reklama

Korutany s dětmi na kole

Termín: 03.07.2020 - 07.07.2020, 5 dní
Cena od: 8 200 Kč

cyklistický Autobusem
Foto: CK Kudrna

Prázdninová cyklistika krajem hradů a křišťálových jezer

Hory, voda, kolo… Korutany vás volají, aktivní rodičové, a ocení je i vaše děti. Nejjižnější republika Rakouska nabízí mnohé. Čisťounká jezera dosahující v červenci teploty okolo 25 stupňů jsou příjemným lákadlem stejně tak jako malebná kopcovitá krajina často ozdobená starobylými hrady a zámky. Skvělé cyklostezky vedené vesměs půvabnou krajinou podél řek a jezer lze okořenit návštěvou opičí hory s volně žijící tlupou makaků. Pohled na svět v malém nabízí klagenfurtský Minimundus. Základnou pro výlety bude prázdninová vesnička na břehu jezera Ossiacher see s upravenou travnatou pláží, přímým vstupem do jezera a skvělým rekreačně sportovním zázemím pro rodiny s dětmi. Tátové ocení korutanské Buschenschanky nabízející farmářské speciality, maminky mohou relaxovat v sauně, bazénu či fitness centru, které budeme mí k dispozici zdarma. Zdarma si můžete zapůjčit i populární paddleboardy nebo seakayaky. A děti? Ty pod tíhou zážitků a rošťačení, večer zalehnou a usnou jako když je do Ossiacheru hodí. Ubytování je zajištěno ve velice příjemných apartmánech či pokojích s možností přistýlky a během pobytu bude zajištěna místní bohatá a chutná polopenze.

1. den: Ráno vyrazíme z Brna do rakouského Alt Ossiachu do prázdninové vesničky ležící na břehu třetího největšího jezera v Korutanech - Ossiacher see. Ubytujeme se a vyrazíme na kolech do nedalekého městečka Feldkirchen in Kärnten (↔ cca 40 km). Trasu je možné prodloužit přes Sankt Nikolaus a Tauern (↔ cca 60 km).

2. den: Čeká nás první etapa, při které prozkoumáme místní nádherná jezera. Cyklostezka vedoucí po břehu velkého Ossiacher See nás zavede k městečku VILLACH. Na hradě Landskron můžete navštívit expozici dravých ptáků s ukázkami jejich chovu nebo vyhledávanou Opičí horu, kde volně žije komunita stovky makaků (↔ cca 65 km).

3. den: Po vedlejších silničkách dojedeme do korutanské metropole - KLAGENFURTU a poté vyrazíme na cestu okolo jezera Wörther See. Pro zájemce je možné etapu prodloužit kolem jezer Rauschele See, Keutschacher See a Hafner See, nebo výjezdem na rozhlednu Pyramiden Kogel. Večerní slastný odpočinek v bazénu či sauně (↔ 60-100 km).

4. den: Nabízí se buď pohodová jízda okolo masivu Gerlitzenu přes sedlo Innerteuchen a nebo náročnější výjezd na samotnou horu Gerlitzen (1.909 m) (↑ 1200 m ↔ 12 km). K výjezdu je také možné využít lanovku (cca 24 EUR vč. kola). Odměnou nám budou úžasné výhledy s pohořím slovinských Karavanek na obzoru, malebné selské usedlosti, nezapomenutelný kochací sjezd a cesta zpět do místa ubytování (↔ cca 70-80 km).

5. den: Před odjezdem do ČR ještě navštívíme Minimundus - svět v malém. Využijete-li dopravu mikrobusem, předpokládaný příjezd do Brna je kolem 19:00 hod.

Cena zahrnuje

  • 4x ubytování v apartmánu či dvoulůžkovém pokoji
  • rakouskou polopenzi
  • průvodce
  • pojištění léčebných výloh, úrazové pojištění, pojištění zavazadel, připojištění odpovědnosti
  • zákonné pojištění CK
  • pišingr Chimpanzee

Kudrna
Cestovní kancelář:
Kudrna
Náročnost: Co to znamená?
nízká - střední

Vhodné pro kolo: Co to znamená?
trekingové

Detaily zájezdu
cyklistický Autobusem
Navštívené země:
Rakousko Rakousko

Podobné zájezdy

Kolem jezer Solné komory

 (CK Victoria)
27.05.2024, 4 dny
6 990 Kč
cyklistický Autobusem

Alpe Adria na kole

 (CK Mamut tour)
03.06.2024, 7 dní
15 750 Kč
cyklistický Autobusem

Rakousko-slovinské pomezí na kole

 (CK Cyklotur)
05.06.2024, 5 dní
10 660 Kč
cyklistický Autobusem

Slovinsko a Rakousko na kole

 (CK Mamut tour)
13.06.2024, 6 dní
13 500 Kč
cyklistický Autobusem
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

311 cyklistů (9 přihlášených)

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024

Dámská 2023 – okolo Ašského výběžku k nejzápadnějšímu bodu ČR a ještě kousek dál

Letošní Dámská je prémiová, protože tuhle tradici držíme už od roku 2003. Jen jeden rok jsme vynechaly, v…
HMS | 19.03.2024

Jižní hranice

„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023,…
Stanley58 | 02.01.2024