reklama

Vysoké Tatry a Pieniny – pěší turistika

Termín: 14.07.2019 - 20.07.2019, 7 dní
Cena od: 9 200 Kč

pěší turistika Autobusem
Foto: CK Mamut tour

Pustevny - Štrbské pleso - Popradské pleso - Starý Smokovec - NP Pieniny - Tatranská Lomnice - Skalnaté pleso - Tatranská Kotlina - Važecká jeskyně

Program zájezdu

1. den: Odjezd z Prahy v cca 6.30 hod. Průjezd přes Moravskoslezské Beskydy se zastávkou v sedle PUSTEVNY s dřevěnými stavbami od Dušana Jurkoviče. Navečer ubytování v Tatranské Lomnici.

2. den: Přejezd busem na ŠTRBSKÉ PLESO, do nejvýše položené tatranské osady se stejnojmenným jezerem, které se právem řadí mezi perly slovenské přírody. Celodenní pěší turistika s individuální volbou náročnosti. Lehká varianta měří od 6 do 10 km a vede po břehu nejznámějšího jezera k Areálu snů se skokanskými můstky, kde začíná lanovka na PŘEDNÍ SOLISKO (možnost výstupu na vrchol nebo sestupu ke spodní stanici). Střední varianta pokračuje od spodní stanice lanovky k působivému vodopádu SKOK (celkem cca 12 km). Alternativně vycházka k POPRADSKÉMU PLESU se symbolickým hřbitovem věnovaným obětem hor (cca 10 km). Zkušení horští turisté mohou absolvovat přechod po části tatranské magistrály: Popradské Pleso - Ostrva - Sliezsky dom - Starý Smokovec (celkem cca 20 km). Návrat na ubytování.

3. den: Výjezd pozemní lanovkou ze STARÉHO SMOKOVCE na populární HREBIENOK. Možnost výběru z několika túr. Pohodlná trasa končí opět u horní stanice lanovky a je dlouhá pouze 6,5 km (Bilíkova chata - vodopády Studeného potoka - Rainerova chata - Zamkovského chata). Náročnější mohou zvolit výstup Malou Studenou dolinou k Téryho chatě, event. Velkou Studenou dolinou ke Zbojnické chatě a zpět. Obě varianty měří cca 12 km. Návrat na ubytování.

4. den: Výlet do okouzlujícího NP PIENINY. Romantická plavba na "pltích" (vorech) po řece Dunajec z Červeného Kláštora do Lesnice. Návrat povozem, pěšky nebo na vypůjčeném kole (cca 8 km podél vody). Místo plavby lze navštívit historický KEŽMAROK (městský hrad z 15 stol., lyceum, Starý trh, unikátní dřevěný artikulární kostel zapsaný na seznamu UNESCO...). Odpoledne relaxace na termálním koupališti ve VRBOVĚ se siluetou Vysokých Tater. Návrat na ubytování.

5. den: Výjezd lanovkou z TATRANSKÉ LOMNICE na SKALNATÉ PLESO. Fakultativně až na Lomnický Štít (2 634) - druhou nejvyšší horu Slovenska s meteorologickou stanicí nebo na Lomnické sedlo. Pěší turistika. Lehká (cca 12 km): Zamkovského chata - Rainerova chata - údolí Studeného potoka - Tatranská Lesná - Tatranská Lomnica. Obtížnější (cca 17 km): sedlo Velká Svišťovka - Chata pri Zelenom plese - Dolina Kežmarskej Bielej vody - Tatranská Lomnica. Nocleh.

6. den: Turistický program v oblasti TATRANSKÉ KOTLINY: po zelené značce k Chatě Plesnivec a zpět Dolinou Siedmich Prameňov (celkem cca 10 km). Alternativně pokračování od chaty Plesnivec na Velké Biele pleso a sestup Dolinou Kežmarskej Bielej vody (cca 16 km). Návrat na ubytování.

Ráno odjezd zpět do ČR. Cestou návštěva komorní VAŽECKÉ JESKYNĚ s pěknými krápníkovou výzdobou různých tvarů a barev. Příjezd ve večerních hodinách (Praha cca 19 hod.).

Cena zahrnuje

  • dopravu zájezdovým autokarem (WC, klimatizace, DVD, bufet)
  • 6x ubytování v hotelu Morava** v Tatranské Lomnici (2 lůžkové pokoje s možností přistýlky, TV a vlastním sociálním zařízením)
  • 6x polopenzi
  • průvodce
  • pobytovou taxu
  • pojištění CK proti úpadku

Nástupní místa

Beroun, Kladno, Nové Strašecí, Plzeň, Praha, Rakovník

Mamut tour
Cestovní kancelář:
Mamut tour
Náročnost: Co to znamená?
nízká - střední


pěší turistika Autobusem
Navštívené země:
Slovensko Slovensko

Podobné zájezdy
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

340 cyklistů (13 přihlášených)

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 1. část

Sen o krajině s jurtami a divokými koni 1. část - Cesta do budoucnosti Na úvod... Naše první cesta s koly…
Peggy | včera

Z Linze do Budapešti přes Alpy

Linz - Budapešť, 2. - 14. 7. 2023 Po velkém úspěchu s cestou z Bratislavy do Splitu a mém sólu kolem Polska,…
Monolema | 16.04.2024

Podél sobích plotů a přes březové lesy až do nitra bažin

Evropská dálková trasa E1 Evropská dálková trasa E1, nebo jen E1, je jednou z evropských dálkových tras…
šíp | 14.04.2024