reklama

Sardinie na kole

Termín: 11.09.2020 - 20.09.2020, 10 dní
Cena od: 15 500 Kč

cyklistický Autobusem
Foto: CK Mamut tour

Porto Cervo - Costa Smeralda - Capo d'Orso - Vignola Mare - Costa Paradiso - Isola Rossa . Castelsardo - Palmadula - Capo Caccia - Alghero - Capo Falcone - Stintino - Valle della Luna - Casteldoria - La Maddalena.

Zájezd je vhodný pro treková či horská kola. Vzhledem k poloze ubytování nedaleko pláže je možné plánovaný cykloprogram nahradit relaxací u moře. Pro dopravu na Sardinii lze místo autobusu a trajektu využít přímého leteckého spojení Praha - Olbia (www.smartwings.net) nebo Bratislava - Alghero (www.ryanair.com). Vaše kola a případně větší zavazadla přepravíme busem. Stejně tak na Sardinii zajistíme transfer z letiště na ubytování a zpět.

Program zájezdu

1. den: Odjezd z Prahy cca 3 hod. Noční trajekt Livorno - Olbia (doba plavby cca 9 hod). Nocleh v kajutách.

2. den: Cyklovýlet z luxusního letoviska PORTO CERVO do PALAU, populární oblastí COSTA SMERALDA s exkluzivními prázdninovými vilami, vyhledávanými plážemi v karibském stylu a romantickými zátokami ohraničenými působivým skalnatým pobřežím. Na závěr zastávka na CAPO D´ORSO, jehož dominantou je monumentální žulový blok vysoký 122 m, který byl větrem a erozí vymodelován do tvaru mohutného zvířete připomínajícího medvěda (cca 35 km). Přesun busem na ubytování v letovisku La Ciacia.

 

3. den: Cyklistika z přímořského VIGNOLA MARE vedoucí atraktivní krajinou COSTA PARADISO do oblíbeného turistického střediska ISOLA ROSSA, původně rybářské vesničky s charakteristickými načervenalými skalními útesy a siluetou španělské strážní věže z 16 stol. Ukončení etapy nebo pokračování až na ubytování (cca 45-70 km). Koupání. Nocleh.

 

4. den: Z typické sardinské vesničky OSILO fakultativní výjezd na MONTE TUFFUDESU (766 m) s jedinečným kruhovým rozhledem. Společná trasa pak povede málo frekventovanými silničkami vnitrozemím až do letoviska CASTELSARDO proslulého výrobou proutěných košíků. Symbolem tohoto místa s nakažlivou prázdninovou atmosférou je středověký hrad ze 12 stol. vypínající se vysoko na kopci přímo nad mořem. Koupání. Cestou zpět na ubytování foto pauza u Roccia del Elefante - neobyčejného lávového útvaru podobného tělu slona (cca 55 km). Nocleh.

 

5. den: Vyložení kol v městečku PALMADULA. Sjezd na okouzlující vápencový mys CAPO CACCIA se strmými skalními stěnami padajícími do moře a nádhernými výhledy na nekonečnou vodní hladinu. Návštěva NEPTUNOVY JESKYNĚ, cca 500 m dlouhého podzemního prostoru honosícího se bohatou krápníkovou výzdobou. Individuální prohlídka města ALGHERO, jednoho z nejkrásnějších na Sardinii, přezdívaného pro svůj katalánský ráz "Malá Barcelona" (cca 55 km). Koupání. Návrat na ubytování.

 

6. den: Cykloturistika z CAPO FALCONE s pěknými pohledy na ostrovy Asinara a Piana, ale především s možností koupání na věhlasné pláži Pelosa s bílým pískem a průzračně čistou vodou. Etapa povede nejprve podél pobřeží přes malebnou rybářskou vesničku STINTINO, zatímco prostřední část se proplétá mezi četnými políčky. Přes Castelsardo dojezd zpět na ubytování (cca 60-80 km). Koupání. Nocleh.

 

7. den: Z města TEMPIO PAUSANIA obklopeném korkovými duby průjezd údolím VALLE DELLA LUNA s pozoruhodnými skalními útvary připomínajícími měsíční krajinu. Přes vesničku BADESI, silničkou vinoucí se horským úbočním nabízející krásné výhledy na pobřeží dojezd na ubytování. Cestou možnost relaxace v horkých pramenech CASTELDORIA (cca 55 km). Nocleh.

 

8. den: Z Palau lodí na ostrov LA MADDALENA, který je srdcem národního parku Arcipelago di La Maddalena založeného v roce 1996 a čítajícího na 60 žulových a břidlicových ostrovů a ostrůvků. Výlet na kolech během, kterého lze spatřit to nejkrásnější z přírody, co je na Sardinii k vidění. Koupání na plážích pokrytých bílým pískem a omývaných smaragdovou vodou (cca 20-40 km) Alternativně den bez kol v podobě plavby výletní lodí na řídce osídlené ostrovy BUDELLI, ST. MARIA a SPARGI s obědem a koupáním. Návrat na ubytování.

 

9. den: Denní trajekt Olbia-Livorno (doba plavby cca 7 hod.) Noční přejezd.

 

10. den: Příjezd do Prahy v cca 11 hod.

Cena zahrnuje

  • dopravu klimatizovaným autokarem včetně přepravy kol
  • trajekt
  • 4 lůžkovou kajutu na cestě tam
  • 7x ubytování v apartmánech 200-500 m od pláže (2 oddělené dvoulůžkové ložnice, obývací část s vybaveným kuchyňským koutem, sociální zařízení; pro větší skupiny k dispozici apartmány/vilky se 3-5 oddělenými ložnicemi; apartmány s 1 ložnicí pro 2-3 osoby za příplatek - více info v CK
  • průvodce
  • pobytovou taxu
  • povlečení
  • veškeré energie
  • závěrečný úklid
  • pojištění CK proti úpadku

Nástupní místa

Beroun, Plzeň, Praha, Rakovník

Mamut tour
Cestovní kancelář:
Mamut tour
Náročnost: Co to znamená?
nízká - střední

Vhodné pro kolo: Co to znamená?
trekingové, horské

cyklistický Autobusem
Navštívené země:
Itálie Itálie

Podobné zájezdy

Sardinie na kole

 (CK Frčíme)
12.06.2024, 10 dní
21 500 Kč
cyklistický Autobusem

Východní Sardinie na kole

 (CK Frčíme)
31.07.2024, 10 dní
23 900 Kč
cyklistický Autobusem

Sardinie na kole

 (CK Frčíme)
04.09.2024, 10 dní
21 500 Kč
cyklistický Autobusem

Sardinie na kole

 (CK Kudrna)
06.09.2024, 12 dní
20 300 Kč
cyklistický Autobusem

Sicílie na kole

 (CK Kudrna)
06.09.2024, 13 dní
22 900 Kč
cyklistický Autobusem
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

364 cyklistů (15 přihlášených)

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 1. část

Sen o krajině s jurtami a divokými koni 1. část - Cesta do budoucnosti Na úvod... Naše první cesta s koly…
Peggy | včera

Z Linze do Budapešti přes Alpy

Linz - Budapešť, 2. - 14. 7. 2023 Po velkém úspěchu s cestou z Bratislavy do Splitu a mém sólu kolem Polska,…
Monolema | 16.04.2024

Podél sobích plotů a přes březové lesy až do nitra bažin

Evropská dálková trasa E1 Evropská dálková trasa E1, nebo jen E1, je jednou z evropských dálkových tras…
šíp | 14.04.2024