reklama

Burgundsko na lodi a na kole - Canal du Nivernais

Termín: 21.08.2020 - 30.08.2020, 10 dní
Cena od: 17 990 Kč

cyklistický plavba na lodi Autobusem
Foto: CK Extrem Tour

Burgundsko je a hlavně bylo bohatým krajem na dosah Paříže a přitom na Paříži dlouho nezávislým. Bohatství mu dodávala zvlněná krajina pro vinice jako stvořená. A to burgundští vévodové netušili jak je jejich kraj vhodný pro cyklistiku!

Soustava kanálů spojujících řeky Seinu a Loiru byla dokončena v roce 1783. Canal du Nivernais, po kterém poplujeme, spojuje řeku Yonne s Loirou a patří mezi nejkrásnější v celé Francii. Začíná v Auxerre, jehož historické jádro je památkovou rezervací a patří k nejvýznamnějším historickým místům ve Francii. Na druhém konci, v městečku Decize, se vlévá do Loiry. Nebudeme ovšem jen na kanále, ale díky našim opedálovaným ořům projedeme velký kus tohoto nádherného a historického cípu Burgundska.

Cesta Yonnským údolím po kanálu Canal du Nivernais vede venkovskou krajinou, každá zatáčka, každé ručně ovládané zdymadlo odkrývá pohled do romantické krajiny. Magická příroda zde ohromí každého. Majestátní dubové a bukové lesy, kterými kanály protékají, jsou domovem rozličné fauny. A to nepíšeme o nádheře Přírodního Parku MORVAN, kam také na kolech zajedeme.

Koho by snad tato kouzelná příroda nudila, určitě bude vhodně relaxovat v nějakém vinném sklípku. Zajisté si nenechá ujít městečko CHABLIS s nejlepším francouzským bílým vínem (doporučuje se k ústřicím).

Cyklistické etapy měří od 40 do 90 km podle terénu a chuti najet více či méně kilometrů. Jezdíme ve skupinkách dle vlastního výběru nebo i samostatně, takže tempo i trasu si můžete vybrat dle libosti.

Program zájezdu

1. den: Odjezd z Prahy ve 21:00 přes Rozvadov, Norimberk, Mulhouse do Francie.

2. den: Busem příjezd k lodi do MAILLY le CHATEAU. Po naložení a zabydlení vyrazíme na lodi kousíček směrem na jih do přístaviště k velmi romantickému noclehu pod skalami ROCHERS DU SAUSSOIS. Možno doprovodit loď na kole podél kanálu či si zajet trochu do malebné krajiny. (5-50 km)

3. den: Konečně pořádně na kolo. Čeká na vás mírně zvlněná etapa přes krásné historické městečko NOYERS do přístaviště ve VERMENTONu. (61km)

4. den: Nejdůležitější etapa celého našeho zájezdu a to za světoznámým vínem do CHABLIS a poté do nejhezčího města této oblasti AUXERRE. (45 km)

5. den: Pohodová etapa přes velkolepý cisterciánský klášter v PONTIGNY a historické město SEIGNELAY zpátky do AUXERRE. Vlčáci si můžou dojet až do St. FLORENTIN. (52-72 km)

6. den: Okružní rovinatá etapa podél kanálu Nivenais k městu JOIGNY na řece Loira a zpět do AUXERRE. (60-70 km)

7. den: Pohodová etapa podél kanálu a nebo zvlněnou krajinou přes LEUGNY či vinřské COULANGES la VINEUSE. (18-45 km)

8. den: Další pohodová etapa přes COURSON a CHATEL CENSOIR do domovského přístavu v MAILLY LE CHATEAU (57-65 km)

9. den: Po snídani a úklidu, opuštění lodi. Možnost poslední etapy v okolí návštěva DIJONU nebo BAUNE + nákupy. Odjezd do Čech.

10. den: Příjezd do Prahy v ranních hodinách.

Ubytování

ve 2-lůžkových (ev. 3-lůžkových) kajutách. Lůžkoviny i povlečení jsou v ceně.

VYBAVENÍ LODI: Tarpon 42 - 2x 2-lůžková a 2x 3-lůžková kajuta, 2x sprcha, 2x WC a 4x umyvadlo. Kompletně vybavená kuchyň je k dispozici hlavně kapitánovi a kuchaři v jedné osobě, ale uvařit si kafe či polívku je samozřejmě možné. Dobíjení baterek a mobilů - 220V nebo 12V přes auto-nabíječku. Přes veškerý komfort, který vám loď bude v průběhu zájezdu poskytovat, vemte prosím na vědomí, že nejde o hotel - kajuty jsou celkem skromné. Bydlení na lodi s sebou přináší svá specifika a výpomoc posádky kapitánovi při každodenních starostech kolem lodi je vítaná.

Stravování

7x polopenze – snídaně formou švédského stolu s bohatým výběrem jak sladkého, tak slaného. Večeře pak vydatná domácí kuchyně z Čech.

Cena zahrnuje

Dopravu osob a kol mikrobusem, pronájem lodi a 7x nocleh na lodi, 7x polopenze, povlečení, poj. proti úpadku CK, dálniční a jiné poplatky, infor. a mapové materiály, vedoucí zájezdu a kapitán v jedné osobě.

Nástupní místa

Možnost nástupu po trase Praha – Plzeň – Rozvadov dle dohody. V případě obsazení všech 10ti míst skupinou je dohoda možná i ohledně jiného nástupního místa oproti příplatku za km navíc.

Extrem Tour
Cestovní kancelář:
Extrem Tour
Náročnost: Co to znamená?
nízká - střední

Vhodné pro kolo: Co to znamená?
silniční, trekingové

Detaily zájezdu
cyklistický plavba na lodi Autobusem
Navštívené země:
Francie Francie

Podobné zájezdy

Bretaň na kole

 (CK Mamut tour)
14.06.2024, 10 dní
20 990 Kč
cyklistický Autobusem

Burgundsko – Cesta na kole kolem vína

 (CK Extremtour)
26.07.2024, 9 dní
13 500 Kč
cyklistický Autobusem

Alsaská vinná stezka na kole

 (CK Extrem Tour)
06.08.2024, 9 dní
14 450 Kč
cyklistický Autobusem

Alsasko na kole

 (CK Vlha)
09.08.2024, 10 dní
21 900 Kč
cyklistický Autobusem

Alsasko na kole

 (CK Mamut tour)
24.08.2024, 6 dní
11 500 Kč
cyklistický Autobusem
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

365 cyklistů (8 přihlášených)

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024

Dámská 2023 – okolo Ašského výběžku k nejzápadnějšímu bodu ČR a ještě kousek dál

Letošní Dámská je prémiová, protože tuhle tradici držíme už od roku 2003. Jen jeden rok jsme vynechaly, v…
HMS | 19.03.2024

Jižní hranice

„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023,…
Stanley58 | 02.01.2024