reklama

Lužická jezera a Spreewald na kole

Termín: 16.07.2020 - 19.07.2020, 4 dny
Cena od: 6 300 Kč

cyklistický Autobusem
Foto: CK Mamut tour

Labská cyklostezka - Bad Schandau - Lužická jezera - Spreewald - Lübbenau - Lehde - Moritzburg - Míšeň - Drážďany... Plánované trasy vedou po rovině, zpravidla po asfaltových cyklostezkách. Zájezd je vhodný pro všechny věkové kategorie a typy kol.

Program zájezdu

1. den: Odjezd z Prahy v cca 7.30 hod. Výlet na kolech z Děčína po LABSKÉ CYKLOSTEZCE vedoucí atraktivní krajinou Národních parků České a Saské Švýcarsko s bizarními skalními věžemi a hlubokými soutěskami. Možnost zastávky a odpočinku v lázeňském BAD SCHANDAU. Průjezd pod majestátní pevností Königstein, jednou z největších v Evropě s úžasným výhledem do údolí Labe a okolo Kurort Rathen ležícím na úpatí působivé skalní formace Bastei. Ukončení etapy v městečku PIRNA s památkově chráněným starobylým centrem tvořeným výstavnými renesančními budovami. Celkem cca 45 km. Přejezd na ubytování do oblasti Lužických jezer.

2. den: Celodenní cykloprogram v rekreační oblasti LUŽICKÝCH JEZER, která vznikla zatopením opuštěných hnědouhelných dolů. Plánovaná trasa povede převážně po asfaltových stezkách podél několika jezer, která se stala oblíbeným místem milovníků vodních sportů, ale také lesy a přes typické lužické vesničky. Výstup na rozhlednu "Rezavý hřebík". Možnost koupání. Celkem 35-45 km (lze prodloužit). Návrat na ubytování.

3. den: Přesun autokarem do SPREEWALDU, kraje známého pěstováním vyhlášených okurek a přezdívaného díky spleti kanálů na řece Sprévě "zelené Benátky". Vyjížďka na kolech z Lübben tzv. Okurkovou cyklostezkou do malebného LÜBBENAU s původními hrázděnými domy a zámkem v udržované zahradě. Návštěva komorního skanzenu LEHDE dokumentujícího místní lidovou architekturu a historii budování zdejší soustavy kanálů. Pokračování do městečka BURG s termálními lázněmi, typickými domečky, dřevěným mlýnem a nedalekou Bismarckovou věží. Dojezd v sedle bicyklu podél kanálů zpět do Lübbenau (možnost nákupu a ochutnávky okurek naložených na všechny možné způsoby). Celkem cca 55 km. Návrat na ubytování.

4. den: Vyložení kol u zámku MORITZBURG známého z kultovní pohádky "Tři oříšky pro Popelku". Přejezd na kolech do MÍŠNĚ proslulé svým porcelánem, který se zde vyrábí již od roku 1710. Pohodová projížďka údolím Labe, nejprve podél vinohradů a na závěr s panoramatem saské metropole DRÁŽĎAN. Možnost individuální prohlídky reprezentativního barokního centra (Hofkirche, Semperova opera, Zwinger…). Celkem cca 50 km. Příjezd do Prahy v cca 21.30 hod.

Cena zahrnuje

  • dopravu klimatizovaným autokarem včetně přepravy kol
  • 3x ubytování v hotelu*** - www.dormero.de/hotel-hoyerswerda/ (2 lůžkové pokoje s možností přistýlky, TV a vlastním sociálním zařízením)
  • 3x snídani
  • průvodce
  • pojištění CK proti úpadku

Nástupní místa

Karlovy Vary, Praha

Mamut tour
Cestovní kancelář:
Mamut tour
Náročnost: Co to znamená?
nízká - střední

Vhodné pro kolo: Co to znamená?
silniční, trekingové, horské

cyklistický Autobusem
Navštívené země:
Německo Německo

Podobné zájezdy

Labská cyklostezka

Labská cyklostezka – Míšeň (CK Victoria)
14.05.2024, 3 dny
5 990 Kč
cyklistický Autobusem

Teplické cyklostezky na pohodu

 (CK Frčíme)
20.08.2024, 5 dní
10 500 Kč
cyklistický Autobusem
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

345 cyklistů (2 přihlášení)

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024

Dámská 2023 – okolo Ašského výběžku k nejzápadnějšímu bodu ČR a ještě kousek dál

Letošní Dámská je prémiová, protože tuhle tradici držíme už od roku 2003. Jen jeden rok jsme vynechaly, v…
HMS | 19.03.2024

Jižní hranice

„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023,…
Stanley58 | 02.01.2024