reklama

Ukrajina na kole

Termín: 20.07.2019 - 28.07.2019, 9 dní
Cena od: 8 590 Kč

cyklistický Autobusem
Foto: CK Nomád

Romantická cesta na kole do minulosti první Československé republiky z pohodlí hotelu s restaurací. Cyklotoulky lesy i poloninami národního parku Siněvir s ledovcovým jezerem, nedotčenou krajinou, hlubokými lesy, kolem vodopádů na hřebeny mimo civilizaci s krásnými výhledy do okolí. Setkání s pohostinnými horaly v jejich dřevěných vesničkách.

Program zájezdu

1.-2.den: Žďár nad Sázavou - Volovec. Odpolední odjezd a noční přejezd na Ukrajinu. Prohlídka starobylého centra města Mukačevo s radnicí, mohutným hradem Palanok na kopci nad městem a klášterem. Přejezd na místo ubytování v hotelu nedaleko horského městečka Volovec, jemuž dominuje hora Temnatyj.

3.den: Koločava. Autobusem nebo na kole do pověstné Koločavy: muzeum Ivana Olbrachta, hroby Nikoly Šuhaje a Eržiky, dřevěný kostelík. Nenáročná projížďka přes Negrovec. V hospůdce si můžeme zavzpomínat na staré časy První československé republiky.

4.den: N.P. Siněvir. Autobusem nebo na kole do národního parku Siněvir s malebnými horskými osadami a minerálními prameny. Nejvyhledávanějším místem parku je Siněvirské jezero ledovcového původu, prohlédneme si protrženou přehradu na splavování dřeva, projedeme se údolím řeky Terebly, navštívíme Svobodu, malebnou vesničku, kde se zastavil čas.

5.den: Rekita, polonina Boržava. Na kole přes Majdan a Goljatin do Rekity, kde si prohlédneme dřevěný kostelíček. Vystoupáme do sedla Perekrestie, kde se konají místní festivaly. Sjezd do údolí s překrásnými výhledy na hřebeny hor a poloniny Boržava. Malebná krajina nad vesnicí Nižnyj Studenyj.

6.den: Volovec. Odpočinkový den, možnost výletu k nedalekému vodopádu Šipot, který je největším kaskádovitým vodopádem Zakarpatské Ukrajiny, či kratší výlety do okolí. Na kole přes Pilipec a Bukovec do Ričky, přes sedla lesními cestami do Tjušky a Lozanskij a po silnici zpět.

7.den: Lvovská oblast. Na kole přes Nižnyje Vorota a Verecký průsmyk do Lvovské oblasti. Z ukrajinského „Špindlu“ - Slavske terénem přes Skotarský průsmyk do Skotarského, nebo ve vlaku průjezd tunelem skrz hřeben a po silnici zpět.

8.-9.den: Volovec - Žďár nad Sázavou. Údolím řeky Riky po proudu dolů do obce Iza, kde můžeme obdivovat místní košíkářské umění. Možnost koupání v řece u Chustu. Noční přejezd přes Maďarsko a Slovensko do ČR.

Cena zahrnuje

Doprava klimatizovaným autobusem, přeprava kol, polopenze, 6x ubytování v hotelu - dvoulůžkové pokoje s koupelnou, vstup do N.P. Siněvir, průvodce, zdravotní připojištění, informační materiály a DPH.

Nástupní místa

Praha, Žďár nad Sázavou, Brno

Nomád
Cestovní kancelář:
Nomád
Náročnost: Co to znamená?
střední

Vhodné pro kolo: Co to znamená?
trekingové, horské

Detaily zájezdu
cyklistický Autobusem
Navštívené země:
Ukrajina Ukrajina

Podobné zájezdy
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

356 cyklistů (11 přihlášených)

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024

Dámská 2023 – okolo Ašského výběžku k nejzápadnějšímu bodu ČR a ještě kousek dál

Letošní Dámská je prémiová, protože tuhle tradici držíme už od roku 2003. Jen jeden rok jsme vynechaly, v…
HMS | 19.03.2024

Jižní hranice

„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023,…
Stanley58 | 02.01.2024