reklama

Národní parky Litvy na kole

Termín: 09.08.2020 - 16.08.2020, 8 dní
Cena od: 11 190 Kč

cyklistický Autobusem
Foto: CK Nomád

Příjemné toulání na kolech mírně zvlněnou krajinou Litvy. Navštívíme vesničky s tradiční lidovou architekturou, nahlédneme do života obyvatel i starých způsobů hospodaření. V národních parcích pojedeme malebnou krajinou litevské vysočiny se severskými lesy a stovkami jezer, zastavíme se na místech bobřích hradů a projdeme i projedeme naučné stezky. Cestu si zpestříme při plavbě na veslových člunech mezi nespočtem jezer, abychom zase v sedlech vyrazili lesními cestami s množstvím hub, borůvek a brusinek za romantikou dřevěných kostelů a vodních mlýnů.

Program zájezdu

1.-2. den: Žďár n.Sáz. - Palúše, Ignalina. Autobusem přes Polsko do Litvy. Hlavní město Vilnius, okresní město Ignalina na hranici N.P. Aukštaitios.

3. den: Labanoras - Purvenai. Kulionys. Etnokosmologické centrum (hvězdárna - expozice, národní památník, vyhlídková věž aj.), Labanoras - kostel Narození Panny Marie, jezera Baltis - prehistorické památky a Aisetas - nejdelší přírodní jezero v Litvě.

4. den: Meironys - dřevěné plastiky. Odpočinkově podél jezer Lúšiai a Asalnai. „Hora" Ladakalnis. Vodní mlýn a mohyla v Ginučiai. Etnografická vesnice v Salos. Palúša - botanická stezka.

5.-6. den: Jezero Almajos, Pakretuone. Pro zpestření plavba na veslových člunech labyrintem jezer a říček krajinou s rozlehlými lesy, kde při troše štěstí lze spatřit orla, kormorána či vzácného bobra. Dřevěné lidové plastiky, „Tarzanův" ostrov, bobří hrad, jezero Aimajas. Palúše v N.P. Aukštaitios: dřevěný kostel z 18. století. Další den vodní mlýny, jezera Žeimenys - bobři, Kaltanenai s kostelem a zbytky panství u jezera. Reškuténai - muzeum.

7.-8. den: Palúše - Žďár nad Sázavou. N.P. Trakai - sídlo litevských knížat s kouzelným vodním hradem. Zastávka v Kaunasu - historické centrum. Průjezd Polskem, návrat domů.

Cena zahrnuje

Doprava klimatizovaným autobusem, přeprava kol, polopenze, 5x ubytování v pokojích hotelu po 2 osobách (lze i třílůžkové), půjčení lodí, průvodce, zdravotní připojištění, informační materiály a DPH.

Nástupní místa

Praha, Žďár nad Sázavou, Brno, Olomouc, Český Těšín

Nomád
Cestovní kancelář:
Nomád
Náročnost: Co to znamená?
nízká - střední

Vhodné pro kolo: Co to znamená?
trekingové, horské

Detaily zájezdu
cyklistický Autobusem
Navštívené země:
Litva Litva

Podobné zájezdy

Mazurská jezera na kole

 (CK Cyklotur)
05.08.2024, 7 dní
11 440 Kč
cyklistický Autobusem

Podél Baltu na kole

 (CK Cyklotur)
30.08.2024, 7 dní
11 920 Kč
cyklistický Autobusem
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

302 cyklistů (7 přihlášených)

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024

Dámská 2023 – okolo Ašského výběžku k nejzápadnějšímu bodu ČR a ještě kousek dál

Letošní Dámská je prémiová, protože tuhle tradici držíme už od roku 2003. Jen jeden rok jsme vynechaly, v…
HMS | 19.03.2024

Jižní hranice

„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023,…
Stanley58 | 02.01.2024