reklama

Sardinie na kole

Termín: 03.06.2020 - 12.06.2020, 10 dní
Cena od: 13 400 Kč

cyklistický Autobusem
Foto: Josef Křetinský, CK Frčíme

Sardinie se nachází ve Středozemním moři, hned pod známější Korsikou. Na ostrov se dostaneme trajektem z Italské pevniny z města Livorno. Po Sardinii se budeme pohybovat převážně na kole, v některých dnech s podporou autobusu, který vaši etapu zkrátí nebo zpříjemní. Denní dávka se pohybuje kolem 40-60 km. Převýšení zde není tak velké jako např. na Korsice. Většinu cyklistických tras lze zkrátit a nebo zcela vynechat a nahradit jen krátkou projížďkou na sousední pláže od ubytování a tím si ze zájezdu vytvořit příjemný pobytový zájezd s podporou kola. Zájezd je proto velmi vhodný také pro rodiny s dětmi jednotlivce nebo páry, kteří se cyklistice tolik nevěnují. Na zájezd můžete jet i zcela bez kola a užít si krásný pobytový týden u moře.

Program zájezdu

1. den: Ranní odjezd z nástupních míst přes Rakousko do Italského Livorna. Noční trajekt na Sardinii (23:15-7:00) s noclehem na palubě. Možnost zajištění kajuty za příplatek cca 1500 Kč/kajuta pro 4 osoby.

2. den: Ráno vyspaní přijedeme do Golfo Aranci nebo Olbie. 
A:Přejezd autobusem do kempu, koupání a relaxace po cestě. Možnost krátké vyjížďky po poloostrově Capo D´orso s krásnými žulovými útvary (10 km) nebo do města Cannigione.
B: Etapa kolem Smaragdového pobřeží. Sardéňským venkovem se dostaneme do letovisek Portisco, Capriccioli s krásnou pláží Cala di Volpe, nejdražší oblasti Sardinie Porto Cervo s luxusními vilami a hotely a krásnými karibskými plážemi. Dále si prohlédneme Baja Sardinia a malebné městečko Cannigione. Odtud podél pobřeží s výhledem na ostrov Caprera do Le Saline do kempu (60 km, nahoru 400 m, dolů 400 m). Alternativní varianta přes horské vesničky San Pantaleo a Santa Teresina (+10 km, +200 m stoupání). Večeře

3. den: Snídaně. 
A: na kole do městečka Palau. Trajekt na ostrov La Maddalena. Po mostě přejezd na vedlejší ostrov Caprera. Koupání na krásných plážích na jihu ostrova. Stoupání na vyhlídkový bod s Garibaldiho pevností. Koupání na ostrově Isola Giardinelli, prohlídka hlavního města La Maddalena (40 km, 200 m převýšení). 
B: navíc okruh kolem ostrova Maddalena až do letoviska Porto Massimo. Koupání na krásných opuštěných plážích na severu ostrova (+20 km, +200 m převýšení). Odpolední trajekt do Palau. Večeře.

4. den: Snídaně. 
A: Na kole po severním pobřeží ostrova až do Santa Teresa Gallura, odkud je krásný výhled na Bonifacio na Korsice. Koupání. Dále na poloostrov Capo Testa s nádhernými skálami a majákem. Doporučujeme pěší procházku mezi útesy (1-2 hod.) nebo koupání v průzračné vodě některé z mnoha zátok. Vhodné pro šnorchlování. Velmi fotogenické místo, klienti zde bývají nadšení (40 km, 300 m). 
B: cestou navíc zajížďka na pláž Porto Pollo a Marmoratina (+10 km, +200 m). Zpět do kempu autobusem. Večeře.

5. den: Přejezd na nejkrásnější východní část ostrova. 
A: Sjezd ze sedla Genna Silana (1017 m) přes Baunei a dále úžasný sjezd k moři do Santa Maria Navarrese. Po pobřeží s koupáním dojezd do kempu (40 km, sjezd 1000 m) 
B: na kole vyhlídkovou silnicí národním parkem Golfo di Orosei vystoupáme do sedla Genna Silana (1017 m). Dále stejně jako A. Navíc možnost prohlídky Cala Gonone na začátku etapy. (+40 km, +600 m stoupání). Večeře.

6. den: Snídaně. Odpočinkový den na pláži. Pro zájemce plavba na motorových člunech podél úžasných východních skal vysokých až 100 m. Několikrát zakotvíme na nepřístupných karibských plážích s bílým pískem Cala LunaCala Mariolu či Cala Goloritzé - s úžasnou skalní špicí přímo na pláži. Tento den patří k nejoblíbenějším v programu.

7. den: Snídaně. Přejezd autobusem do pohoří Supramonte.
A: Ze sedla Arcu Correboi sjezd do horského městečka Villagrande. Další krásný sjezd s vyhlídkou na moře a lagunu Stagno di Tortoli do Lotzorai. Příjemná zmrzlina na náměstí, koupání na pláži u kempu. (65 km sjezd 600 m). 
B: Z Villagrande přes Talana nebo komplikovanější sjezd k moři kolem přehrady Riu Sa Teula (+30 km). Večeře v restauraci v kempu (předkrm těstoviny, hlavní jídlo, dezert).

8. den: Snídaně. 
A: po cyklostezce kolem laguny Stagno di Tortoli do Arbataxu. Prohlídka fotogenické červené skály z Porfyru. Za městem Tortoli prohlídka naleziště Nuragů v oblasti San Salvatore. Na závěr koupání a pivečko na pláži Lido Orri (40 km, 200 m převýšení).
B: znavíc podél pobřeží až na pláž Torre di Bari s Janovskou strážní věží. Zpět vnitrozemím přes Bari Sardo (+30 km, + 200 m). Večeře v restauraci v kempu.

9. den: Snídaně, výjezd autobusem do sedla Genna Silana. Sjezd po úžasné SS125 do Dorgali (nákup na cestu zpět). Dále po SS125 do Orosei přes neuvěřitelné lomy mramoru. Závěrečné koupání na krásné a dlouhé pláži Su Barone. Přejezd do Golfo Aranci, nočním trajektrem do Livorna.

10. den: Ráno z Livorna přes Itálii a Rakousko zpět do ČR. Příjezd ve večerních hodinách do nástupních míst. 

Ubytování

3x v kempu na severu ostrova nedaleko města Palau, 4x v kempu na východě ostrova nedaleko města Arbatax. Nocujeme ve vlastních stanech nebo za příplatek v mobilních domech.

Stravování

Polopenze – první jídlo je večeře 2. den programu. Poslední jídlo je snídaně 9. den programu. Během pobytu bude možné dokupovat drobné zásoby na dojídání a svačinky. Kousek od kempů je restaurace.

Cena zahrnuje

  • dopravu tam a zpět, včetně dopravy po ostrově
  • trajekt na Sardinii a zpět
  • trajekt na ostrov La Madallena a zpět
  • 7x ubytování ve dvou kempech
  • 7x polopenzi kombinovanou z naší polní kuchyně a místní restaurace
  • fotoknihu ze zájezdu pro každou dvojici (bonus, který má jen FRČÍME)
  • práci průvodce a organizátora zájezdu
  • materiály, mapky a další služby cestovní kanceláře
  • DPH, pojištění cestovní kanceláře proti úpadku, poplatky

Nástupní místa

Kroměříž, Ostrava, Olomouc, Prostějov, Vyškov, Brno

CK Frčíme
Cestovní kancelář:
CK Frčíme
Náročnost: Co to znamená?
nízká - střední

Vhodné pro kolo: Co to znamená?
silniční, trekingové, horské

Detaily zájezdu
cyklistický Autobusem
Navštívené země:
Itálie Itálie

Podobné zájezdy

Sardinie na kole

 (CK Frčíme)
12.06.2024, 10 dní
21 500 Kč
cyklistický Autobusem

Východní Sardinie na kole

 (CK Frčíme)
31.07.2024, 10 dní
23 900 Kč
cyklistický Autobusem

Sardinie na kole

 (CK Frčíme)
04.09.2024, 10 dní
21 500 Kč
cyklistický Autobusem

Toskánsko na kole – Elba

 (CK Mamut tour)
12.09.2024, 8 dní
15 300 Kč
cyklistický Autobusem

Sardinie na kole

 (CK Mamut tour)
23.09.2024, 10 dní
25 900 Kč
cyklistický Autobusem
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

338 cyklistů (18 přihlášených)

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024

Dámská 2023 – okolo Ašského výběžku k nejzápadnějšímu bodu ČR a ještě kousek dál

Letošní Dámská je prémiová, protože tuhle tradici držíme už od roku 2003. Jen jeden rok jsme vynechaly, v…
HMS | 19.03.2024

Jižní hranice

„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023,…
Stanley58 | 02.01.2024