reklama

Mallorca Adventure

Termín: 25.10.2019 - 01.11.2019, 8 dní
Cena od: 19 800 Kč

cyklistický pěší turistika Letecky
Canyoning na Malorce
Canyoning na Malorce
Foto: Miguel Angel García, CK Kudrna

Pestrý adrenalinový koktejl na slunném ostrově

Mallorca se navzdory své nálepce plážového ráje stává stále oblíbenější outdoorovou destinací. Ukrývá neuvěřitelné přírodní krásy, hory, jeskyně, útesy i romantické písečné pláže. S námi okusíte od každého něco a to velmi neotřelým, akčním způsobem. Na programu je canyoning v divokém kaňonu Na Mora/Sa Coanegra, speleologie v mořské jeskyni Cova des Coloms, trekking v pohoří Serra de Tramuntana, MTB vyjížďka v přírodním parku Llevant a podél divokého pobřeží či coastering – zábavné lezení po útesech a skoky do moře. Veškeré vybavení, doprava i certifikovaní místní průvodci jsou zahrnuti v ceně zájezdu. Zázemí najdeme v pohodových apartmánech s vybavenou kuchyňkou. Čas bude i na plážovou pohodu a návštěvu hlavního města Palma de Mallorca s úžasným mořským akváriem.

Program zájezdu

1. Přílet do Palma de Mallorca a společný přesun na sever ostrova do městečka Port de Pollença, kde se ubytujeme v příjemných apartmánech.

2. SEA CAVE EXPLORING – speleologie v mořské jeskyni. Štěrbinou v útesech vplujeme do divukrásného jeskynního světa, kde budeme proplouvat a procházet se mezi bělostnými krápníky a žasnout nad úžasnou vnitřní výzdobu.

3. CANYONING – Mallorca oplývá spoustou nádherných kaňonů, které nachystaly doslova přírodní aquapark - zábavný průstup kaňonem horského potoka se skluzavkami a skoky do vodních túní. Zvolíme jeden z kaňonů Na Mora nebo Sa Coanegra (dle aktuálního stavu vody), které jsou vhodné i pro začátečníky. Pro zkušenější bude i prostor přidat fakultativně některý z náročnějších kaňonů.

4. MTB – při celodenní vyjížďce na horských kolech prozkoumáme přírodní park Llevant v západní části ostrova. Užijeme si bajkování horskou krajinou, poježdění podél pobřeží s koupáním na divokých plážích i piknik s ochutnávkou typických místních surovin. Navštívíme také městečko Artà – příjemné historické centrum oblasti Llevant s kavárničkami a spletitými uličkami.

5. TREKKING – vyrazíme na celodenní trek do pohoří SERRA DE TRAMUNTANA , které tvoří horskou páteř Mallorcy.

6. Odpočinkový den a zároveň rezervní den, kdy můžete vyzkoušet také COASTERING - zábavné lezení po útesech nad mořem, skoky do moře, slaňování, mořské jeskyňky. Fakultativně lze také podniknout průzkumnou vyhlídkovou jízdu na skútrech na nejzazší cíp skalnatého výběžku FORMENTOR s majákem, fantastickými výhledy a koupáním na divokých plážích.

7.–8. Poslední den se přesuneme do hlavního města PALMA DE MALLORCA, kde si projdeme historické centrum a se zájemci i úžasné mořské akvárium. Přespíme v pohodovém penzionu v centru města a další den vyrazíme na cestu k domovu.

Cena zahrnuje

veškerou společnou dopravu, 7x ubytování v apartmánech, veškeré aktivity v rámci programu včetně vybavení a certifikovaných místních průvodců, českého průvodce, pojištění léčebných výloh a zákonné pojištění CK

Cena nezahrnuje

letenku (orientační cena zpáteční letenky od 3.500 Kč včetně tax s nízkonákladovou leteckou společností z Bratislavy, nebo od 5.000 Kč včetně tax z Prahy a Vídně), další fakultativní aktivity, vstupné do mořského akvária pro zájemce

Nástupní místa

Palma de Mallorca

Kudrna
Cestovní kancelář:
Kudrna
Náročnost: Co to znamená?
střední

Vhodné pro kolo: Co to znamená?
horské

Detaily zájezdu
cyklistický pěší turistika Letecky
Navštívené země:
Španělsko Španělsko

Podobné zájezdy

Madeira – turistika a poznání

 (CK Vlha)
03.05.2024, 11 dní
39 500 Kč
pěší turistika Letecky

Menorca na kole

 (CK Extrem Tour)
15.05.2024, 8 dní
19 880 Kč
cyklistický Letecky

Elba na kole: Ráj vůní, vůně ráje

 (CK Bondo)
31.05.2024, 10 dní
19 640 Kč
cyklistický Autobusem

Elba na kole

 (CK Vlha)
06.09.2024, 10 dní
13 500 Kč
cyklistický Autobusem

Elba na kole: Ráj vůní, vůně ráje

 (CK Bondo)
06.09.2024, 10 dní
19 640 Kč
cyklistický Autobusem
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

358 cyklistů (8 přihlášených)

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024

Dámská 2023 – okolo Ašského výběžku k nejzápadnějšímu bodu ČR a ještě kousek dál

Letošní Dámská je prémiová, protože tuhle tradici držíme už od roku 2003. Jen jeden rok jsme vynechaly, v…
HMS | 19.03.2024

Jižní hranice

„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023,…
Stanley58 | 02.01.2024