reklama

Alsasko na kole

Termín: 28.09.2018 - 02.10.2018, 5 dní
Cena od: 8 900 Kč

cyklistický Autobusem
Foto: CK Rubikon

Alsaský ryzlink, vinné stezky a malebná městečka

Nejznámějšími symboly Alsaska jsou bílí čápi a..... víno. Od pradávna tu vinařství prosperovala a nejinak je tomu dnes. Dalším lákadlem jsou alsaská městečka. Colmar, tvořící labyrint dlážděných uliček s typickými alsaskými středověkými či renesančními domy. Malebný Ribeauville, ležící na vinné stezce Route de Vin, kde kromě jiných originálních domů nemineme ani Pfifferhüs, tedy "Dům pištců" ze 17. století - příbytek městských hudebníků. A Strasbourg jako hlavní město regionu a sídlo evropských institucí? Katedrálu Notre-Dame de Strasbourg z červeného pískovce si také rozhodně nenecháme ujít.

Program zájezdu

1. den: Ranní odjezd z ČR, večer příjezd do Colmar. Ubytování v hotelu. První procházka historickým městem a nezaměnitelná večerní atmosféra bude odměnou za cestou autobusem. Gotická architektura (např. klášter sv. Antonína) se zde snoubí se zakřivenými malovanými hrázděnými domky a celé městečko je protkané kanály. Nocleh.

2. den: La Route des Vins d´Alsace - pojem přesně vystihující zdejší oblast. Celý region žije vínem s nekonečnou tradicí a my se nebudeme bránit nasát odpovídající atmosféru. Tu potkáme i v půvabném městečku Ribeauville, ležícím právě na zmiňované vinné stezce. Kromě vína a kouzelných historických domků máme i další výraznou indicii dnešního dne. Jsou to čápi, kteří dokáží krásně pózovat fotografům. Z Ribeauville vyrazíme ještě malý kousek mezi vinicemi na sever. Tuto etapu jsme oproti minulým letům výrazně zkrátili, abyste měli dostatek času kochat se městečky, vinaři, dobrotami a vším, co tento půvabný kout Alsaska nabízí. Současná etapa představuje příjemných cca 40 km.

3. den: I dnes budeme pokračovat po La Route des Vins d´Alsace směrem na sever. Budeme se proplétat mezi vinicemi, vesničkami a městečky s lákavými zrmzlinami, pekárnami a samozřejmě zejména vinaři. O které tu doslova zakopáváte na každém rohu. I dnes budeme ochutnávat Alsasko všemi smysly. Na kole nás čeká opět příjemných cca 40 km.

4. den: S pomocí autobusu se vydáme do Strasbourgu. Města mezi dvěma rameny řeky Ill, které historicky vždy oscilovalo mezi více národy a které bylo k Francii definitivně připojeno až roku 1919. Města, se kterým jsou spjaté pojmy jako katedrála Notre-Dame, Rohanský palác, Synagoga míru či La petite France (Malá Francie), což je malebná skupina historických domů nad jedním z ramen řeky Ill a přilehlými kanály. Při prohlídce obstaráme nějaké ty "souvenirs", poté se na kole vydáme zpět do místa našeho předchozího noclehu. Etapa cca 40 km.

5. den: Autobusem se vydáme ke klášteru St. Odille - známému to alsaskému poutnímu místu. Ženský klášter se nachází vysoko na pískovcové skále a nabízí velkolepý výhled na nekonečný kraj vinic a cca 40 km vzdálené věže Strasbourgu. Milovníci výšlapů mohou dosáhnout tohoto místa i na kole (cca 12 km s převýšením 550 m). Po prohlídce kláštera, Křížové cesty a zázračné studánky si společně ťukneme při závěrečném skupinovém fotu a vydáme se k domovu. Příjezd do ČR ve večerních hodinách.

Cena zahrnuje

Ubytování v hotelu se snídaní 4x (dvoulůžkový pokoj s vlastním soc. zázemím) - v modelu 2+1+1 noc. Kompletní dopravu vč. přepravy kol, průvodce cyklistu, cyklomechanika profesionála, barevné mapové podklady. Zákonné pojištění CK proti insolvenci.

Nástupní místa

Brno, Jihlava, Praha, Plzeň

Rubikon
Cestovní kancelář:
Rubikon
Náročnost: Co to znamená?
nízká - střední

Vhodné pro kolo: Co to znamená?
silniční, trekingové

Detaily zájezdu
cyklistický Autobusem
Navštívené země:
Francie Francie

Podobné zájezdy

Francouzská riviéra na kole

 (CK Mamut tour)
27.04.2024, 10 dní
14 900 Kč
cyklistický Autobusem

Andalusie na kole

 (CK Extremtour)
18.05.2024, 9 dní
17 670 Kč
cyklistický Letecky

Provence na kole

 (CK Mamut tour)
18.05.2024, 8 dní
15 250 Kč
cyklistický Autobusem

Provence a Azurové pobřeží

 (CK Frčíme)
07.06.2024, 10 dní
18 900 Kč
cyklistický Autobusem

Provence na kole: Od Verdonu až po Camargue

 (CK Bondo)
21.06.2024, 10 dní
19 940 Kč
cyklistický Autobusem
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

375 cyklistů (9 přihlášených)

Z Linze do Budapešti přes Alpy

Linz - Budapešť, 2. - 14. 7. 2023 Po velkém úspěchu s cestou z Bratislavy do Splitu a mém sólu kolem Polska,…
Monolema | 16.04.2024

Podél sobích plotů a přes březové lesy až do nitra bažin

Evropská dálková trasa E1 Evropská dálková trasa E1, nebo jen E1, je jednou z evropských dálkových tras…
šíp | 14.04.2024

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024