reklama

Turistika na Mallorce

Termín: 10.05.2020 - 16.05.2020, 7 dní
Cena od: 9 900 Kč

pěší turistika Letecky
Foto: CK Frčíme

Během 4-denní túry projdeme po dálkové trase GR 221 „Ruta de pedra en sec“ větší část pohoří Serra de Tramuntana, zařazeného na seznam přírodních památek UNESCO. Budeme procházet horská údolí i malebné kamenné vesničky obklopené sady citrusových plodů, olivovníků a mandloní. Listnaté lesy v nižších polohách budou střídat holé horské hřbety s dalekými výhledy. Kromě turistického programu bude čas i na vykoupání a pohodu v přístavních městečkách, důraz klademe i na poznávání španělské gastronomie.

Program zájezdu

1. den: V brzkých ranních hodinách transfer z Brna na letiště ve Vídni, dopoledne přímý let Vídeň – Palma de Mallorca. Po příletu ubytování v hostelu v Palmě, odpolední volno na prohlídku historického centra. Společná večeře s ochutnávkou různých druhů španělských tapas.

2. den: Ráno přejedeme busem do horského městečka Valdemossa, kterému dominuje kartuziánský klášter, kde pobýval Frederic Chopin se svou přítelkyní. Po krátké prohlídce městečka odtud vyrazíme na 1. etapu túry. Přejdeme hřeben do malebné kamenné vesničky Deià, kde se ubytujeme v refugi.

3. den: Nádherná etapa podél divokého mořského pobřeží do přístavního městečka Port de Sóller, odpoledne odpočinek na pláži a v kavárnách na promenádě. Nocleh v krásně položené refugi u nedalekého majáku na mysu Cap Gros, pozorování západu slunce u skleničky vína.

4. den: Snídaně na promenádě v Port de Sóller a přejezd historickou tramvají „Oranžový expres“ do starobylého města Sóller. Po staré kamenné cestě vystoupáme do sedla Coll de l´Ofre, přejdeme podél vysoce položené přehrady Cúber a přes hřeben po horské stezce dojdeme do stylové refugi, kde strávíme noc uprostřed hor.

5. den: Ve 4. etapě budeme obdivovat horské scenérie při pozvolném výstupu do vysokého sedla Coll des Prat, nejvyššího bodu naší cesty. Sestup k horskému klášteru Santuari de Lluc s možností prohlídky. Busem přesun do městečka Pollenca, kde se ubytujeme v refugi na 2 noci. Večer procházka po křížové cestě na Calvari, historické centrum a skvělá paella na hlavním náměstí Placa Major.

6. den: Výlet do přístavního městečka Port de Pollenca a na hornatý poloostrov Formentor. Průvodce vám nabídne několik variant programu dle zájmu. Krásné koupání a několika různě dlouhých turistických tras (nalehko bez batohu). Noc v refugi v Pollenca.

7. den: Ráno přejezd zpět do Palmy de Mallorca, krátké volno na poslední vykoupání nebo nákupy. Odpolední odlet do Vídně. Večer transfer zpět do Brna. 

Ubytování

1x v hostalu v Palma de Mallorca, 5x v horských chatách (refugi) během túry na velmi pěkných místech v pohoří Serra de Tramuntana. Ubytování je ve více lůžkových pokojích v turistickém standardu.

Stravování

Na snídaně budeme chodit do útulných cafeterií, během večeří budete mít možnost ochutnat celou řadu specialit. Průvodce vás vezme do osvědčených, vyzkoušených a cenově dostupných místních restaurací a bister, doporučí co vyzkoušet, takže na své si určitě přijdou i gurmáni.

Cena zahrnuje

  • 6x ubytování v hostalu či horské chatě
  • letenku Vídeň – Palma de Mallorca – Vídeň s nízkonákladovou leteckou společností
  • transfery z Brna na letiště a zpět
  • dopravu linkovými autobusy po ostrově dle programu
  • jízdenku na historickou tramvaj v Port de Sóller
  • práci průvodce a organizátora
  • materiály, mapky a další služby cestovní kanceláře
  • DPH, pojištění cestovní kanceláře proti úpadku, poplatky

CK Frčíme
Cestovní kancelář:
CK Frčíme
Náročnost: Co to znamená?
střední


Detaily zájezdu
pěší turistika Letecky
Navštívené země:
Španělsko Španělsko

Podobné zájezdy

Madeira – turistika a poznání

 (CK Vlha)
03.05.2024, 11 dní
39 500 Kč
pěší turistika Letecky

Azorské ostrovy: São Miguel, Faial, Pico

 (CK Kudrna)
28.06.2024, 12 dní
33 900 Kč
pěší turistika Letecky

Madeira – turistika po květinovém ostrově

 (CK Hoška Tour)
05.07.2024, 11 dní
36 980 Kč
pěší turistika Letecky

Madeira – turistika po květinovém ostrově

 (CK Hoška Tour)
12.07.2024, 11 dní
36 980 Kč
pěší turistika Letecky

Madeira – turistika po květinovém ostrově

 (CK Hoška Tour)
26.07.2024, 11 dní
36 980 Kč
pěší turistika Letecky
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

293 cyklistů (3 přihlášení)

Z Linze do Budapešti přes Alpy

Linz - Budapešť, 2. - 14. 7. 2023 Po velkém úspěchu s cestou z Bratislavy do Splitu a mém sólu kolem Polska,…
Monolema | 16.04.2024

Podél sobích plotů a přes březové lesy až do nitra bažin

Evropská dálková trasa E1 Evropská dálková trasa E1, nebo jen E1, je jednou z evropských dálkových tras…
šíp | 14.04.2024

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024