reklama

Finsko na běžkách – NP Urho Kekonen

Termín: 06.03.2020 - 15.03.2020, 10 dní
Cena od: 21 000 Kč

zimní Letecky
Foto: CK Rajbas

Při troše štěstí spatříme polární záři. Nocování bude zajištěno v předplacených srubech tzv. varastupach. Navštívíme druhý největší finský národní park, který je pojmenován po oblíbeném finském prezidentovi Urho Kallevu Kekonenovi. Tento významný muž byl mimo jiné velkým milovníkem přírody a tak díky němu mohou Finové trávit volný čas v množství národních parků, o jejichž zřízení se právě Kekonen zasloužil. Strávíte týden v opravdové pustině, bez elektřiny, wifi připojení a jiných výdobytků civilizace. Odměnou vám bude čistá hlava, jasná mysl a posílené tělo. Pojeďte poznat krásy jedné z posledních divočin v Evropě.

Program zájezdu

1.-2. den: Odlet z Prahy do Ivalo. Odtud přejezd busem do zimního střediska v Kiilopa. Zde je možno zanechat nějaké vybavení( budete se sem vracet). Odtud překrásnou severskou krajinou do srubu Suomunruoktu. cca15km.

3. den: Přejezd na srub se saunou jezera Luirojarvi. Cestou se můžeme ohřát ve srubu Tuiskukuru. Pak už jen příjemným lesnatým terénem až k cíli. cca 23km.

4. den: Přejezd na srub Hammaskuru. Na začátku etapy nás čeká pohled na kopce, které se postupně změní v rovinatou krajinu plnou zakrslých bříz a potůčků. cca20km

5. den: Přejezd na srub Murravaaraka. Cestou mineme rozeklanou soutěsku jako z pohádky o zlých skřítcích (mimochodem - těch je ve Finsku stejné množství jako v sousedním Norsku trolů...). cca 20km.

6. den: Přejezd na srub Jyrkavaara, který je krásně ukrytý v lese. Cesta vede téměř po rovině podél potoka a vládne zde opravdový finský klid a pohoda. cca 18km.

7. den: Přejezd na srub Lankojarvi. Nejdelší, ale snad nejkrásnější den. Cesta po zamrzlých jezerech, kde můžete při troše štěstí potkat stáda sobů. Minete i několik srubů, ve kterých si můžete odpočinout a posilnit se. Noclech je pak u překrásného jezera Lankojarvi. cca 28 km.

8. den: Pomalu se přiblížíte k civilizaci. Do zimního střediska v Kiilopa je to 17 km. Čeká vás milé přijetí, úžasná sauna a výborné severské pochoutky v místní jídelně. Noc strávíme v místním guesthousu. cca 17 km.

9.-10. den: Na běžkách si ještě můžete udělat výlet po okolních perfektně upravených běžeckých trasách. Polévka z lososa či jiná specialita a pak už přesun busem do Ivalo. Odtud odlet do Prahy.

Cena zahrnuje

Průvodce, noclehy 6 x ve srubech, tzv. varastupach, 1x v guesthousu, dopravu z letiště na běžky a zpět, mapy, pojištění CK proti úpadku.

Cena letenky je zahrnuta v celkové ceně zájezdu do maximálního limitu 9000 Kč.

Rajbas
Cestovní kancelář:
Rajbas
Náročnost: Co to znamená?
střední - vysoká


Detaily zájezdu
túry na běžkách Letecky
Navštívené země:
Finsko Finsko

Podobné zájezdy
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

557 cyklistů (7 přihlášených)

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024

Dámská 2023 – okolo Ašského výběžku k nejzápadnějšímu bodu ČR a ještě kousek dál

Letošní Dámská je prémiová, protože tuhle tradici držíme už od roku 2003. Jen jeden rok jsme vynechaly, v…
HMS | 19.03.2024

Jižní hranice

„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023,…
Stanley58 | 02.01.2024