reklama

Kanada MTB

Termín: 31.07.2021 - 14.08.2021, 15 dní
Cena od: 49 800 Kč

cyklistický Letecky
Foto: CK Kudrna

Po kořenech ke kořenům trailového bajkování

Jestli je bajkování v Kanadě lepší, než to naše evropské, to těžko někdo rozhodne. Slíbíme vám však, že bude naprosto jiné. Pravěký deštný les táhnoucí se podél západního pobřeží Britské Kolumbie a traily v této divočinou se každému bez skrupulí dostanou pod kůži.

První poježdění nás čeká ve Squamish, relativně mladé bajkovací oblasti, kde si každý najde to své. Technické i vyžehlené flow traily, výlety lehčím terénem k jezerům s koupáním či sjíždění skalních stěn - od těch položených až po extrémně strmé a dlouhé slaby. Na této jedinečnosti, kterou v Evropě jen tak nepotkáte, budeme poctivě pilovat techniku. Ve Squamishi sídlí legendární homepage pinkbike.com a znám je také pro svou mohutnou skalní lezeckou stěnou Stawamus Chief, na jejíž vrchol se vypravíme pozorovat západ slunce.

Další zastávka bude v proslulém Whistleru, dějišti zimních olympijských her, kde dnes najdeme nejznámnější bikepark světa Blackcomb. Na těch nejjednodušších trailech potkáme kanadské rodiny s dětmi a na těch nejsložitějších pak ty nejlepší kluky ze světového poháru. Mnohé z MTB trailů jsou šlapací, jiné jsou přístupné lanovkou a peckou na závěr může být helibiking v podobě „heli dropu“ na pembertonský Mt. Barbour a se sjezdem legendárního Tenquille lake trail.

Navštívíme také největší ostrov západního pobřeží Severní Ameriky - Vancouver Island. Při troše štěstí z trajektu spatříme nádherné kosatky ve svém přirozeném teritoriu. Charakter celého ostrova je opět trochu jiný, než je pevnina BC. Traily mezi jedlema, cedry a jedlovci a pojezd v pověstné oblasti Cumberland.

Po malém historickém okénku ve Victorii nás čeká poslední přejezd a to zpět do Vancouveru za klasickými traily na North Shore. Tato kolébka trailového ježdění nabídne pro ni typické lávky, kořeny, deštné lesy a špičkovou přilnavost.

Každý večer vlastní postel, teplá sprcha v lodge/hostelu, přeprava vlastními mikrobusy a sem tam nějaký medvěd v bezpečné vzdálenosti z borůvčí pozorující vaše MTB dovednosti. Spadněte s námi do kanadománie!

Program zájezdu

1. den: Přílet do Vancouveru a přesun do Squamish, aklimatizace na časový posun

2.-4. den: Tři dny se zdržíme v jedné z mladších trailových oblastí Kanady - ve Squamishi. Traily jsou zde udržované, rozmanité a typicky "západokanadské" - to znamená například ježdění po dřevěných lávkách, které nám umožní dostat se skrz jezírka a bažiny hloboko do místních mokrých lesů. Hlavní atrakcí Squamishe je sjíždění skalních "stěn". Od krátkých a lehkých pro méně zkušené až po několik desítek metrů dlouhé slaby. Bikovat budeme ve třech oblastech - v oblasti Alice Lake (traily: Rollercoaster, Leave of Absense, Treasure***, Gouranga***, ...), v oblasti Diamond head (traily: Half Nelson, Meadow of the Grizzly, Ditch pig, 19th hole***, ...) a v oblasti Valley Cliffe. Pobyt ve Squamishi zakončíme výstupem na Stawamus Chief na západ slunce. Následuje přesun do Whistleru.

5.-7. den: Whistler, mekka bikového ježdění v Kanadě. Whistler Blackcomb bikepark nabízí všechny druhy trailů, od vyžehlených po kamenité a kořenité sjezdové traily. Vybrat si můžete ze všech obtížností trailů bez skoků, ale také lajny jako A-line nebo Dirt Merchant, které nabízejí skoky daleko za 10 metrů. Když budeme mít štěstí, tak tu můžeme potkat absolutní světovou jezdeckou špičku. Čeká nás zde však i trailové ježdění - například výlet na vyhlídku Sproatt. Tento trail nás za naše vlastní síly vyvede z údolí skrz lesy až do alpského terénu vysoko nad údolí. Cestou zpět si sjedeme bezmála 10 km dlouhý modrý trail zpět do Whistleru. Dle počasí a nálady skupiny možno začlenit odpočinkový den s výletem na Joffre lake.

8. den: Traily Pembertonu s možností hellibikingu na Mt. Barbour (400 m stoupání a následně 9 km sjezd s klesáním 1630 m z alpského trerénu skrz lesy až do údolí řeky Lillooet). Následuje přesun na Vancouver Island. Když budeme mít štěstí, tak při plavbě trajektem zahlédneme kosatky a okolo pobřeží tuleně.

9.–12. den: Vancouver Island je ostrov, kde poměrně často prší a je potřeba se na to připravit. Jak vybavením a fyzicky, tak psychicky. Prostředí a příroda děštných lesů vám ale doslova učaruje, nikde jinde na světě nic podobného nezažijete. Bikovat budeme v oblastech Cumberland a Victoria. Na ostrov se přesuneme trajektem (v ceně zájezdu).

13.-14. den: Vancouver North Shore jakožto třešnička na závěr (oblasti Mt. Fromme / Mt. Seymour). Toto místo je pravá kolébka trailového ježdění na kolech. Čekají nás zde hlavně kořeny, hrabance, skalky a lávky.Tyto lesy mají to pravé kanadské kouzlo. Prohlídka města, nákup suvenýrů a odlet do ČR.

Ubytování

Nocovat budeme převážně v hostelech, či v zařízeních podobné úrovně a to ve vícelůžkových ložnicích, často se sdílenou koupelnou/sprchami a toaletami mimo pokoj.

Cena zahrnuje

  • 13x lodge/hostel
  • pronájem mikrobusů včetně nosičů na kola, pojištění a pohonných hmot
  • vstupy do národních parků
  • zpáteční trajekt na Vancouver Island
  • průvodce
  • pojištění léčebných výloh, úrazové pojištění, pojištění zavazadel, připojištění odpovědnosti
  • zákonné pojištění CK

Cena nezahrnuje

  • letenku v ceně od cca 23.000 Kč (včetně tax)
  • leteckou přepravu kola ve výši cca 4.000 Kč (dle aktuálních sazeb letecké přepravy),
  • poplatky ETA (cca 7 CAD)
  • bikepark Whistler (cca 71 CAD / den)
  • fakultativně helibiking Pemberton (při 5 účastnících cena cca 250 CAD / os.)
  • vstupy do muzeí
  • MHD ve Vancouveru

Nástupní místa

Vancouver

Cena letenky není zahrnutá v ceně zájezdu.

Kudrna
Cestovní kancelář:
Kudrna
Náročnost: Co to znamená?
střední - vysoká

Vhodné pro kolo: Co to znamená?
horské

Detaily zájezdu
cyklistický Letecky
Navštívené země:
Kanada Kanada

Podobné zájezdy
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

193 cyklistů (6 přihlášených)

Z Linze do Budapešti přes Alpy

Linz - Budapešť, 2. - 14. 7. 2023 Po velkém úspěchu s cestou z Bratislavy do Splitu a mém sólu kolem Polska,…
Monolema | 16.04.2024

Podél sobích plotů a přes březové lesy až do nitra bažin

Evropská dálková trasa E1 Evropská dálková trasa E1, nebo jen E1, je jednou z evropských dálkových tras…
šíp | 14.04.2024

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024