reklama

Pláže a parky Lotyšska na kole

Termín: 15.08.2020 - 22.08.2020, 8 dní
Cena od: 10 390 Kč

cyklistický Autobusem
Foto: CK Nomád

Cyklistika v lotyšském Národním parku Gauja, zvaném Vidzemské Švýcarsko a dalších regionálních parcích. Jeskyně, útesy, pískovcové skály a příkré břehy řeky Amata a Gauja, stovky jezer, středověké hrady a romantické zříceniny. Lázeňská města Sigulda a Jūrmala i hanzovní perla země Riga. Přímořské lázně Jūrmala s písečnými plážemi, promenádami i unikátní lázeňskou architekturou. Nezapomenutelné cesty na kole přírodou Lotyšska i proslulá Hora Křížů v Litvě.

Program zájezdu

1.-2. den: Žďár nad Sázavou - Kryžiu kalnas. Autobusem přes Polsko do Litvy. Zastávka u Hory Křížů, poutního vrchu s tisíci kříži a na kole z Šiauliai s dominantní katedrálou svatého Petra a Pavla a renovovanou vilou Chaima Frenkela a po jedněch z prvních cyklotras v zemi, po písečných lesních cestách, podél jezer a říček Regionálního parku Kurtuvenai.

3. den: Riga. Autobusem do Lotyšska, na kole či pěšky prohlídka hanzovní Rigy (UNESCO) - hlavního města Lotyšska: gotické Domy Černých hlav, dóm, Švédská brána, kostel sv. Petra aj. Na kolech z Rigy na sever mezi kanály, jezery, řekou Daugava a podél pobřeží.

4. den: N.P. Gauja, Sigulda, Turaida, Gutmannova jeskyně. Prohlídka města, paláce a starého hradu v Siguldě a cyklotrasou „Lotyšským Švýcarskem" v N.P. Gauja údolím pískovcových skal k dominantě hradu Turaida. Dechberoucí výhledy na údolí řeky Gauja. Gutmana ala - největší jeskyně Pobaltí. K romantické zřícenině hradu Krimulda a dále červenou cyklotrasou podél řeky na západ, nebo možnost plavby kaňonem řeky Gauji na loďkách, pro zájemce lanovka nad údolím řeky.

5. den: Césis, Araiši, Zvartes iezis, Lígatne. Na kole ze starobylého města Césis se středověkým hradem a dřevěnými domy k jezeru Araiši s ostrovní pevností z doby bronzové. Pískovcový monument Zvartes iezis na břehu řeky Amata. Přes N.P. Gauja kolem podzemního utajovaného sovětského bunkru do Lígatne s průzračnou stejnojmennou říčkou.

6. den: Jurmala. Z Rigy na kole do Jurmaly, nejvyhlášenějšího pobaltského přímořského letoviska s promenádami a lázeňskými dřevěnými domky, vzniklého spojením přímořských rybářských osad. Odpočinek, koupání, krásné písečné pláže s bílým pískem, duny, borové lesy. Vyhlášené pláže v Majori s titulem „Modré vlajky". Zájemci mohou jet na kole až do Národního parku Kemeri, kolem sanatoria Jaunkemeri se sirnou vodou.

7.-8. den: Riga - Žďár nad Sázavou. Z Rigy autobusem přes Litvu a Polsko zpět domů.

Cena zahrnuje

Doprava klimatizovaným autobusem, přeprava kol, 5x ubytování v pokojích hotelu po 2 osobách se snídaní, průvodce, zdravotní připojištění, informační materiály a DPH. Možnost dokoupit do polopenze 5x večeře v hotelech za 990 Kč.

Nástupní místa

Praha, Žďár nad Sázavou, Brno, Olomouc, Ostrava

Nomád
Cestovní kancelář:
Nomád
Náročnost: Co to znamená?
nízká - střední

Vhodné pro kolo: Co to znamená?
trekingové, horské

Detaily zájezdu
cyklistický Autobusem
Navštívené země:
Lotyšsko Lotyšsko

Podobné zájezdy

Mazurská jezera na kole

 (CK Cyklotur)
05.08.2024, 7 dní
11 440 Kč
cyklistický Autobusem

Podél Baltu na kole

 (CK Cyklotur)
30.08.2024, 7 dní
11 920 Kč
cyklistický Autobusem
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

286 cyklistů (9 přihlášených)

Podél sobích plotů a přes březové lesy až do nitra bažin

Evropská dálková trasa E1 Evropská dálková trasa E1, nebo jen E1, je jednou z evropských dálkových tras…
šíp | 14.04.2024

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024

Dámská 2023 – okolo Ašského výběžku k nejzápadnějšímu bodu ČR a ještě kousek dál

Letošní Dámská je prémiová, protože tuhle tradici držíme už od roku 2003. Jen jeden rok jsme vynechaly, v…
HMS | 19.03.2024