reklama

Velký test elektrokol

 (Jiří Juřík)

Kolem elektrokol se točí řada nejrůznějších otázek a pochyb. Některé z nich se pokusí zodpovědět a rozptýlit velký test elektrokol, který pro vás připravila redakce NaKole.cz ve spolupráci s půjčovnou elektrokol PREkolo.

Expresní zásilka (Premium Rush) – film o tom, jak se jezdí po městě na kole bez brzd

Z filmu Expresní zásilka (Premuim Rush) ()

Film Expresní zásilka režiséra Davida Koeppa je jeden z mála filmů z poslední doby, jehož hrdiny jsou cyklisté – pravda, jde o poněkud zvláštní cyklisty – kurýry, kteří se řítí ulicemi New Yorku beze strachu, bez brzd a hlavně beze stopy pudu sebezáchovy.

Recenze e-Brompton

Brompton osazený elektrifikační sadou (NaKole.cz)

Většina městských cyklistů a patrně i spousta dalších lidí bude znát legendární anglickou značku skládacích kol Brompton. Její výrobky – 16“ městské skládačky – jsou už řadu let proslulé nekompromisní kvalitou, kompaktními rozměry a efektním systémem skládání. Vzhledem k tomu, že konzervativní Angličané zatím nenabídli žádný model s elektrickým pohonem, rozhodl se český dovozce elektrifikovat kolo sám. Jak se mu to povedlo, to pro vás posoudili naši redakční testeři.

Velký test skládacích kol (10.) – Dahon Mu P8

Dahon Mu P8 (NaKole.cz)

S delším odstupem po recenzi výborné městské skládačky Dahon Vitesse jsme dostali možnost pro náš velký test skládacích kol otestovat její o něco luxusnější sestřenici jménem Mu.

Tern Link D8 pod drobnohledem: recenze skládacího kola

Skládací kolo Tern Link D8 (NaKole.cz)

Tahle městská skládačka už při prvním pohledu nezapře určitou příbuznost s modelem konkurenčního Dahonu – už letitým Vitesse D7. Není ostatně ani příliš divu, protože značku Tern založili lidé spojení dříve právě s Dahonem. Kola Dahon jsou dlouhodobě proslulá svou kvalitou a promyšlenou konstrukcí, takže v tomto směru jistě můžeme od Ternu očekávat jen to nejlepší.

Cyklokočárek Dandy Joy - levnější tříkolka

 (Petr Vít, NaKole.cz)

Cyklokočárek Dandy Joy je nový český výrobek, který se u nás prodává od začátku roku. Měl by spojovat výhody nákladního kola s možností připojit vozík k libovolnému jízdnímu kolu a kdykoli jej změnit zpět v kočárek. Desítky kilometrů na cyklostezkách, mezi auty i po lesních pěšinách, s dítětem i bez něj, důkladně otestovalo vlastnosti cyklokočárku.

Nový atlas Labské stezky je na trhu

 (Atlas Labská cyklotrasa v ČR 2011)

Dálková cyklotrasa podél Labe u nás zdaleka nedosahuje popularity, jakou má v sousedním Německu. Nejednotné značení, různá kvalita povrchu a nedostatečné mapové podklady se podepsaly na tom, že většina německých turistů dojede maximálně do Děčína nebo Ústí, kde otáčejí řídítka svých kol zpátky na sever do Německa. Češi zase, pokud jde o dálkové trasy, raději vyrazí na jih k Dunaji do Rakouska. Labskou trasu v celé délce v ČR mapuje nový cykloturistický atlas, který vyšel koncem loňského roku.

Vyšla první knížka o elektrokolech v Česku

 ()

Elektrokola, to je téma, které v současnosti doslova a do písmene hýbe cyklistickým světem, a to nejen silou elektromotorů, ale i marketingově silou trhu. Koncem minulého roku se objevila souhrnná publikace, která pomáhá se orientovat v tomto světě. Autorem je Ivo Hrubíšek a jmenuje se Elektrokola - nová dimenze cyklistiky.

Recenze světel Roxim RS3 a RX5

Světla RS3 a RX5 od firmy Roxim (Nick Sagen)

Dny se stále krátí a pro cyklisty to znamená jediné – poohlédnout se po dobrých světlech. I když kvalita světel na kola jde nahoru, dnešní test ukazuje, že při hledání dobrého poměru výkon/cena se vyplatí zabrousit i do zahraničních e-shopů...

Labská stezka má další doménu, stránky vytvořil soukromý nadšenec

 (Jitka Vrtalová, NaKole.cz)

Cyklotrasa kopírující tok Labe, ale i částečně i Vltavy, patří u nás k nejoblíbenějším, ale i nejpohodovějším trasám, a to nemluvíme o německé části, kde je opravdu nejpopulárnější. V nedávné době byly spuštěny nové webové stránky, které důkladně mapují 175 kilometrů dlouhý úsek mezi Prahou a hranicemi s Německem.

« Předchozí 1 2 3 4 5 6 7 Další »
Blogy

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 5. část

 ()
5. část - Jezero Yssyk-kul a okolí V sedle se cesta narovnala a pak zlomila. Bylo už jasné, že jsme bouřku nechali v zádech a najednou to bylo krásné! Zelené kopce, jurty, krávy, koně. Konečně tak, jak jsem si to vysnila. V kamenitém sjezdu, kdy to kluci napálili a my se s Šárkou naopak zpozdily,…
Peggy | dnes

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 4. část

 ()
4. část - Chtěla jsem Kyrgyzstán, mám Kyrgyzstán... Podepsaly se na nás únava, hlad a stres, jestli seženeme peníze na obživu, tak se nedivte, že se nám po jídle nechtělo „civilizaci" hned zase opouštět. Ještě jsme si chtěli někam zajít na kafe (tedy na čaj) a trochu otdychať. Moc možností tu…
Peggy | 06.05.2024

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 3. část

 ()
3. část - Krát dvě to mělo bejt Čtvrtý den od startu jsme vjeli do velkoměsta, do Almaty. Zde měly děti alespoň malou satisfakci - byl tu jediný McDonald za celou cestu. Tedy - v Almatě jsou celkem asi čtyři a nám stačil jenom jeden, zas takoví fanoušci nejsme :-) ale mám na mysli, že pak nikde…
Peggy | 02.05.2024

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 2. část

 ()
2. část - Welcome to Kazachstán!   „Tahle země není pro starý!" všimnul si Luděk, když jsme seděli v bufetu v Biškeku, konzumovali večeři, první jídlo v Kyrgyzstánu, a rozhlíželi se u toho kolem sebe. Ne že bychom se v těch asijských obličejích vyznali, ale že se všude pohybovala jenom mládež, a…
Peggy | 28.04.2024

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 1. část

 ()
Sen o krajině s jurtami a divokými koni 1. část - Cesta do budoucnosti Na úvod... Naše první cesta s koly letadlem. Jiní cykloturisté se takto přepravují dávno a běžně, já ale měla z létání strach. Nemám celoživotně ráda výšky a otevřené prostory, ale jednoho dne jsem si řekla: nemládneme, síly a…
Peggy | 24.04.2024

O čem se mluví:

Komentáře k blogu Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 5. část před 5 minutami
Ostatní – cyklo Jaké to bylo 146. dnes v 23:18
Komentáře k blogu Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 4. část dnes v 23:03
Vyjížďky, srazy, akce Návrhy na jarní sraz 2024 dnes v 19:41
Technické rady Výběr radaru na kolo, značka, mobilní app dnes v 17:03
Trénink a zdraví Co vás zaujalo 278 dnes v 16:06
NEcyklo Ukrajina 43 dnes v 15:57
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

321 cyklistů (8 přihlášených)

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 5. část

5. část - Jezero Yssyk-kul a okolí V sedle se cesta narovnala a pak zlomila. Bylo už jasné, že jsme bouřku…
Peggy | dnes

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 4. část

4. část - Chtěla jsem Kyrgyzstán, mám Kyrgyzstán... Podepsaly se na nás únava, hlad a stres, jestli seženeme…
Peggy | 06.05.2024

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 3. část

3. část - Krát dvě to mělo bejt Čtvrtý den od startu jsme vjeli do velkoměsta, do Almaty. Zde měly děti…
Peggy | 02.05.2024