reklama

První jarní víkend na nových cyklostezkách

 (NaKole.cz)

V uplynulém roce přibylo v České republice 221 km nových cyklostezek. Máme před sebou první teplý víkend - vytáhněte kola a vyražte prozkoumat některé nově postavené úseky. Přinášíme několik tipů na výlet po stezkách, které ještě v loňském roce existovaly jen na papíře.

Co najdete na Holiday World 2010

Na Holiday World 2010 představily svoji nabídku centrály turistického ruchu. (NaKole.cz)

Veletrh cestovního ruchu Holiday World letos potvrdil, že patří ke špičkovým akcím sezóny. Pokud netrávíte letní dovolenou zásadně na chalupě, holešovické výstaviště vás vtáhne do světa cestování a gastronomie.

Reklama se tlačí na cyklostezky

V budoucnosti nás možná právě takový pohled čeká na cyklovýletech podél řeky Labe. Tato lavička stojí v pražské čtvrti Vysočany. (Jan Ritter)

Od českých dálnic pomalu ale jistě proniká reklama i do těsného sousedství hlavních cyklistických tahů. Letos v létě se rozvinula debata nad nově instalovanými reklamními lavičkami podél Labské stezky od Poděbrad k Nymburku. Začátkem prosince radnice představila nový počin „Hrabalovo posezení u tří koček“.

Mikuláš pokřtí nové cyklovagony

Mikulášské jízdy mají v Praze už tradici. (Klub železničních cestovatelů)

Od příští sezóny 2010 budou moci cyklisté vzít svá kola i na jízdy historických vlaků. Rekonstruované nákladní vozy, řečené „hytláky“, budou pokřtěny 5. prosince 2009 na nádraží Praha-Braník v rámci dne s Mikulášem.

Singltreky aneb cyklostezky trochu jinak

 (Čemba)

Většina rekreačních cyklistů používá kolo, aby se dostali do přírody, a tak stále více z nich vyhledává jízdu mimo asfaltem pokryté cesty. Letos pro ně byly vytvořeny nové přírodě blízké stezky v lesích na severní straně Jizerských hor a v Rychlebských horách.

Jak dnes vypadá bývalá železná opona

Turistický hraniční přechod Slapany/Egerteich leží na cyklostezce, která vede po bývalé železniční trati. Valdštejnská cyklotrasa spojuje města Cheb a Marktredwitz. (NaKole.cz)

Kdo žil před dvaceti lety v České republice, věděl, že cestovat se může jenom někam. A jenom někdo. Celé osady byly vysídleny, vlakové koleje vytrhány a cesty končily v ostnatých drátech. Domácí vězení bylo součást každodenního socialistického života. Jak vypadají některá místa na původní železné oponě, na to se podíváme v našem speciálním „sametovém“ článku.

Průvodce po Panevropské trase (4.) - Hořovice-Radotín

Panevropsá cyklotrasa, Paneuropa-Radweg, piste cyclabe paneuropeénne ()

Čtvrtý úsek Panevropské trasy na českém území nás zavede z Hořovic na okraj Prahy. Čekají nás tu silnice 2.třídy i pohodové cyklostezky, které vedou přes prvorepubliková letoviska s výletními restauracemi.

Průvodce po Panevropské trase (3.) - Rokycany-Hořovice

Panevropsá cyklotrasa, Paneuropa-Radweg, piste cyclabe paneuropeénne ()

A je tu další část průvodce po Panevropské trase. Na cestě mězi Rokycany a Hořovicemi nás zavede do starobylé Dobřívi nebo do vojenského újezdu u Zaječova.

Průvodce po Panevropské trase (2.) - Plzeň-Rokycany

Panevropsá cyklotrasa, Paneuropa-Radweg, piste cyclabe paneuropeénne ()

Naše cesta po Panevropské trase začíná v na okraji Plzně v Červeném hrádku. Do Rokycan nás čeká nejenom koupání v zatopeném lomu, ale i několik krásných přírodních úseků.

Průvodce po Panevropské trase (1.)

Panevropsá cyklotrasa, Paneuropa-Radweg, piste cyclabe paneuropeénne ()

Otevření Panevropské trasy v polovině dubna znovu vyvolalo diskuze, jestli Česká republika má co nabídnout dálkovým cyklistům, kteří jsou zvyklí na německý nebo francouzský standard. Vyzkoušeli jsme to na vlastní kůži.

« Předchozí 1 7 8 9 10 11 12 13 Další »
Blogy

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 5. část

 ()
5. část - Jezero Yssyk-kul a okolí V sedle se cesta narovnala a pak zlomila. Bylo už jasné, že jsme bouřku nechali v zádech a najednou to bylo krásné! Zelené kopce, jurty, krávy, koně. Konečně tak, jak jsem si to vysnila. V kamenitém sjezdu, kdy to kluci napálili a my se s Šárkou naopak zpozdily,…
Peggy | 10.05.2024

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 4. část

 ()
4. část - Chtěla jsem Kyrgyzstán, mám Kyrgyzstán... Podepsaly se na nás únava, hlad a stres, jestli seženeme peníze na obživu, tak se nedivte, že se nám po jídle nechtělo „civilizaci" hned zase opouštět. Ještě jsme si chtěli někam zajít na kafe (tedy na čaj) a trochu otdychať. Moc možností tu…
Peggy | 06.05.2024

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 3. část

 ()
3. část - Krát dvě to mělo bejt Čtvrtý den od startu jsme vjeli do velkoměsta, do Almaty. Zde měly děti alespoň malou satisfakci - byl tu jediný McDonald za celou cestu. Tedy - v Almatě jsou celkem asi čtyři a nám stačil jenom jeden, zas takoví fanoušci nejsme :-) ale mám na mysli, že pak nikde…
Peggy | 02.05.2024

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 2. část

 ()
2. část - Welcome to Kazachstán!   „Tahle země není pro starý!" všimnul si Luděk, když jsme seděli v bufetu v Biškeku, konzumovali večeři, první jídlo v Kyrgyzstánu, a rozhlíželi se u toho kolem sebe. Ne že bychom se v těch asijských obličejích vyznali, ale že se všude pohybovala jenom mládež, a…
Peggy | 28.04.2024

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 1. část

 ()
Sen o krajině s jurtami a divokými koni 1. část - Cesta do budoucnosti Na úvod... Naše první cesta s koly letadlem. Jiní cykloturisté se takto přepravují dávno a běžně, já ale měla z létání strach. Nemám celoživotně ráda výšky a otevřené prostory, ale jednoho dne jsem si řekla: nemládneme, síly a…
Peggy | 24.04.2024

O čem se mluví:

NEcyklo Nejlepší vtip 54 dnes v 23:12
Technické rady Využití 3D tisku a související pokec dnes v 21:53
Ostatní – cyklo Jaké to bylo 146. dnes v 20:50
Komentáře k blogu Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 5. část dnes v 18:05
Vyjížďky, srazy, akce JM sleh 2024 dnes v 13:05
Technické rady Rohloff výplet kola a převodník dnes v 11:07
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

184 cyklistů (2 přihlášení)

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 5. část

5. část - Jezero Yssyk-kul a okolí V sedle se cesta narovnala a pak zlomila. Bylo už jasné, že jsme bouřku…
Peggy | 10.05.2024

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 4. část

4. část - Chtěla jsem Kyrgyzstán, mám Kyrgyzstán... Podepsaly se na nás únava, hlad a stres, jestli seženeme…
Peggy | 06.05.2024

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 3. část

3. část - Krát dvě to mělo bejt Čtvrtý den od startu jsme vjeli do velkoměsta, do Almaty. Zde měly děti…
Peggy | 02.05.2024