reklama

Spreewald a Lužice na kole

Termín: 21.08.2019 - 25.08.2019, 5 dní
Cena od: 7 490 Kč

cyklistický Autobusem
Foto: CK Nomád

Ochutnáme množství cyklistických tras a cyklostezek, od Sprévské cyklostezky, přes Žabí cyklostezku, cyklostezku Krabat, cyklostezku Saských měst či Okurkovou cyklostezku. Jen mírně zvlněná Horní Lužice, stejně jako cesty v rezervacích „Benátek severu” Spreewaldu (UNESCO), podél řek a krajinou jezer a luk s hustou sítí dokonalých asfaltovaných cyklostezek jsou pravým rájem pro cyklisty.

Program zájezdu

1. den: Žďár nad Sázavou - Budyšín. Autobusem do Německa. Okružní výlet po cyklotrase kolem Budyšínské vodní nádrže a prohlídka centra Horní Lužice - tisíciletého města Budyšína s mnoha věžemi, hradbami i historickým centrem s jeho středověkými uličkami. Možnosti vyhlídek z věží, unikátní vodárenská věž či muzeum hořčice a srbské speciality.

2. den: Horní Lužice. Budyšín. Na kole po Žabí cyklostezce do města Kamenz - rodiště filozofa Lessinga s dominantním kostelem. Centrum města s radnicí a kašnou s českým lvem, měšťanské domy či bašta. Mezi městy historického spolku Lužického šestiměstí na dávné obchodní cestě zpět. Po cestě mineme barokní kostelík v Nebelschütz a barokní cisterciácký klášter St. Marienstern v Panschwitz-Kuckau.

3. den: Hoyerswerda - Cottbus, Lübben. Busem k Guttauským jezerům. Na kole či pěšky podél „Přírodní naučné stezky Guttauská jezera“ a „Okružní stezky mořského orla“. Dále na kole unikátní přírodou biosférické rezervace Hornolužická vřesoviště a kolem mnoha jezer, luk a stepí po Seelandroute do města Hoyerswerda se starým centrem s dlážděnými uličkami.

4. den: Spreewald - jižní okruh (Oberspreewald). Na kole z Lübben podél lánů okurkových polí do města Lübbenau - historické jádro, barokní kostel a zámek s nádherným parkem. Po Okurkové cyklostezce kolem malého skanzenu v Lehde, jehož dřevěnice s rákosovými střechami ukazují lužickosrbskou historii. Možnost zasávky u obnoveného kruhového slovanského hradiště - hrad Raddusch. Termální lázně Burg nabízejí dřevěné domky, mlýn, kreativní objekt Weidenburg či Bismarkovu věž s vyhlídkou. Volitelně možnost 2 hodinové projížďky na pramicích sítí burgských řek: tradiční farmy, dřevěné dvory, místní fauna a flora (objednání a platba v CK dopředu: 360 Kč/os.).

5. den: Spreewald - severní okruh (Unterspreewald) - Žďár nad Sázavou. Velice rozmanitou krajinou Sprévského lesa, kde z doby ledové vznikla bažinatá krajina s množstvím říček a kanálů a s bohatstvím ptačích druhů (biosférická rezervace UNESCO). Na kole z „brány Spreewaldu“ - historického Lübben se středověkým kostelem a vodním zámkem na sever Okurkovou cyklostezkou. Bez převýšení pohodovou cestou kolem vodních ploch do Schlepzig s roubenými domy a kostelíkem a do Krausnick. Autobusem zpět do ČR.

Cena zahrnuje

Doprava klimatizovaným autobusem včetně poplatků, přeprava kol, 4x ubytování v Jugendherbergu ve vícelůžkových (4-6 lůžek) pokojích s polopenzí, průvodce, zdravotní připojištění, informační materiály a DPH. Za příplatek 2950 Kč (4 noci) 2-lůžkový pokoj, plavba na loďkách 360 Kč/os.

Nástupní místa

Brno, Žďár nad Sázavou, Pardubice, Praha, Ústí nad Labem

Nomád
Cestovní kancelář:
Nomád
Náročnost: Co to znamená?
nízká - střední

Vhodné pro kolo: Co to znamená?
silniční, trekingové

Detaily zájezdu
cyklistický Autobusem
Navštívené země:
Německo Německo

Podobné zájezdy

Labská cyklostezka

Labská cyklostezka – Míšeň (CK Victoria)
14.05.2024, 3 dny
5 990 Kč
cyklistický Autobusem

Teplické cyklostezky na pohodu

 (CK Frčíme)
20.08.2024, 5 dní
10 500 Kč
cyklistický Autobusem
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

406 cyklistů (7 přihlášených)

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024

Dámská 2023 – okolo Ašského výběžku k nejzápadnějšímu bodu ČR a ještě kousek dál

Letošní Dámská je prémiová, protože tuhle tradici držíme už od roku 2003. Jen jeden rok jsme vynechaly, v…
HMS | 19.03.2024

Jižní hranice

„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023,…
Stanley58 | 02.01.2024