reklama

Holandsko na lodi a na kole - sever - Frísko

Termín: 26.06.2020 - 05.07.2020, 10 dní
Cena od: 17 990 Kč

cyklistický In-line skating plavba na lodi Autobusem
Foto: CK Extrem Tour

Severní provincie Holandska neboli Frísko! Zní to trochu studeně a větrně, ale v létě, kdy se sem chystáme, bude azuro a povívat jen lehký vánek… Každopádně bude na co koukat! Ač je sever historicky chudší oblastí než střed Holandska, má Frísko své kouzlo a to přímo pohádkové. Poklidná krajina s lesíky a pastvinami černobílého skotu, protkaná množstvím plavebních kanálů a jezer, posetá farmami, větrnými mlýny a městečky je stranou hlavního turistického ruchu. Vychutnáte si tu pravou venkovskou atmosféru a to nejlepším způsobem, jaký je v tomto kraji možný – spojením cykloturistiky a plavby na obytné lodi. Pohodlná pohyblivá základna nám umožní navštívit všechny zajímavosti kraje, a kam nedopluje loď, tam si zajedete na kole. Kromě hlavního města Fríska a rodiště slavné špionky Mata Hari - Leeuwardenu navštívíme samozřejmě i krásnou vodní bránu ve Sneeku, renesanční radnici v Bolswardu, Dokkum, kde umučili Sv. Bonifáce, bývalé universitní město Franeker, přístavy Harlingen, Makkum, Workum, Hindelooen, Stavoren a mnoho dalších míst.

Program zájezdu

1. den: Odjezd z Prahy ve 21:00 přes Ústí, Drážďany a Essen do Holandska.

2. den: Kolem poledne nalodění v loděnici ve SNEEKu.  Loď pluje nejkratší cestou do kotviště v GROU a cyklisti mohou vyrazit přes AKKRUM tamtéž. Dle chuti je možno etapu na kole nahradit první projižďkou na lodi až do Grou. Na víc nám odpolední čas nestačí. (30 km)    

3. den: Romantická snídaně na palubě při projíždění úžasné přírodní rezervace PRINCENHOF. Odtud se na kolech vydáte k lodi do LEEUWARDEN, hlavního města Fríska.  Večerní prohlídka nádherného centra města. (30 km). 

4. den: Loď zůstává v Leeuwardenu a cyklisty okružní etapa zavede na sever do kouzelného DOKKUMu a pak zpět k lodi do LEEUWARDENu. (60 km).  

5. den: Tentokrát se vydáme na západ a to přes MARSSUM, bývalé universitní město FRANEKER a velrybářský přístav HARLINGEN do milého hanzovního města BOLSWARD, kde loď kotví. (55 km). 

6. den: Dnes na kole vyrazíte opět k pobřeží a přes MAKKUM a písečné duny do přístavu WORKUM, kde najdete největší kostel Nizozemí a taky naši loď. (50 km).  

7. den: Loď popluje přes jezera Fluessen a Slotenmeer do SLOTENu - nejmenšího města Fríska. Cyklisti vyrazí podél vnitřního moře přes HINDELOOPEN  do bývalého královského sídla - STAVORENu a dále kolem jezera Slotenmeer přes BALK taktéž do přístavu ve SLOTENu (60 km). 

8. den: Loď se vrací do domovského přístavu ve SNEEKu a cyklisti tamtéž přes hodinářské městečko JOURE, HEERENVER a jeho panské usedlosti ORANJENWOUD (53 km).  

9. den: Ráno předání lodi a busem po 30kilometrové hrázi do AMSTERODAMu. Prohlídka pěšky překrásného centra a večer odjezd do Čech.

10. den: Příjezd do Prahy v ranních hodinách.

Ubytování

7x ve 2-lůžkových kajutách bez lůžkovin – spacák s sebou – v ceně je povlečený polštář. Za 17 Euro je možno si přiobjednat kompletní ložní vybavení.

VYBAVENÍ LODI: Wynhapper je 3-4hvězdičková motorová loď vhodná pro 10-11ti člennou skupinu. Na přídi lodě je umístěna kajuta s lůžkem pro dospělého či 2 děti a s palandou pro 2 osoby, WC a kuchyňka s posezením. Následuje salon s posezením. Na zádi jsou 2 kajuty s palandami, 2 kajuty s dvojlůžky, 2 sprchy a 2 záchody. Na horní palubě je pak obrovská stanem částečně krytá kormidelna a venkovní sezení.

Cena zahrnuje

Veškerá doprava osob a kol, pronájem lodi a 7x nocleh na lodi, polopenze, poj. proti úpadku CK, dálniční a jiné poplatky, infor. a mapové materiály, vedoucí zájezdu a kapitán v jedné osobě.

Nástupní místa

Možnost nástupu po trase Praha - Ústí nad Labem - Drážďany dle dohody.

Poznámka

KOLA: Doporučujeme silniční nebo trekové kolo, případně horské přezout na silniční pláště.

IN-LINE BRUSLE: Holandská města jsou kompletně vydlážděná, takže absolvovat celé etapy na bruslích moc nejde. Ale často se poblíž místa kotvení najde hned několik pěkných úseků a okruhů na brusle. Jde tedy spíš o projížďky po etapě, ale i tak to stojí za to a brusle, pokud je máte, si určitě vemte s sebou.

KOLOBĚŽKY: Zájezd je vhodný i pro koloběžkáře.

Extrem Tour
Cestovní kancelář:
Extrem Tour
Náročnost: Co to znamená?
nízká

Vhodné pro kolo: Co to znamená?
silniční, trekingové

Detaily zájezdu
cyklistický In-line skating plavba na lodi Autobusem
Navštívené země:
Nizozemsko Nizozemsko

Podobné zájezdy

Holandsko na kole: Rovinkami za větrnými mlýny

 (CK Bondo)
07.06.2024, 10 dní
17 840 Kč
cyklistický Letecky

Belgie na lodi a na kole

 (CK Frčíme)
12.07.2024, 10 dní
29 500 Kč
plavba na lodi Autobusem

Holandsko na lodi a na kole – střed

 (CK Extrem Tour)
25.07.2024, 10 dní
22 900 Kč
plavba na lodi Autobusem

Holandsko na lodi a na kole – střed

 (CK Extrem Tour)
01.08.2024, 10 dní
22 900 Kč
plavba na lodi Autobusem

Severní Holandsko na lodi a na kole

 (CK Frčíme)
08.08.2024, 10 dní
24 900 Kč
plavba na lodi Autobusem
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

302 cyklistů (10 přihlášených)

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024

Dámská 2023 – okolo Ašského výběžku k nejzápadnějšímu bodu ČR a ještě kousek dál

Letošní Dámská je prémiová, protože tuhle tradici držíme už od roku 2003. Jen jeden rok jsme vynechaly, v…
HMS | 19.03.2024

Jižní hranice

„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023,…
Stanley58 | 02.01.2024