reklama

Ostrovy Dánska, Rujána a Usedom na kole

Termín: 11.08.2019 - 18.08.2019, 8 dní
Cena od: 10 990 Kč

cyklistický Autobusem
Foto: CK Nomád

Dánsko - země stvořená pro cyklistiku. Ohromující kontrast bílých útesů ostrova MON a azurového moře, středověké katedrály a královské paláce v Kodani i rybářské vesničky dánských ostrovů. Cyklostezky německých ostrovů RUJÁNA s úchvatnými plážemi a lázeňskými městy a USEDOM s typickými košíky s bílomodrou pruhovanou roletkou u Baltu.

Program zájezdu

1.-2. den: Žďár n.S. - ostrov Falster. Přes Německo do Dánska. Malebnými cyklostezkami podél pobřeží ostrova Falster. Písečná pláž v Marielist - krásné koupání. Kolem zámku Korselitse, rybářských domků a kostelíků do města Stubbekobing.

3. den: Ostrov Møn. Na kole ostrovem Møn: historické budovy ve Stege a romantický zámek Liselund a především lákadlo ostrova - úchvatné útesy v parku Mons Klint (přes 120 m vysoké). Středověký kostel Elmelunde Kirke s freskami, místní speciality.

4. den: Roskilde, Kodaň. Busem na ostrov Sjaelland. Středověká katedrála v Roskilde (UNESCO) s hroby dánských králů a muzeum vikingských lodí z 10. století. Hlavní město Dánska - Kodaň s radnicí, královským palácem Amalienborg a zámkem Christiansborg. Přístav Nyhavn a Malá mořská víla.

5.-6. den: Rostock - poloostrov Darss - Rujána. Na kole z Rostocku s hansovními domy přes přímořské lázně Graal-Müritz, které jsou bránou k úchvatné přírodě poloostrova Darß, který vznikl ze tří ostrovů a je nedostižný svými tradičními domky s doškovými střechami a malebnými západy slunce nad strmými útesy. Pohodový výlet na kole ostrovem Rujána. Na kole z nejsevernějšího mysu ostrova s majákem - Kap Arkona, podél útesů z hlinité křídy, kolem romantické kapličky nad rybářskou vesničkou Vitt, úzkou šíjí s výhledy na zálivy podél nejkrásnější pláže ostrova, romantický zámek Spyker s kruhovými věžemi, skz lesy až do Lietzow s bílým zámkem. Historické městské centrum Bergenu.

7.-8. den: Ostrov Usedom - Žďár n.S. Busem na ostrov slunce Usedom a na kole smíšenými lesy, po bílých plážích a podél promenády s racky mezi císařskými lázněmi Heringsdorf a Ahlbeck až k hranici s Polskem. Pro vytrvalce až do lázeňského přístavu Svinoústí s historickým majákem a větrným mlýnem. Odpoledne busem domů, večerní prohlídka přístavního města Štětína: měšťanské domy, katedrála, renesanční zámek pomořanských knížat.

Cena zahrnuje

Doprava autobusem, přeprava kol, trajekt do Dánska a zpět, polopenze (polní kuchyně), 3x ubytování v kempu (2-lůžkové chatky za příplatek) a 2x ubytování v 2-lůžkovém hostelu, průvodce, zdravotní připojištění, informační materiály a DPH.

Nástupní místa

Brno, Žďár nad Sázavou, Jihlava, Praha, Ústí nad Labem

Nomád
Cestovní kancelář:
Nomád
Náročnost: Co to znamená?
nízká - střední

Vhodné pro kolo: Co to znamená?
silniční, trekingové, horské

Detaily zájezdu
cyklistický Autobusem
Navštívené země:
Dánsko Dánsko
Německo Německo

Podobné zájezdy

Labská cyklostezka

Labská cyklostezka – Míšeň (CK Victoria)
14.05.2024, 3 dny
5 990 Kč
cyklistický Autobusem

Norsko na kole: fjordy, hory, řeky

 (CK Bondo)
28.06.2024, 12 dní
26 940 Kč
cyklistický Letecky

Ostrovy za polárním kruhem na kole

 (CK Kudrna)
05.07.2024, 17 dní
47 800 Kč
cyklistický Autobusem

Dánsko na kole

 (CK Extrem Tour)
13.07.2024, 9 dní
14 900 Kč
cyklistický Autobusem

Norskem na kole

 (Martin Hájek, CK Kudrna)
26.07.2024, 15 dní
29 800 Kč
cyklistický Autobusem
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

300 cyklistů (9 přihlášených)

Z Linze do Budapešti přes Alpy

Linz - Budapešť, 2. - 14. 7. 2023 Po velkém úspěchu s cestou z Bratislavy do Splitu a mém sólu kolem Polska,…
Monolema | 16.04.2024

Podél sobích plotů a přes březové lesy až do nitra bažin

Evropská dálková trasa E1 Evropská dálková trasa E1, nebo jen E1, je jednou z evropských dálkových tras…
šíp | 14.04.2024

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024