reklama

Slovinsko a Chorvatsko na kole

Termín: 27.05.2021 - 01.06.2021, 6 dní
Cena od: 8 500 Kč

cyklistický Autobusem
Foto: CK Mamut tour

Terst - Portorož - Novigrad - Umag - Parenzana - Grožnjan - Poreč - Piran - Izola...Trasy vedou po méně frekventovaných komunikacích, cyklostezkách a polních cestách. Třikrát je dojezd do hotelu naplánován v sedle bicyklu. Doporučujeme horská, event. treková kola. Cyklistiku lze každý den kombinovat s koupáním v moři.

Program zájezdu

1. den: Odjezd z Prahy v cca 20 hod. Noční přejezd.

2. den: Sjezd na kolech půvabným údolím VAL ROSANDRA, po staré železniční trati opuštěné roku 1957 vedoucí několika tunely a viadukty do italského TERSTU, známého přístavního města s nezaměnitelnou atmosférou Rakousko-Uherské monarchie (kanál Grande, náměstí Piazza Unita d´Italia s výstavnými paláci, unikátní pláž Pedocin rozdělená již více než 100 let tři metry vysokou zdí na mužskou a ženskou část…). Přejezd na území Slovinska a dojezd po cyklostezce až na ubytování do oblíbeného přímořského letoviska PORTOROŽ (cca 60/70 km). Nocleh v hotelu nedaleko pláže.

3. den: Přejezd busem do chorvatského prázdninového městečka NOVIGRAD, jehož historické jádro s křivolakými uličkami je situované na vápencovém poloostrově mezi zátokami Mirna a Dalja. Vyhlídková jízda na kolech severním pobřežím Istrie porostlým piniemi přes UMAG a další vyhledávaná střediska s možností odpočinku na některé z mnoha pláží a občerstvením v typických tavernách. Na závěr průjezd podél rozlehlých solných polí, sloužících již více než 8 století k získávání "bílého zlata". Individuální dojezd na ubytování (cca 60 km).

4. den: Výlet na kolech vnitrozemím Istrijského poloostrova z města Buje, po bývalém železničním svršku úzkokolejky PARENZANA. Cesta povede romantickou krajinou s vinohrady a olivovníky. Možnost osvěžení v pitoreskních kamenných městečkách. Nejvyšším bodem celé trasy je vesnička GROŽNJAN (285 m), odkud bude následovat mírný sjezd několika tunely a přes viadukty s krásnými pohledy do údolí řeky Mirny. Výšlap do další úchvatné vísky MOTOVUN a odtud do VIŽINADY, kde také dříve stávalo nádraží. Cílovým bodem bude starobylá POREČ, na břehu Jadranu (cca 70 km). Relaxace u moře. Návrat autokarem na ubytování.

5. den: Projížďka do okouzlujícího turistického střediska PIRAN malebně rozloženého na mořském výběžku s pěkným náměstím v Benátském stylu a úzkými uličkami, ve kterých se natáčel populární snímek "Účastníci zájezdu". Zastávka v rybářském městečka IZOLA s fotogenickým jachetním přístavem, vyhlášenou pláží (koupání) a neopakovatelnou atmosférou. Vnitrozemím po málo frekventovaných silničkách vedoucích idylickou krajinou s olivovými háji a vinicemi návrat zpět do Portorože (cca 45/55 km). Noční přejezd.

6. den: Příjezd do Prahy v cca 8 hod.

Cena zahrnuje

  • dopravu zájezdovým autokarem (WC, klimatizace, DVD, bufet) včetně přepravy kol
  • 3x ubytování v hotelu*** u moře (2 lůžkové pokoje s TV, možností přistýlky a vlastním sociálním zařízením)
  • 3x polopenzi
  • průvodce
  • pobytovou taxu
  • pojištění CK proti úpadku

Nástupní místa

Beroun, České Budějovice, Plzeň, Praha, Rakovník

Mamut tour
Cestovní kancelář:
Mamut tour
Náročnost: Co to znamená?
nízká - střední

Vhodné pro kolo: Co to znamená?
trekingové, horské

cyklistický Autobusem
Navštívené země:
Chorvatsko Chorvatsko
Slovinsko Slovinsko

[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

447 cyklistů (6 přihlášených)

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024

Dámská 2023 – okolo Ašského výběžku k nejzápadnějšímu bodu ČR a ještě kousek dál

Letošní Dámská je prémiová, protože tuhle tradici držíme už od roku 2003. Jen jeden rok jsme vynechaly, v…
HMS | 19.03.2024

Jižní hranice

„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023,…
Stanley58 | 02.01.2024