reklama

Jaderské moře na kole

Termín: 27.05.2019 - 02.06.2019, 7 dní
Cena od: 8 680 Kč

cyklistický Autobusem
Foto: CK Cyklotur

Caorle - Grado - Terst - Portorož

Tato oblast je jedním z nejčastějších dovolenkových cílů. Cyklotrasy podél pobřeží vedou přes krásná městečka a přímořská letoviska s historickými památkami, malebnými vesničkami, podél prosluněných pláží s klidným mořem.

Program zájezdu

1. - 2. den: Odjezd ve večerních hodinách, dopoledne dojezd do Caorle, které láká svým historickým centrem. Složení kol a projížďka městem - katedrála se 48 m vysokou zvonicí a kostelem stojícím přímo na pobřeží. Cykloetapa kolem Laguny di Caorle, Bibione - letovisko při ústí řeky Tagliamento do mořské Laguny di Marano, Lignano - pyšnící se okouzlující polohou na poloostrově, s typickou velmi širokou a dlouhou pláží se zlatavým jemným pískem a přilehlou promenádou.

3. den: Podél Laguny di Marano přes Latisanu - katedrála ze 17. st., Palazzolo, San Giorgio do Cervignana - centrum vinařské oblasti, známé vynikajícím červeným vínem Refosco.

4. den: Aquileia - bazilika z římské doby s úchvatnými podlahovými freskami a podzemní kryptou,Grado - nejpopulárnější letovisko na Jadranu - staré město s dómem a jachtařským přístavem. Nádherný zámek císařovny Sissi Miramare, který je postaven na skalním výběžku nad mořem a nabízí neopakovatelný výhled na celé pobřeží. Terst - významný jadranský přístav už v dobách starodávného Řecka, prohlídka města - hrad a Dóm s překrásnými benátskými mozaikami vysoko nad přístavem, naložení kol a přejezd do slovinského města Portorož.

5. den: Cyklotrasa do největšího slovinského přístavu Koper se zachovalým historickým centrem - palác, katedrála a rotunda. Podél pobřeží přes hezké městečko Isola do starobylého rybářského Piranu - historická zástavba v benátském stylu, městské hradby, kostel sv. Jiří na vyvýšenině nad městem, velké kruhové náměstí, Portorož - turistické a lázeňské městečko, sídlo Středomořské univerzity.

6.-7. den: Sečovlje saliny - oblast získávání soli z mořské vody, přejezd slovinsko-chorvatských hranic a kolem pobřeží do Umagu - zbytky městských hradeb, úzké uličky a kostel sv.Rocha, Novigrad - romantické pobřežní městečko na vápencovém poloostrově, městské hradby s cimbuřím a dvěma branami. Naložení kol a návrat do ČR, kam bude příjezd v ranních hodinách.

Cyklistické etapy vedou většinou po rovinatých asfaltových cyklostezkách a vedlejších silnicích, terén se občas zvedá poslední 2 dny.

Denní etapy: 65, 75, 65, 45, 50 km

Ubytování

2x hotely v Itálii (1x Livigno, 1x Cervignano) a 2x hotel ve Slovinsku v Portoroži u moře. Všude 2lůžkové pokoje s příslušenstvím. Při ubytování v Portoroži je v ceně možnost koupání v Mořském parku Laguna – vnitřní bazény s vyhřívanou mořskou vodou.

Cena zahrnuje

4x ubytování, 4x snídani, vstup do bazénů 4. - 6. den, dopravu klimatizovaným autokarem s vlekem na kola, průvodce, komplexní pojištění včetně léčebných výloh v zahraničí, storna a pojištění CK

Nástupní místa

Hradec Králové, Holice, Vysoké Mýto, Litomyšl, Svitavy, Brno

Cyklotur
Cestovní kancelář:
Cyklotur
Náročnost: Co to znamená?
nízká - střední

Vhodné pro kolo: Co to znamená?
silniční, trekingové

Detaily zájezdu
cyklistický Autobusem
Navštívené země:
Chorvatsko Chorvatsko
Itálie Itálie
Slovinsko Slovinsko

[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

546 cyklistů (7 přihlášených)

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024

Dámská 2023 – okolo Ašského výběžku k nejzápadnějšímu bodu ČR a ještě kousek dál

Letošní Dámská je prémiová, protože tuhle tradici držíme už od roku 2003. Jen jeden rok jsme vynechaly, v…
HMS | 19.03.2024

Jižní hranice

„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023,…
Stanley58 | 02.01.2024