reklama

Severní Vietnam na kole – přírodní a etnické skvosty

Termín: 04.04.2020 - 19.04.2020, 16 dní
Cena od: 45 000 Kč

cyklistický Letecky
Foto: CK Rajbas

Vietnam – cyklistika s doprovodným vozidlem po jedinečných exotických místech a národních parcích dosud nezasažených turistickým průmyslem. Čekají nás deštné pralesy, vápencová pohoří, horská jezera, terasová pole, původní kultura horských kmenů s vesnickými trhy.

Nenecháme si ujít koupání a plavbu lodí jezerem Ba Be a pohádkovou zátoku Ha Long (sestupující drak) v Jihočínském moři.

Program zájezdu

1.-2. den: Přelet z Evropy do Hanoje, ubytování se ve Staré čtvrti, večerní procházka po kolem jezera Hoan Kiem.

3.-4. den: Doprovodným autem a na kole do NP Babe - jezero obklopené majestátnými horskými vrcholy sahající až do výšky 1900 m.n. Na kole se vydáme místními stezkami do kopců NP, kde můžeme vidět život místních obyvatel H´Mong a navštívíme i rodinu etnika Dan Toc Tay, kteří mají zvláštní zvyk holit si vlasy a veškeré ochlupení po celém těle. Vystoupení folklorního tanečního souboru. Úzkou pěšinou vedoucí džunglí sjedeme k vodopádu, kde nás bude čekat člun, na kterém se vydáme po řece do jeskyně se 7 000 netopýry Hang Puong, jenž svou výškou 40 m a délkou 300 m se podobá tunelu procházející nitrem hory. Na zpáteční cestě přes celé jezero možnost koupání v průzračně čisté vodě jezera. Nocleh v domech na kůlech kmene Tay (25 - 45 km).

5.-6. den: Bočními silničkami pravým vietnamským venkovem přes Phia Den a Nguyén Binh (50 - 80 km) a busem přes provinční město Cao Bang do podhorského tržního městečka Quáng Huyén. Přes Trúng Khánh k obří jeskyni Hang Puong s úžasnou krápníkovou výzdobou a k vodopádu Ban Gioc na hraniční řece s Čínou. Zpět na kole krajinou vápencových homolí, porostlých bujnou vegetací přes Báng Ca do Quáng Huyén (60 km).

7.-9. den: Přejezd přes Tinh Túc do oblasti černých vápencových hor, nocleh v Bao Lac (75 km), podél řeky a několika sedly do horského Méo Vac (75 km), sjezd do kaňonu řeky Nho Que. Úbočím mohutného kaňonu přes průsmyk Ma Phi Leng 1500 m do Dong Van (38 - 46 km).

10. den: Návštěva paláce Hmongského krále Vuong v horské vesnici Xa Phin, proslavené obranou hranic před nájezdy čínské armády koncem 19. století. Tuto oblast obývají především etnika Meo a Bílí Hmongové a zasloužený sjezd serpentinami do Yen Minh, (50 km) přes průsmyk do Ha Giang (fakultativně + 30 - 80 km).

11.-12. den: Podél řeky Lo (busem) do Tán Quang, (na kole) pohořím Chay do městečka Hoáng Sú Phi (=Vinh Quang - 55 km). Na kole přes Tán Quang a Viét Quang - případně jen sjezd z Láng Don do Phó Rang a busem do Sa Pa (25 - 55 km).

Pokud máte jen 2 týdny dovolené, tak přejedete (bez českého průvodce) nočním lehátkovým vlakem do Hanoje, následně navštívíte Halon Bay a ostrov Cat Ba s místní cestovní kanceláří bez českého průvodce a odletíte domů.

Cena zahrnuje

Doprava ve Vietnamu včetně kola, ubytování v levných hotýlcích, mapy, průvodce, přepravu lodí po zátoce Ha Long, permit do pohraniční zony, českého průvodce, pojištění proti úpadku CK. Možnos pronájmu elektrokola za 290 USD ve Vietnamu.

Cena letenky je zahrnuta v celkové ceně zájezdu do maximálního limitu 21 000 Kč.

Rajbas
Cestovní kancelář:
Rajbas
Náročnost: Co to znamená?
střední

Vhodné pro kolo: Co to znamená?
trekingové, horské

Detaily zájezdu
cyklistický Letecky
Navštívené země:
Vietnam Vietnam

Podobné zájezdy
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

410 cyklistů (10 přihlášených)

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024

Dámská 2023 – okolo Ašského výběžku k nejzápadnějšímu bodu ČR a ještě kousek dál

Letošní Dámská je prémiová, protože tuhle tradici držíme už od roku 2003. Jen jeden rok jsme vynechaly, v…
HMS | 19.03.2024

Jižní hranice

„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023,…
Stanley58 | 02.01.2024