reklama

Vinicemi podél Mosely na kole

Termín: 21.08.2019 - 26.08.2019, 6 dní
Cena od: 8 350 Kč

cyklistický Autobusem
Foto: CK Hoška Tour

Jedna z nejoblíbenějších cykloturistických dobře značených tras. Budete projíždět nejvyhlášenějšími vinařskými oblastmi Evropy. Údolí meandrující řeky je lemováno strmými vinicemi, malebnými vesničkami s hospůdkami a romantickými sklípky. Budete projíždět historická města a městečka s typicky hrázděnými domy. Obdivovat budete monumentální hrady a romantické zříceniny hradů. Budete mít čas na ochutnávku vyhlášeného ryzlinku v útulném sklípku. Trasa je rovinatá, místy lehce zvlněná. Jede se po značené cyklostezce. Vždy možnost krácení trasy.

Program zájezdu

1. den: Odjezd ve večerních hodinách, možnost nástupu i v západních Čechách. Noční přesun do Německa.

2. den: Cyklotrasa Schengen – Remich – Grevenmachen – Igel – Trevír, celkem 55 km. SCHENGEN – malá vinařská obec nedaleko místa, kde se stýkají hranice Německa, Francie a Lucemburska. V obci žije 425 obyvatel. IGEL – římský pískovcový sloup je zapsán na seznamu památek UNESCO. TREVÍR – univerzitní město a nejstarší město Německa s bohatou historií. Město je proslulé existencí významných památek z římské éry, které jsou zařazeny na seznam kulturního dědictví UNESCO. Prohlídka historického jádra města. Je zde nejkrásnější tržiště v Německu s fontánami a se spoustou květinových a zeleninových stánků. Nad jedním z náměstí se tyčí nadživotní socha Karla Marxe, který se zde narodil.

3. den: Cyklotrasa Trevír – Mehring – Bernkastel–Kues, celkem 65 km. BERNKASTEL-KUES – středověké uličky s hrázděnými domy a vinnými sklípky. Muzeum Moselského vína.

4. den: Cyklotrasa Bernkastel–Kues – Traben-Trarbach – Zell – Cochem, celkem 75 km. TRABEN-TRARBACH – kouzelné město, vinné sklepy. COCHEM – vinařské město v údolí Mosely s rozsáhlým hradem. Kurfiřtský hrad Landshut, muzeum vína, proslulá vinotéka, Mikulášův špitál.

5. den: Cyklotrasa Cochem – Winnegen – Koblenz, celkem 55 km. WINNEGEN – historické budovy typických hrázděných domů na tržišti s kašnou, barokní radnice a také hořčičný mlýn. KOBLENZ – soutok Mosely a Rýna ve známém trojúhelníku Deutches Eck. Prohlídka historické časti města, kostely, zámky, paláce a měšťanské domy. ELTZ – možnost odbočky k hradu + 10 km. Ve večerních hodinách odjezd, noční přesun.

6. den: Návrat v ranních hodinách.

Cena zahrnuje

  • přeprava
  • 3x ubytování
  • 3x snídaně
  • průvodce
  • povinné pojištění CK

Nástupní místa

Autobus vyráží obvykle z Královehradeckého kraje (Jičín, Trutnov, Hradec Králové) a u tohoto zájezdu bude pokračovat na trase přes Prahu, Beroun, Plzeň a Rozvadov. V případě zájmu více osob zajistíme svoz.

Hoška Tour
Cestovní kancelář:
Hoška Tour
Náročnost: Co to znamená?
nízká - střední

Vhodné pro kolo: Co to znamená?
trekingové

Detaily zájezdu
cyklistický Autobusem
Navštívené země:
Německo Německo
Lucembursko Lucembursko

Podobné zájezdy

Alsasko na kole

 (CK Vlha)
09.08.2024, 10 dní
21 900 Kč
cyklistický Autobusem
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

484 cyklistů (6 přihlášených)

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024

Dámská 2023 – okolo Ašského výběžku k nejzápadnějšímu bodu ČR a ještě kousek dál

Letošní Dámská je prémiová, protože tuhle tradici držíme už od roku 2003. Jen jeden rok jsme vynechaly, v…
HMS | 19.03.2024

Jižní hranice

„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023,…
Stanley58 | 02.01.2024