reklama

Vietnam a Laos na kole

Termín: 17.10.2020 - 09.11.2020, 24 dní
Cena od: 56 000 Kč

cyklistický Letecky
Foto: CK Rajbas

Vietnam a Laos - cyklistika s doprovodným autem za poznáním života odlehlého venkova i prastarých památek UNESCO jedněch z nejzáhadnějších zemí.

Nahlédněte do prostředí dávno zapomenuté Asie, do kraje nedotčené džungle, lidí proslulých svým přátelstvím. Možnos pronájmu elektrokola za 380 USD ve Vietnamu.

Program zájezdu

1.-2. den: Přelet do Hanoje, ubytování ve Staré čtvrti, večerní procházka kolem jezera Hoan Kiem.

3. den: Mikrobusem vyjedeme z přelidněné Hanoje. Na kolech z Yen Bai zvlněnou krajinou rýžových polí oblastí thajské komunity, večerní taneční představení v Nghia Lo. Na kole 55 km.

4. den: Snídaně na barevném venkovském tržišti, následovat bude cyklistika vesničkami, čajovými plantážemi, rýžovými poli. Večer návštěva horkých pramenů v Tu le. 50 km.

5. den: Ranní menší cyklistická výzva - výjezd 22 km do sedýlka Khau Pass, sjezd scénickou silničkou obklopenou lesy a rýžovými poli do Than Uyen. 85 km.

6. den: Náročnější den odměněn jedinečnými scenériemi, krajinou s nedotčenou přírodou, výhled na řeku Da. Závěr doprovodným autem do Tuan Giao. 90 km.

7. den: Nenáročný výjezd a sjezd do Dien Bien Phu krajinou lesů, políček a řek. 80 km.

8. den: Dopolední prohlídka Dien Bien Phu, jenž byl místem rozhodné bitvy, která vedla k ukončení francouzské koloniální okupace. Návštěva muzea - staré francouzské tanky a dělostřelectvo, velitelství bunkru francouzského velitele plukovníka Christian de Castries. Odpoledne 20 km na hraniční laoský přechod. Po vyřízení formalit autem do hotelu v Muang Khua. 75 km.

9. den: Směřujeme na východ směrem k provincii Udomxai, cestou spousty fotografických příležitostí a přátelský kmen Khmu. 100 km.

10. den: Jsme v zemi horalů Hmong, kteří původně žili ve vysoké nadmořské výšce v severním Laosu a pěstovali opium. Po dlouhém stoupání na prvním vrcholu přestávka na svačinu s ochutnávkou místního ovoce. Během dalších 30 km na druhém a třetím vrcholu pauza na oběd. Potom už jen dolů a dolů, 30 km do údolí, poslední sjezd do vesnice Pakmong. Příjezd do Nong Khiaw 31 km. 75 km.

11. den: Nejdelší etapa - do Luang Prabangu přes kopečky bez velkého stoupání. Ve vesničce Pak Ou navštívíme jeskyně Buddhy. Příjezd do hlavního města bývalého horského království Luang Prabang 125 km.

12. den: Z Luang Phabang (vznešenost plná francouzského šarmu) na kolech k vodopádům Khuang Si Waterfalls podél etnických vesnic. Křišťálově čistá voda teče z vodopádů kaskádovitě do idylických tyrkysových bazénů. V nedalekém útulku se můžeme podívat na ohrožené nejmenší tropické medvídky malajské, kteří jsou chráněni před pytláky. Noční tržiště v Luang Phabang, klášter Wat Xieng Thong UNESCO, tradiční masáže. 55 km.

13. den: Z Luang Prabang sedneme na kola po dvou hodinách v mikrobusu v Kui Ka Cham. Na kolech budeme projíždět malebnou horskou krajinou s autentickými vesničkami místních kmenů v nadmořské výšce 1000 až 1400 m do Phoukhoun. 85 km.

14. den: První polovina úseku je hornatá, druhá téměř rovinatá. Příjezd na pláň Phonsavan ve výšce 1100 m. 85 km.

15. den: Planina Džbánů (plain of Jar) je nejtajemnější turistickým místem v Laosu a celé jihovýchodní Asii. Stovky obrovských kamenných nádob jsou rozptýleny po několika čtverečních kilometrech. Zatímco většina starověkých asijských míst, jako jsou chrámy Angkor Wat v Kambodži, odhalila mnoho tajemství, historici nemají stále jasno, jak se džbány na planinu dostaly, jak jsou staré a k čemu byly určeny. Navštívíme dvě nejzajímavější místa na kole. Nocleh opět v Phonsavan. 40 km.

16. den: Snadná jízda rovnými cestami na vysokých pláních na Muang Kham, obklopeni borovicemi, které jsou v Laosu obvyklé. 60 km.

17. den: Výjezd na horský průsmyk, hustým lesem na kole nahoru a dolů ve výškách 1400 - 1600 m. Cestou se vykoupeme, zapotápíme u vodopádů. Po dalším klesání dorazíme do Sam Neua. 85 km.

18. den: Krásnou krajinou do Vieng Xai s obrovskými jeskyněmi, které byly domovem kolem dvaceti tisíců komunistických bojovníků Pathet lao během tajné války Lao. Jeskyně sloužily jako útočiště doplněné o nemocniční, školní a podzemní vesnice. 50 km.

19. den: Úzkým údolím přijedeme k hranicím, kde vyměníme laoskou podporu za vietnamskou. Transfer do Pu Luong. 90 km.

20. den: Venkovský život v údolí Mai Chau - na kole vedlejšími cestami do malebné vesničky s návštěvou bambusové firmy, okolí vesniček Poom Cong nebo Lac Village. Po obědě cesta do Poom Coong. 45 km.

21. den: Thajský tradiční koláč na brzkou snídani s horkou kávou a čajem. Krajinou s průsmyky a rýžovými políčky projedeme různými vesničkami. Jedinečné pro tuto oblast jsou palmy, které jsou speciálně pěstované pro zastřešení. Čeká nás horký pramen, závěsné mosty, krásná terasová rýžová pole. Oběd na cestě u místní rodiny. Zpět buvolí cestou, singltrekem mezi rýžovými poli. Po návratu do Poong Coong můžete ve volném čase prozkoumat vesnické stezky na kole nebo pěšky. 45 km.

22. den: Scenérickou cestou kolem Mai Chau, zelená rýžová pole, vesnice a setkání s přátelskými vesničany. Návrat do Poong Coong . Po obědě možnost prohlédnutí vesnice a nákupy místních ručně tkaných textilií. Mikrobusem 3 hodiny do Hanoje. 35 km.

23. den: Památky a zajímavá místa Hanoje.

24. den: Přelet do ČR.

Cena zahrnuje

Doprava ve Vietnamu a Laosu včetně kola, ubytování v levných hotýlcích, mapy, průvodce, permit do pohraniční zony, českého, vietnamského a laoského průvodce, pojištění proti úpadku CK.

Cena letenky je zahrnuta v celkové ceně zájezdu do maximálního limitu 21 000 Kč.

Rajbas
Cestovní kancelář:
Rajbas
Náročnost: Co to znamená?
střední

Vhodné pro kolo: Co to znamená?
trekingové, horské

Detaily zájezdu
cyklistický Letecky
Navštívené země:
Laos Laos
Vietnam Vietnam

Podobné zájezdy

Taiwan na kole

 (CK Kudrna)
19.10.2024, 17 dní
59 600 Kč
cyklistický Letecky
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

297 cyklistů (20 přihlášených)

Z Linze do Budapešti přes Alpy

Linz - Budapešť, 2. - 14. 7. 2023 Po velkém úspěchu s cestou z Bratislavy do Splitu a mém sólu kolem Polska,…
Monolema | 16.04.2024

Podél sobích plotů a přes březové lesy až do nitra bažin

Evropská dálková trasa E1 Evropská dálková trasa E1, nebo jen E1, je jednou z evropských dálkových tras…
šíp | 14.04.2024

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024