, že dítě je schopno bez problémů ovládnout i o půl kila či o kilo těžší kolo.

      Ale moje měřítka pro výběr kola jsou prostě jiná... Váhu teda fakt k nákupu nepotřebuji...

      [ Zpět ]
      Datum: 12.02.2010
      Autor: radka
      Hodnocení: +7 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
      • Re: Skutečná váha Superior Racer 16

             

        Ahoj, dá se říct se souhlasím s výše uvedeným. U 16" kola asi skutečně nemá smysl řešit váhu, spíše je důležitější, aby kolo dítěti sedělo a aby se mu líbilo. Pokud už na kole umí jezdit, z vlastní zkušenosti bych doporučil kolo s volnokolečkem, dítě má pak snadnější přechod na větší kolo s přehazovačkou a pokud ho taháte na trailgatoru, tak vás nepřibržďuje. :-)

        [ Zpět ]
        Datum: 15.02.2010
        Autor: marbl
        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: Skutečná váha Superior Racer 16

             

        řeknu ti to asi takhle ( co otec 3 kluků a majitel skladiště dětských kol):

        1.Kolo s dítětem zásadně moc neroste, lépe řečeno přestava, že na kole s pomocnými kolečky se dítě projede ještě za 3-5 let je směšná. To samé platí pro i pro další věkové kategorie - prostě co 2-3 roky to nové kolo.
        2.Důležitost váhy kola klesá se vzrůstem jezdce.
        Pokud má prcek 15-20 kilo a kolo má 7 až 10 kilo je to pro něj zatraceně větší rozdíl, než když má dítě 50 kilo a jeho kolo váží 12-17 kilo.
        3.Bohužel platí, že čím menší kola tím levnější matroš rámu, který se dle mého soudu limitně blíží lešenářské trubce, protože komponenty stojí přiměřeně dospeláckým ale rámy jsou podstatně levnější tak aby to lidi dětem vůbec koupili.
        Pak se dějí takové věci, že moje silnička váží zhruba polovinu toho co dětské neodpružené kolo :-(

        [ Zpět ]
        Datum: 15.02.2010
        Autor: újezďák
        Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
        • Re: Skutečná váha Superior Racer 16

               

          No, asi takhle - ne že bych nikdy kolo pro 3leté dítě nepořizovala... Ale pořizovala jsem před více jak 20 lety, kdy sehnat kolo pro tak malé dítě bylo umění a když se něco sehnalo, tak se nehledělo na nic jiného než na to, zda dítě došlápne na zem :o)))
          Nyní je na trhu zcela jiná situace, ale pro další 3,5 leté dítě budu kolo pořizovat, až mě dcerunky nadělí vnoučata. A i kdyby se rozhodly řešit to okamžitě, tak mám stále min. 4 - 5 let na tento nákup čas :o)))
          Že bych ale narazila na takové kolo, abych potřebovala zjišťovat jeho váhu, to si teda nemyslím...
          Ledaže by bylo podezřele lehké :o)))

          Jo a přídavná kolečka považuji jednoznačně za blbost - naše holky je na kole měly, ale jezdit se naučily až když jsme je sundali. A téměř během jednoho dne.

          [ Zpět ]
          Datum: 15.02.2010
          Autor: radka
          Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
      • Re: Skutečná váha Superior Racer 16

             

        Jaké má kolo osazení - hmmm, to je u mnou zvažovancýh značek nepodstatné (nekupuju kolo ze supermarketu či negativně profláknuté značky), nejsou tam zásadní kvalitativní rozdíly, nehledě na to, že to kolo nebudou mít děcka na dýl než na dva roky. Kolo s děckem opravdu neroste, pokud nepočítám teda sedlovku :).
        Vzhledem k tomu, že kol je nyní na trhu pro malé dětí dost, přeci jen budu zkoušet, jak se dítěti na kole sedí raději na již vybraných nejlehčích kolech, než na těžkých. Pokud někdo netuší, doporučuji si potěžkat např. ocelové Ravo Svišť (doporučení pro Radku, aby poznala, jaký může být ohled na to, že je to přece "kolo pro dítě"). Závažnost mého problému bys jistě docenila, kdybys měla po ruce má drobná dvojčata (ve 3,5 letech 14kg) a měla k nim citový vztah.
        Ohledně výbavy, jaká probůh? Trumpetka a zvonek :). OK.

        [ Zpět ]
        Datum: 20.02.2010
        Autor: 197237
        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
        • Re: Skutečná váha Superior Racer 16

               

          No, pokud za výbavu kola považuje trumpetku a zvonek, pak opravdu nedokážu docenit závažnost tvého problému...

          [ Zpět ]
          Datum: 21.02.2010
          Autor: radka
          Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
          • Re: Skutečná váha Superior Racer 16

                 

            Promiň, ale výbava je to poslední, protože volnou výbavu můžu na kolo dokoupit dle svého výběru při koupi kola (reflexní prvky, blatníky, atd.), a jak říkám, výše jmenovaná kola nejsou žádné profláklé značky či supermarketová kola.
            Je vidět, že kolo v nejbližší době opravdu nehodláš kupovat (viz tvá naivita ohledně toho, kam až může jít váha dětských kol). Povídání o tom, jak onehdá bylo těžký sehnat kolo a hlavní bylo dosáhnout na zem, to mi připomíná povídání našich babiček, jak za jejich časů byly šťastné z panenky s hadrovou hlavičkou, a co to je dneska za vymoženost ty dnešní panenky (s mírným morálním patosem). A co takový pomeranč!!! Snad chápeš, co tím chci říct.

            [ Zpět ]
            Datum: 21.02.2010
            Autor: 197237
            Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
            • Re: Skutečná váha Superior Racer 16

                   

              jo,někteří starších ročníků si hold stále myslí že co bylo dobrý pro ně když byli malí a mladí bude vhodný pro dnešní děti, váha je samozřejmě hodně důležitá zvlášť ve vztahu ke geometrii dětských kol, takovej Ravo Tygr je ve vel. 16 strašně dlouhý kolo,moc široký řídítka a ve váze kde si s tím 4-5 letý dítě pořádně neporadí,takový kolo jsem měl a když jsem viděl jak se děti na tom trápí tak jsem se ho hned zbavil a pořídil Superior Racer v 16 a rozdí v geometrii a téměř třech kilo míň bylo hned znát, takže nedat na rady našich babiček a některých přechytralých členů/členek a dát na vlastní rozum a zkušenosti tatínků a maminek kteří si tímhle prošli, na BF tam toho o malých dětských kolech najdeš více http://www.bike-forum.cz/forum/detske-kolo-16.html nebo http://www.bike-forum.cz/forum/detske-kolo-16.html

              [ Zpět ]
              Datum: 22.02.2010
              Autor: roman-II
              Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
              • Re: Skutečná váha Superior Racer 16

                     

                No, možná by neškodilo ubrat na ješitnosti a urážkách a přidat na pozornosti při četbě příspěvků. Pak by jsi se totiž dočetl, že neříkám nic o tom "co bylo dobré tehdy, je dobré i teď", ale píšu zhruba to, co sám říkáš, tedy že dle mého je nejdůležitější, jak si to které kolo s konkrétním dítětem "sedne" vzhledem k jeho postavě.

                A neboj, i tobě bude jednou o 20 let víc :o)))

                [ Zpět ]
                Datum: 22.02.2010
                Autor: radka
                Hodnocení: +5 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
                • Re: Skutečná váha Superior Racer 16

                       

                  až mě bude o dvacet víc, tak se budu vyjadřovat pouze ke konkrétnímu problému a nebudu tady vést pindavé komentáře které tomu co se na něco konkrétně ptal vůbec nepomůžou

                  [ Zpět ]
                  Datum: 22.02.2010
                  Autor: roman-II
                  Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -3
                  • Re: Skutečná váha Superior Racer 16

                         

                    Tak vy mě bavíte. Do teď jsem na forech pouze četla, ale tohle mi nedalo.

                    Ten kdo napsal dotaz chcel pradit se svým problémem. Určitě ho nezajímá, co si myslí někdo, kdo nemá děti a vyvrací mu jeho záměr, nebo ten, kdo vzpomíná na starý časy, jak to bylo a ještě se uráží ... to asi nikomu nepomůže najít vhodné kolo pro jeho děti.

                    Jedinej normální je roman-II, kterému tímto děkuji za odkazy. Řeším právě stejný problém, protože můj 4 lety syn neváží ani 14 kg. A pokud jde o váhu, nejen že se na těžkym kole bude dřít, ale on na něm nebude stále jen jezdit. Když nebud moct, bud mu s kolem pomohu a v lepším případě si ho potlačí třeba do kopce sám.

                    Kola svým dětem nekupují jen sportovně orientované rodiny. S kolem jede děcko i vedle mamči s kočárkem v parku, která mu ho asi těžko potáhne domu.

                    Držím palce všem, kdo hledají!

                    [ Zpět ]
                    Datum: 17.03.2011
                    Autor: llenny
                    Hodnocení: +4 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -4
                    • Re: Skutečná váha Superior Racer 16

                           

                      No tak na jízdu v parku vedle kočárku by stačilo i to těžké a nejobyčejnější kolo, váha a další hrají roli hlavně, když se rodiče s dětmi vypraví na delší cyklovýlet v terénu.
                      Ale jak zde padlo již nesčetněkrát - daleko důležitější je u dětí vždy motivace a nálada, než nějaké to kilo váhy kola.
                      Samozřejmě chápu, že při nízké váze dítěte hraje výběr kola svoji roli. Na druhou stranu, drobnější z našic dvojčat zvládá i ne zcela lehké kolo (má dvě, toto kupoval děda) v pohodě a daleko lépe, než jeho silnější, statnější a trénovnější bratr - má lepší styl...

                      [ Zpět ]
                      Datum: 18.03.2011
                      Autor: atanerj
                      Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                      • Re: Skutečná váha Superior Racer 16

                             

                        Naprostý souhlas. Váha dětského kola hraje určitou roli, ale často se zbytečně přeceňuje. Zdaleka nejdůležitější je motivace (což s výběrem kola souvisí - dítěti se musí kolo líbit), pak tvar rámu, pak převodový poměr (jde-li o singlespeed). Váha je až někde za tím, a uváděné rozdíly +/- kilo hrají roli minimální. Taková je alespoň moje zkušenost - pokud něco negativně ovlivňuje cyklovýkony mých dětí, váha kola to téměř jistě není.

                        Myslím, že bylo opravdu v pořádku na to zakladatelku upozornit, a ty emoce tady moc nechápu...

                        [ Zpět ]
                        Datum: 22.03.2011
                        Autor: k.vl
                        Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                • Re: Skutečná váha Superior Racer 16

                       

                  Proč reaguješ, nechceš-li/neumíš-li poradit nebo pomoci?

                  [ Zpět ]
                  Datum: 18.03.2011
                  Autor: pavka
                  Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -6
                  • Re: Skutečná váha Superior Racer 16

                         

                    Však v tomhle tématu už víc než rok pokorně mlčí :-)))

                    [ Zpět ]
                    Datum: 18.03.2011
                    Autor: ronda
                    Hodnocení: +9 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                  • Re: Skutečná váha Superior Racer 16

                         

                    Já jsem také nechtěla poradit nebo pomoci někomu, já jsem si tak nějak potřebovala v problematice "malé děti x kolo" udělat jasno sama pro sebe.
                    Doby, kdy byly moje děti malé a řešili jsme kolo jsou dávno pryč. Teď už dcerunky vyhrožují vnoučátky, tak jsem se snažila zjistit, co a jak se řeší nyní a proč.
                    Přece jenom u sebe trošku narážím na problém, že prostě současné trendy nepřijmu tak nějak samozřejmě, ale podvědomně srovnávám s tím, co bylo...
                    Prostě mě tato problematika zajímá trošku z jiného úhlu a spíš do blízkého budoucna. Jenže to je okamžitě bráno jako rýpání...

                    [ Zpět ]
                    Datum: 19.03.2011
                    Autor: radka
                    Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
    • Re: Skutečná váha Superior Racer 16

           

      Ahoj,
      Prosim, co ste nakoniec kupili a ako ste s tym spokojni? Tie uvedene vahy su super, prekvapuje ma ale Author Stylo s tymi 7,7kg, nakolko samotny Author uvadza 9kg.

      [ Zpět ]
      Datum: 20.06.2011
      Autor: mamasiga
      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
Nastavte si vlastní barvu pozadí:
Seznamka

Hledám: Cyklistika z Prahy

22.04.2024
Ahoj, hledám cyklistku pro spolujízdy z Prahy ven na kolo, víkendy nebo dle dohody, na pohodu

Hledám: Kamaráda nebo kamarádku na pravidelné vyjížďky

Hledám: Kamaráda nebo kamarádku na pravidelné vyjížďky
21.04.2024
Hledám kamaráda, nebo kamarádku na pravidelné vyjížďky, nejlépe z okolí Prahy 6.

Hledám: partnerku na kolo

Hledám: partnerku na kolo
19.04.2024
vysoký, štíhlý, aktivně sportující, mladšího vzhledu hledá sportovně založenou ženu na sdílení společných zájmů,…
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

348 cyklistů (10 přihlášených)

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 1. část

Sen o krajině s jurtami a divokými koni 1. část - Cesta do budoucnosti Na úvod... Naše první cesta s koly…
Peggy | 24.04.2024

Z Linze do Budapešti přes Alpy

Linz - Budapešť, 2. - 14. 7. 2023 Po velkém úspěchu s cestou z Bratislavy do Splitu a mém sólu kolem Polska,…
Monolema | 16.04.2024

Podél sobích plotů a přes březové lesy až do nitra bažin

Evropská dálková trasa E1 Evropská dálková trasa E1, nebo jen E1, je jednou z evropských dálkových tras…
šíp | 14.04.2024