reklama

Holandsko na lodi a na kole - střed

Termín: 18.07.2019 - 27.07.2019, 10 dní
Cena od: 17 990 Kč

cyklistický plavba na lodi Autobusem
Foto: CK Extrem Tour

Rovinky, cyklistické stezky, větrné mlýny, poklidné vesničky a historií prodchnutá města - to vše a mnohem víc je Holandsko. Snad jedinou nepříjemností může být občasný protivítr. Před ním se můžete jednoduše ukrýt na naši pohyblivou základnu - obytnou loď - a v klidu si vychutnat plavbu po kouzelných kanálech.

Po léta vyzkoušený a osvědčený program nabízí ideální trasu jak pro cyklisty, tak pro zajímavou plavbu! Luxusní loď Olympia má kajuty bez paland a je velmi prostorná - jak kajuty, tak hlavní místnost a nechybí posezení na horní palubě. Samozřejmě je to stále loď a vše se musí vejít do 15 m délky a necelých 5 m šířky.

10-místná loď vám poskytne veškeré pohodlí - dvoulůžkové kajuty, sprchy, toalety a hlavně kuchyň. Bude jen na vás, zda přesuny mezi zajímavými místy na trase absolvujete na palubě lodi či na kole po klidných cyklo-stezkách. Na prohlídku měst můžete vyrazit jak pěšky z přístaviště, tak samozřejmě na kole. A že za to města na naší trase stojí, o tom není vůbec pochyb.

Prvním z nich bude Gouda - království sýrů, poté Utrecht s pohádkovou atmosférou, Amsterdam s 6800 chráněnými památkami či Harlem s nejkrásnějším historickým centrem a na závěr si necháme Leiden a Haag. Okolí řeky Vecht z Utrechtu až do Muidenu se dá jet i na kolečkových bruslích a cyklisti si určitě odskočí za Amosem do Naardenu. Plavbu si pak užijete jak při proplouvání centrem Utrechtu, tak na řece Vecht nebo přes vnitřní moře do Volendamu.

Kulturní zážitky ale dostatečně proložíme i koupáním v moři a jezerech, ochutnávkou vynikajících holandských sýrů a jinou odpočinko-labužnickou činností. Cyklistické etapy měří od 40 do 90 km podle terénu a chuti najet více či méně kilometrů. Jezdíme ve skupinkách dle vlastního výběru nebo i samostatně, takže tempo i trasu si můžete vybrat dle libosti. Jezdí se nalehko. Vedoucí zájezdu si vyhrazuje právo změny programu dle počasí.

Program zájezdu

1. den: Odjezd z Prahy ve 21,00 přes Ústí n.L., Drážďany, Essen do Holandska.

2. den: Dopoledne nalodění a vyplutí přes Alphen do Goudy. Dle chuti možnost první etapy v okolí.

3. den: Etapa přes Goudu - prohlídka města sýrů, do Utrechtu. Možnost prodloužení etapy k větrným mlýnům v Kinderdijku na předměstí Rotterdamu. Večerní prohlídka Utrechtu – město se zajímavými dvouúrovňovými kanály a nábřežím.

4. den: Proplujeme Utrechtem a pak dle chuti na lodi či na kole… Etapa podél řeky Vecht spojující Utrecht a Muiden lemovaná letními sídly kupců z Amsterodamu. Možnost lehké zajížďky za Amosem do Naardenu.

5. den: Plavba přes Vnitřní moře na poloostrov Marken. Etapa přes Marken, Monnickendam do více než živého přístavního městečka Volendamu a dle chuti dál na sever.

6. den: Etapa za sýrovými trhy do Edamu a přes skansen s mnoha mlýny v Zaanse Schans a krásný park Stootersplas do Amsterdamu. Večerní prohlídka Amsterdamu a čtvrti červených luceren.

7. den: Prohlídka Amsterdamu – hlavního města vystavěného na dubových pilotech. Volný program a dle chuti návštěva muzeí, brusíren diamantů, trhů... Odpoledne kratičká etapa do Haarlemu, možno i vlakem. Večerní prohlídka Haarlemu.

8. den: Možnost návštěvy nedaleké vysoušené oblasti – Polder – a přilehlého muzea. Etapa podél pobřeží přes letoviska Noordwijk, Katwijk k Leidenu – písečné duny, koupání v moři…

9. den: Ráno předání lodi. Etapa přes univerzitní Leiden do královského Den Haagu, možnost návštěvy Madurodamu – park miniatury Holandska nebo si zajedete kousek na pláž a užijete si moře. Večer odjezd do Čech.

10. den: Příjezd do Prahy v ranních hodinách.

Ubytování

ve 2-lůžkových kajutách. Lůžkoviny i povlečení jsou v ceně. Při objednání a obsazení celé lodi v plném počtu osob – sleva 300,-Kč/os.

VYBAVENÍ LODI:

5x dvoulůžková kajuta bez paland, 1x sprcha, 2x WC. Další soc. zařízení je často k dispozici v přístavu. Kompletně vybavená kuchyň je k dispozici hlavně kapitánovi a kuchaři, ale uvařit si kafe či polívku je samozřejmě možné. Dobíjení baterek a mobilů – 220V. Přes veškerý komfort, který vám loď bude v průběhu zájezdu poskytovat, vemte porosím na vědomí, že nejde o hotel – kajuty jsou celkem skromné a malé. Bydlení na lodi s sebou přináší svá specifika a výpomoc posádky kapitánovi při každodenních starostech kolem lodi je vítaná.

 

Stravování

7x polopenze – snídaně formou švédského stolu s bohatým výběrem jak sladkého, tak slaného. Večeře pak vydatná domácí kuchyně z Čech. Nikdo na našem zájezdu ještě nezhubnul! Pivo až do vyčerpání zásob za Kč.

Cena zahrnuje

Veškerá doprava osob a kol, pronájem lodi a 7x nocleh na lodi, polopenze, poj. proti úpadku CK, dálniční a jiné poplatky, infor. a mapové materiály, vedoucí zájezdu a kapitán v jedné osobě.

Nástupní místa

Možnost nástupu po trase Praha – Ústí n./L. - Drážďany dle dohody.

Extrem Tour
Cestovní kancelář:
Extrem Tour
Náročnost: Co to znamená?
nízká

Vhodné pro kolo: Co to znamená?
silniční, trekingové

Detaily zájezdu
cyklistický plavba na lodi Autobusem
Navštívené země:
Nizozemsko Nizozemsko

Podobné zájezdy

Holandsko na kole: Rovinkami za větrnými mlýny

 (CK Bondo)
07.06.2024, 10 dní
17 840 Kč
cyklistický Letecky

Belgie na lodi a na kole

 (CK Frčíme)
12.07.2024, 10 dní
29 500 Kč
plavba na lodi Autobusem

Holandsko na lodi a na kole – střed

 (CK Extrem Tour)
25.07.2024, 10 dní
22 900 Kč
plavba na lodi Autobusem

Holandsko na lodi a na kole – střed

 (CK Extrem Tour)
01.08.2024, 10 dní
22 900 Kč
plavba na lodi Autobusem

Severní Holandsko na lodi a na kole

 (CK Frčíme)
08.08.2024, 10 dní
24 900 Kč
plavba na lodi Autobusem
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

366 cyklistů (9 přihlášených)

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024

Dámská 2023 – okolo Ašského výběžku k nejzápadnějšímu bodu ČR a ještě kousek dál

Letošní Dámská je prémiová, protože tuhle tradici držíme už od roku 2003. Jen jeden rok jsme vynechaly, v…
HMS | 19.03.2024

Jižní hranice

„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023,…
Stanley58 | 02.01.2024