reklama

Petice proti zákazu bejkování na cestičkách v B-W

V německé zemi Bádensko-Württenbersko plánují zakázat v lese jízdu bikerům na cestičkách užších než 2 m, i když v ostatních zemích Německa se tomuto zákazu podařilo m.j. snahou DIMB zabránit. Celý německý tetxt petice je možné celkem přijatelně přeložit Google Translatorem.

Tato petice prý není omezená na občany Německa a chybí jí k právně korektnímu přijetí německými úřady cca 30000 podpisů (cca 20000 podpisů už mají).

Vzhledem k rozšiřující se standardizaci evropských předpisů (a častému používání právních vzorů z Německa v naší legislativě), bylo by myslím vhodné, dát i ze strany českých bikerů najevo, že jim vadí vytlačování bikerů na cesty širší než 2 m, i když jde zatím "jen" o jednu zemi (Bádensko-Württenbersko) v Německu.

Vyzývám vás proto k podpisu petice a prosím o sdíleni/šíření mezi vaše bikerské známé! Díky.

Dear European friends,
Please help out DIMB and sign their petition against the 2 meter rule. You don't need to live in Germany, you're supporting the mountainbike community which has no real borders. Almost 20.000 signatures yet, 30.000 to go. Share!

See the petition at
https://www.openpetition.de/petition/online/streichung-der2-meter-regel-einschl-entspr-bussgeldbestimmung-im-waldgesetz-baden-wuerttemberg?utm_source=extern&utm_medium=widget&utm_campaign=streichung-der2-meter-regel-einschl-entspr-bussgeldbestimmung-im-waldgesetz-baden-wuerttemberg.

04.09.2013 vložil/a: zbartos
karma článku: 1.09
Líbil se vám článek? Hodnotit mohou jen přihlášení uživatelé Hodnotit mohou jen přihlášení uživatelé  [+]
Texty uveřejněné v sekci Blogy obsahují osobní názory autorů a nevyjadřují stanovisko redakce. Zveřejňování příspěvků v této sekci se řídí následujícími pravidly.

PR

Cascara aneb čaj z kávových třešní: Proč si ho dopřávat co nejčastěji?

 (kofishop.cz)
Myslíte si, že už jste ze světa kávy ochutnali všechno? Pak jste možná zapomněli na cascaru – pochoutku s dlouhou tradicí, která ale zatím stále stojí tak trochu ve stínu tradiční kávy. O co se vlastně jedná a proč byste měli cascaru pustit i do svého šálku?
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

317 cyklistů (14 přihlášených)

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 1. část

Sen o krajině s jurtami a divokými koni 1. část - Cesta do budoucnosti Na úvod... Naše první cesta s koly…
Peggy | 24.04.2024

Z Linze do Budapešti přes Alpy

Linz - Budapešť, 2. - 14. 7. 2023 Po velkém úspěchu s cestou z Bratislavy do Splitu a mém sólu kolem Polska,…
Monolema | 16.04.2024

Podél sobích plotů a přes březové lesy až do nitra bažin

Evropská dálková trasa E1 Evropská dálková trasa E1, nebo jen E1, je jednou z evropských dálkových tras…
šíp | 14.04.2024